Ten Hag: 'Topprestatie nodig om Chelsea te verslaan'

BartVeenstra, 21-10-2019 om 15:40, 6978 views, Kicker |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag ziet Ajax niet als favoriet voor het Champions League-duel met Chelsea. De oefenmeester noemt Chelsea een 'ongelooflijk goed' team en is dan ook op zijn hoede, zo laat hij weten in een interview met Kicker.

'Ik wil niet te bescheiden zijn en ons als underdog zien, maar wanneer een Nederlandse club tegen de nummer twee van Frankrijk, de nummer vier van Spanje en een Premier League-club speelt, zijn we dat wel degelijk', zegt Ten Hag, die wel uitkijkt naar het treffen met de Londenaren. 'We hebben zelfvertrouwen en we hebben een speelstijl ontwikkeld waarmee we het iedere tegenstander lastig kunnen maken. We zijn voor niemand bang en we kunnen Chelsea verslaan. Daar hebben we wel een topprestatie voor nodig.'

Sommige analisten denken dat Ajax dit seizoen de Champions League kan winnen, maar Ten Hag is daar wat voorzichtiger in. Hij heeft andere favorieten voor de winst van het miljardenbal. 'Liverpool natuurlijk, maar ook Bayern München en wellicht ook Juventus. Ook FC Barcelona, al zijn zij nu niet op hun best. En heb ik Manchester City al genoemd? Voeg Paris Saint-Germain er ook aan toe. Dan heb je al zes teams. En er is altijd een team dat verrast.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Eens, maar Chelsea heeft ook een topprestatie nodig om van ons te winnen ;)
0 0
Dennis1964
Wij kunnen van iedereen winnen maar ook verliezen.
0 0
Aspers73
Chelsea scoort thuis gemiddeld 1.4 goals per wedstrijd en uit maar liefst 3 goals per wedstrijd dit seizoen! Erg dynamische ploeg die ons heel veel problemen gaat bezorgen.
1 -1
Ajax4xbestevaneuropa
Zonder Hazard is het meteen een stuk minder, als er bij een club iemand na 7 jaar en 350 weds. weggaat dan merk je dat gewoon aan alles ook bij chelsea,Ze willen het nu op de jeugd gooien daar maar in principe is het natuurlijk gewoon een koopclub die het liefst grote namen haalt, maar die hebben ze nu eigenlijk bijna niet.
3 -1
Simon1
Ik snap nooit waarom ook de topclubs het niet op beide gooien. Leuk hoor met al dat geld smijten om toppertjes te halen, maar ik geloof dat Ajax vorig jaar liet zien dat het ook anders kan.

Goede spelers kopen is geen garantie op succes, daar iedere club toch net even anders speelt. Een Griezmann bij Atletico had veel meer ruimte en speelde countervoetbal. Bij Barcelona moet hij ineens vanuit balbezit in de kleine ruimte voetballen. Ik zeg niet dat hij het niet goed doet, maar het kan altijd tegen zitten met aankopen.

Als je als club je jeugdopleiding goed neerzet weten ze vanaf de jeugd hoe ze in het eerste spelen en zijn ze daar feilloos voor opgeleid. Natuurlijk is niet ieder jaar succesvol, maar je kan daarmee wel je kern neerzetten. Aankopen daaromheen en je doet het goed. Als topclub heb je daar bovenop minder kans dat je spelers na hun doorbraak vertrekken en kan je dus langer van ze genieten waardoor je ook niet ieder jaar een nieuw elftal moet vormen, zoals Ajax vaak heeft gehad. Enige beer op de weg is dat het niveau van het eerste hoger is waardoor er een gat ontstaan van de jeugd naar het eerste. Gelukkig kunnen ze daarvoor worden verhuurd aan andere clubs.

Zouden wij ook wat meer moeten doen.
0 0
ajaxdordtt
Onzin, ze spelen beter dan de laatste jaren.
0 0
Hagmag
Ik lees inderdaad de naam Pröpper hier onder.
Zag ik spelen met zijn club dit weekend.
Dat is een middenvelder.
Jammer dat je nu op 21 oktober nog steeds zoekende bent.
0 0
AFCAjax
Deze wedstrijd moet echt gewonnen worden, als je deze niet wint is de hosanna sfeer van de afgelopen wedstrijden in de CL meteen weggevaagd en ziet de wereld er weer heel anders uit en dan moet je ook nog uit zonder supporters daarna.
Als je wel wint dan ziet het er uiteraard heel goed uit.
4 0
BrandjeXL
Trap anderd nog een paar open deuren in:)
3 -4
Vlieske
Dan zou ik maar eens met een middenveld gaan spelen ipv een 4 1 5 systeem.
3 0
MPAjax
idd nu mis je de jong en schöne nog meer
0 0
BrandjeXL
Maakt niks uit met welke elf je speelt in de zin van dat de achterhoede veel te ver terug staat bij balverlies en de voorste te ver naar voren. Zolang dat niet beter, dus compacter, staat maakt het geen reet uit wat je tactiek vooraf is.
2 0
PowNed
Ik mis Lasse.
1 0
BrandjeXL
Ik mis Lasse omdat zijn vertrek slecht is opgevangen. Had je een Pröpper gehaald dan was je er zelfs op vooruit gegaan.
2 0
mallerd
Veel respect voor Schöne, maar hij was het eerste die afhaakte zodra het tempo omhoog ging.
1 -1
Schip
Eens. Maar om Gravenberch in zo'n belangrijke wedstrijd met een tegenstander die hoog tempo gewend is voor de leeuwen te gooien... Zal Alvarez wel weer worden.

Snap niet dat TH zo lang vasthoudt aan zulke keuzes. Opportunisme moet je ook voorkomen, maar als je Gravenberch speeltijd had gegeven, dan weet je tenminste of hij klaar is voor een CL pot. Hij hoeft niet foutloos te zijn, hij moet vooral ook dingen goed doen. Daarmee komt er al een impuls voor een beter veldspel.
1 0
BrandjeXL
Ok, aan de ene kant zeg je dat je Gravenberch niet voor de leeuwen kan gooien maar aan de andere kant zeg je dat je niet snapt dat TH aan zijn keuzes vast houdt. Trouwens Alvarez is verdedigend op het middenveld niet eens het probleem. Helaas zijn dat Donny en Martinez. Martinez is een geweldig talent maar is van nature een verdediger. Die jongen heeft bij balverlies geen idee waar hij en hoe hij moet lopen. Dat is niet erg maar een constatering. Ook zie je dat hij moeite heeft met zonedekking. Dat is niet erg maar een constatering. Aan de bal is wel erg goed. Misschien moet je hem woensdag tegen de nummer van tien van Chelsea zetten dus in de mandekking.
1 0
Vlieske
Precies. Martinez is een back. Prima opvolger voor taglifco.
0 0
GdlT
Daar ben ik het me evens, Martinez linksachter. Ik begrijp dan ook niet dat Martinez tegen RKC niet als vervanger van Nico were gebruikt.
0 0
Dit is mijn club
Het zal een stukkie beter moeten dan in Waalwijk......
0 0