Mazraoui: 'Ritme opbouwen door wedstrijden te spelen'

JesseTH, 20-10-2019 om 11:25, 4124 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Noussair Mazraoui hoopt na zijn terugkeer na blessureleed weer eens een langere periode fit te blijven en een ritme op te bouwen. Waar de international vorig seizoen zijn grote doorbraak beleefde, kent hij tijdens het huidige seizoen veel meer moeite en dat wil hij veranderen.

'Het was lekker om te winnen, maar meteen ook zwaar', reageert Mazraoui in gesprek met Ajax Life na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. 'Voor mij is het belangrijkste dat ik weer minuten maak. Ik heb geen goede voorbereiding gehad en werd steeds gekweld door kleine blessures.'

'Ik moet ritme opbouwen door veel wedstrijden achter elkaar te spelen', vertelt de back annex middenvelder verder. 'Zo’n zes of zeven duels heb ik nodig om in een flow te komen, dat alles weer vrij en automatisch gaat. Ook conditioneel natuurlijk. Wedstrijden kun je niet echt nadoen op de training.'

Tegen RKC Waalwijk speelde Mazraoui als linksback, terwijl Sergiño Dest op rechts geposteerd stond. Het maakt de Ajacied naar eigen zeggen weinig uit aan welke kant hij staat. 'Ik doe hetzelfde, heb ongeveer dezelfde looplijnen. Dan verandert er niet zoveel. Ja, natuurlijk, de afstemming met Hakim Ziyech gaat altijd automatisch, maar Quincy Promes of Dusan Tadic voor me, daar heb ik geen probleem mee.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Je ziet het vaak met jeugdtalenten die doorbreken. Eerste seizoen hebben ze weinig te verliezen en presteren ze boven verwachting en dan in het tweede seizoen krijgen ze het moeilijk. Dolberg, Neres, Riedewald, Tete, Bazoer, El Ghazi, Boilesen, Fischer, allemaal in hun eerste volledige seizoen heel veelbelovend en daarna werd het minder. Wilt niet zeggen dat ze niet alsnog via de voordeur kunnen vertrekken. Maar het gebeurt vaker niet dan wel als je naar het lijstje kijkt. Eriksen, De Ligt, Frenkie, Vd Vaart, Sneijder, hadden die allemaal niet. Ik denk dat van de huidige selectie alleen Neres als speler met een terugslag alsnog de wereldtop gaat halen. Daarmee bedoel ik een CL winnen of een WK. Als niet spelers met een terugslag denk ik aan Dest, Nico, Martinez en Maradonny.
2 0
ST
Met Eriksen etc.. bedoel ik dat ze niet een fikse terugslag kende in hun ontwikkeling als speler.
1 0
036AFCA97
Mwoah, die goal tegen Bayern was knap en de goal tegen Benfica een gelukje. Lijkt me een hele aardige gast, maar vond hem vorig jaar de zwakste schakel. Hij leek sterker, omdat hij Matthijs achter hem had staan en die alles kon oplossen.

Prima als invaller door zijn multifunctionaliteit, maar denk dat Ajax een hoger niveau moet nastreven.
5 0
insectenverdelg
mag ie nog in Jong? Ajax 1 is niet de plek om in vorm te komen.
0 0
ram
Balen voor hem maar ik vind Dest stukken beter. Minuten in Jong Ajax maken en de kans pakken bij blessures/schorsingen; meer zit er helaas niet in voor hem. Wel jammer.
1 0
Mocrodammerr
uitstekende seizoen gehad, en nu spreekt men over hem alsof hij er nix meer van kan. die gast is van het middenveld geplukt en werd opeens rechtsback. tegen de sterkste clubs in de CL uitgeblonken. Zeer sterk voetballend vermogen. hopelijk keert hij weer fit terug.
1 -4
AlexIbarra
Volgens mij begon hij in maart met zijn fitheid te kwakkelen.
Op zich was hij natuurlijk dé (positieve) verrassing van vorig jaar.

Nu speelt hij gewoon al maanden matig, hoewel ik nog steeds vertrouwen in zijn kwaliteiten heb. Een topfitte Mazraoui in goede vorm had nu mooi naast Martinez op het middenveld kunnen staan.
Maar hij mist fitheid, wedstrijdritme en de gelegenheid om te wennen aan de hogere handelingssnelheid op het middenveld, dus dat zit er nu ff niet in. Als hij niet in zijn beste doen is mist hij de fysiek / duelkracht, ervaring of superieure (trap)techniek om toch nog iets toe te voegen.

Maar het middenveld staat nog niet echt en Dest kan ook niet de komende 170 wedstrijden achter elkaar vlammen, dus hopelijk zien we Nous gauw weer shinen.
0 0
AFCA-B93
Wat mij opvalt is dat hij vorig seizoen zo zelfverzekerd oogde, terwijl hij nu juist overal heel naief in lijkt te duiken, zowel aan de bal als verdedigend. Zou dat allemaal zijn vanwege het wegvallen van De Ligt naast hem?
0 0
Mocrodammerr
Het kan misschien zo zijn dat hij coachend niet of minder geholpen wordt, alhoewel hij amper heeft gespeeld hè. Maar hij kwakkelt ook met zn fysieke gesteldheid waardoor hij niet in een flow kan komen. Hij is vorig seizoen ontzettend belangrijk geweest bij Ajax.
1 -2
Markopantelic007
Aan de ene kant denk je, komt tekort voor Ajax, aan de andere kant heb je de herinneringen aan zijn optredens in de CL afgelopen jaar. Misschien half jaartje verhuren na de winterstop?
2 -2
Thaschja
ja komt wel weer goed met jou .
0 -1