Huntelaar: 'Dan loop je een keer tegen een domper aan'

NielsOpdam, 19-10-2019 om 22:35, 6033 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Klaas-Jan Huntelaar vindt dat Ajax in wedstrijden tegen - op papier - laagvliegers moet oppassen. Dat vertelt de ervaren spits in gesprek met het Algemeen DagbladOok gaat hij in op het spel van Ajax in Waalwijk.

'Ik denk dat we uiteindelijk slecht begonnen', opent Huntelaar. 'Zij troefden ons eigenlijk op alle fysieke aspecten af: strijd, lopen, felheid en duels. Dan wordt het gewoon lastig in de eerste helft. Uiteindelijk mag je van geluk spreken dat je met 0-0 de rust in gaat.'

Huntelaar is blij dat Ajax met 1-2 won van RKC Waalwijk. 'Maar je moet wel oppassen met zulke wedstrijden. Je kan niet zo min mogelijk investeren om elke keer maar te willen winnen, dan loop je ook een keer tegen een domper aan. Daar moeten we voor uitkijken, dat hebben we ook vaak gezegd. Vandaag (zaterdag, red.) hebben we geluk gehad dat we niet tegen die domper zijn aangelopen.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanBiesbos
Iedereen wil heel de cl wedstrijden halen
0 0
Inhartennieren
Ze moeten zich schamen.
Dit overkomt die verwende gasten bij Ajax veel te vaak.
Gaat zeker nog punten kosten.
0 0
Schip
Het was toch een beetje het Heracles scenario: vlak voor een CL kraker waar de spelers mentaal al mee bezig zijn, een kleine tegenstander die thuis speelt in een klein stadionnetje en die rete scherp in de duels vliegt en zo het momentum grijpt.

Zijn toch echt belangrijke winstpunten dit.
0 0
AlexIbarra
Ik mag Klaas graag en hij moet nog 11 goals om topscorer deze eeuw vd eredivisie te worden.

Ik denk echter dat hij sneller aan die 11 goals komt met scherpe invalbeurten van 15-30 minuten dan wanneer hij in de basis staat. 90 minuten lijkt wat lang voor hem.

Die bal breed van Tadic moet hij er gewoon snel en agressief inglijden, zodat de verdediger nooit meer voor hem komt. Daarna handelde hij nog eens traag bij een kans van dichtbij.
Rustig blijven is goed maar als spits kun je niet altijd alles rustig met het binnenkantje doen.
0 0
AnsB
Ja, je kunt het 100 keer zeggen en af en toe zal dat helpen, maar niet altijd.
Natuurlijk erger ik me ook kapot aan dit slappe gedoe, maar eerlijk gezegd zie ik niet in hoe je dit soort wedstrijden kunt voorkomen. Het zijn nu eenmaal de CL-wedstrijden waar iedereen naar toe leeft. En als je zóveel kwaliteit in het team hebt, denk je onbewust toch dat je wel even gaat winnen. En dan ben je al niet meer 100% scherp.

Aan de andere kant zijn de tegenstanders juist tot de tanden gewapend en ruiken ze bloed. Iederéén krijgt immers kansen tegen Ajax, en je krijgt hoe dan ook de ruimte om lekker te voetballen. Zij beginnen 120% gemotiveerd en scherp aan de wedstrijd.

We kunnen ons maar beter rijk rekenen met die drie punten en nota bene verliespunten van PSV (en AZ)!
Het zal Ajax een keer opbreken die onscherpte, maar voorlopig is er een gaatje van drie punten.
0 0
BrandjeXL
Ik vind het een mooi verhaal maar het team staat het hele seizoen al niet best en helaas zie ik ook weinig verbetering. Er is ook gaan wedstrijd geweest dat we het middenveld echt in handen hebben. Het druk zetten gaat fout, er wordt geen enkele counter eruit gehaald. Gelukkig hebben we voorin een surplus aan kwaliteiten en scoren we altijd wel. Ik vind Martinez (aan de bal) een geweldig talent maar bij balverlies heeft hij gaan idee waar hij moet staan en hoe hij moet lopen. Donny en Promes op het middenveld is misschien ook teveel van het goede. Het is lastig er de vinger op te leggen maar dat het team totaal uit balans is kan iedereen zien. Het zal al een hoop schelen als we als team gaan staan, dus veel compacter. De laatste linie een meter of tien naar voren en de voorste een meter of tien terug want nu is het team in tweeën gedeeld.
1 0