Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Wit: 'Bij Ajax zie je steeds meer gekochte spelers'

BartVeenstra, 19-10-2019 om 11:00, 6861 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dani de Wit heeft het gevoel dat hij nooit een échte kans heeft gehad bij Ajax. De middenvelder had ook dit seizoen weinig perspectief op een basisplaats in het eerste elftal van de Amsterdamse club - mede als gevolg van het veranderde beleid van Ajax - en om die reden vertrok hij naar AZ. 

'Voor de invalbeurten ben ik Ten Hag erg dankbaar', zegt De Wit in gesprek met de NOS, waarna er de verwachte 'maar' komt. 'Maar ik heb wel altijd gehoopt op een basisplaats en die heb ik nooit van hem gekregen. Dus in dat opzicht voelt het ook alsof ik nooit een kans heb gehad.'

In de afgelopen zomer vertrokken Frenkie de Jong en Lasse Schöne bij Ajax en zodoende hoopte De Wit in eerste instantie op meer speeltijd. De Amsterdammers sloegen op de transfermarkt echter hun slag en haalden met Razvan Marin, Edson Álvarez, Lisandro Martínez en Quincy Promes spelers die ook op het middenveld uit de voeten kunnen. 'Bij Ajax zie je de laatste jaren steeds meer gekochte spelers.'

'Je moet de concurrentie aangaan met buitenlandse spelers of oudere jongens', kaart De Wit een probleem voor eigen talenten aan, waarna hij een voorbeeld geeft. 'Wie weet, als David Neres nooit was gekomen, had Noa Lang een kans gekregen en had hij nu geëxcelleerd', zegt De Wit, die de vraag krijgt of het de eigen jongens bij Ajax stoorde. 'Nou, storen is een groot woord. Uiteraard wil iedereen spelen, maar we snapten ook dat Ajax goede spelers wil halen. Dat heeft de laatste twee jaar goed uitgepakt, dus wat dat betreft kun je er weinig van zeggen.'

Denk jij dat David Neres namens Ajax scoort tegen RKC Waalwijk? Zet in en krijg 1,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Dit soort teksten schaden de jeugdopleiding enorm. Dit soort sentiment wil je te allen tijde vermijden. Anders werk je de grond onder je levensader weg. En dat kost weer heel veel tijd om op te bouwen. Werk aan de winkel dus voor Overmars. Ik hoop dat hij van Marin en Labyad nu definitief geleerd heeft.

En daarom was Bergkamp dus belangrijk. Hoop dat mensen dat nu eens gaan beseffen. Helaas besef je dat vaak pas als iets er niet meer is. Nog even afgezien van t feit dat mensen als Bergkamp een enorm aanzien genieten van de jeugd.

Jongens als Nouri en Vd Beek waren echte Ajacieden. Behoorden tot het DNA van de club. Dat gevoel dien je na te streven. Dat zorgt er weer voor dat spelers makkelijker te behouden zijn.
0 0
DiAngelo
Dani de Wit krijgt nu de kans bij AZ, en dat is al moeilijk genoeg. Wel ben ik t eens dat Ajax wat minder mag kopen en de jeugd meer moet inpassen, dat risico moet genomen worden, anders is t geen Ajax meer. Overmars investeert veel in allerlei jeugdigen. Je moet er niet aan denken dat volgend jaar Gravenberg, Lang, Traore en Eiting volgend jaar ook naar AZ gaan dan wel minimaal n half seizoen op de bank zitten. Dat zou slecht zijn in beleid en voor de toekomst. Dan kan je de jeugd en de investeringen daar in beter op doeken en leid je op voor anderen. Zo weinig mogelijk kopen aanstaand seizoen en doorselecteren.
0 0
Sterspeler
Dan moeten de toptalenten zich wel aandienen. Dani de Wit had basis gestaan in 2012.. willen we terug naar die tijd? Ik liever niet. De kwaliteit van spelers is verhoogd. Dat betekent sowieso dat er minder doorbreekt. Je kan jongens ook wat vaker verhuren. Met Vertonghen en Blind deden we het al en we zien nu ook met Sven Botman dat die het uitstekend doet, terwijl we daar eerder nooit materiaal in het eerste voor inzagen...
0 0
cantharel
Goed genoeg voor AZ betekent nog niet goed genoeg voor Ajax.
1 0
atalantanio
Moeilijk hè Dani, zelfkennis. Je mag Ajax op je blote knieën bedanken voor alle kansen die je hebt gekregen, terwijl iedereen al jaren wist dat je niet goed genoeg was. Door al die kansen speel je nu bij een club als AZ, en niet bij Almere City of Telstar.
4 0
Deepblue
Snap wel dat hij dit zegt. Heeft nog een hele carrière voor zich en kan nu niet zijn eigen ruiten ingooien.
Maar feit blijft dat wanneer hij had aangetoond in de basis te horen, daar ook had gestaan. Misschien waren anderen dan ook niet gekocht. Gewoon net wat te weinig kwaliteit in de ogen van de staf denk ik.
0 0
geDaante
En ook dan Siem de Jong.
1 0
geDaante
Totaal geen fan van Dani de Wit, maar ik had hem liever op het middenveld gezien dan Marin of Alvarez.
1 0
Ar
Nooit beter geweest dan Siem de Jong. Speelt bij AZ al niet alles.
1 0
ajaxdordtt
Dani heeft juist teveel kansen gehad. Was al jaren duidelijk dat hij niet goed genoeg was.
2 0
Web
En hier op AS maar klagen dat alleen
Types als Dani een kans krijgen. Ajax heeft Dani in de uitverkoop gezet. En nadrukkelijk even bij vermelden, ook in het belang van Ten Hag
0 0
geDaante
Waarom kan je geen enkele kritiek op Ajax dulden Web? Jij wil toch ook dat het maximale eruit gehaald wordt, en de jeugd niet weer uit beeld raakt?

Ik snap dat het makkelijker is om je ogen wat te sluiten en jezelf voor te houden dat het allemaal zo goed gaat, maar het gaat zo de verkeerde kant op, en dat moet je niet willen.

Het gaat niet alleen om Dani, of types als hen, er zit na allerlei aangekochte middelmaat die betere jeugd in de weg zit. Lang heeft bijvoorbeeld lang uitgeblonken bij Jong Ajax, een erg goede voorbereiding gedraaid waarin hij geregeld uitblonk, en wie valt er nu in rond de 80e minuut op het middenveld? Siem de Jong...

Als zelfs dat soort, reeds afgeschreven spelers die er niks meer van bakken, met alle respect voor de persoon Siem, de voorkeur krijgen boven erg talentvol talent, dan zit het al goed mis.

Ook het opleiden met die diepe tien, wat Ten Hag graag speelt, is niet goed. Die tien is vaak onzichtbaar en wacht veelal rond de spits balletjes af. Dat heeft ook gevolgen voor het tikwerk op het middenveld en het samenspel. Daar worden spelers niet veel beter van, behalve dat de 10 misschien iets meer scorend vermogen ontwikkeld, maar over de breedte en in al die andere facetten, stil komt te staan. Van de Beek kon voorheen ook veel meer van zijn kwaliteiten inzetten, nu slechts een paar; zijn inzicht en positioneren en diepgang voor het doel. Af en toe wel een combinatie, maar te weinig.
1 0
Web
Ik waardeer wel dat jij alles probeert te onderbouwen, soms ben ik het met je eens, maar ook vaak niet. Heel erg zwart wit vind ik vaak
Sommigen liften op jouw mee, hebben geen idee waar ze het over hebben, maar zijn gewoon heel erg negatief over Ajax, vooral over Ten Hag, vanaf dag een, puur omdat ze het een boertje vinden, heel bijzonder de man die ons dit resultaat en mooi voetbal wekelijks brengt
0 0
geDaante
Dat komt ook omdat ik vooral hier de zaken aankaart die in mijn ogen misgaan of dreigen mis te gaan. De positieve dingen die ik zie, worden al zo vaak benoemd en dat nodigt niet uit tot discussie en te kijken hoe het beter kan.

Ik vind het voetbal van Ten Hag persoonlijk niet zo mooi, het is niet mijn stijl. Het draait teveel om counters opvangen en de nul houden achtering, en de bal zo snel mogelijk bij de voorwaartsen krijgen, die dan de vrijheid krijgen veel te bewegen en samen te spelen.

Dat laatste vind ik dan wel weer meer dan prima, juich ik toen, maar dat kan ook zonder zo'n verdedigend blok. En ik zie persoonlijk veel liever bij balverlies collectief, fel drukzetten, dat mis ik nu ook. Ik zie teveel teruglopen en opvangen.

Ik zie graag een creatieve 10, of liever half, de beste voetballer van selectie, de meest technische en creatieve, die de voorwaartsen bedient en die in de opbouw aanspeelbaar is en de bal opeist. Waardoor je ook een middenveld hebt, met veel combinatiespel.

Nu zie je een heel erg diep 10, die veelal naast de spits staat, en waardoor je vaak geen dieper middenveld hebt. Ik zie dan ook teveel lange ballen, en ook voorzetten omdat zo'n diepe 10 daarom vraagt.

Ik wil niet veel voorzetten zien, die zijn vrijwel altijd kansloos. Ik wil graag uitgespeelde kansen zien.

Je kan dan zeggen, ik kan zoveel willen, maar niet alleen ik, ook Cruijff wilde dat, ik deel gewoon zijn visie. En waarom moet die visie die hij neergezet had, door een passant weer afgebroken worden? Dat is wat mij enorm stoort.
1 0
Web
Jij moet eens leren te accepteren dat het eens anders kan lopen. Jonk heeft zich zelf ontslagen, omdat hij zelfs bij vergaderingen weg bleef, het werkt nu eenmaal zo, als je met een technisch hart zit en het meerendeel vind dat je doorslaat met bv Performance trainers ( Bergkamp ) waar ik in kan komen. Ook als die zich ook nog eens met het voetbal gaan bemoeien, dit niet werkt. Dat neemt niet weg dat ik het ontzettend jammer vind dat Jonk en Bergkamp weg zijn, dat zijn gewoon beide prima trainers maar het ego staat ( stond ) ze in de weg, kwamen ze maar terug, maar dan wel in waar ze goed in zijn training geven, geen leiding gevende functies
0 0
geDaante
Hoe vaak moet ik het nog zeggen Web, dat Jonk niet zomaar wegbleef. Frank de Boer en Overmars deden samen alle aankopen zonder Jonks stem of mening daarin te betrekken of serieus te nemen. Zij wilden verder wel veel inspraak in de jeugd, maar Jonk had helemaal niets te vertellen of mee te praten over het eerste. Iedere vergadering zat ie er dus voor Jan Lul bij. Hij zag ook dat Overmars en De Boer de afspraken niet nakwamen, met name qua speelwijze en aankoop/-jeugdbeleid. Maar op papier was hij daar medeverantwoordelijk voor, omdat hij deel uitmaakte van het TH. Maar praktisch niet, daar hij altijd genegeerd werd. Hij wilde niet langer meer medeverantwoordelijk zijn voor het verloochenen van Plan Cruijff, en vroeg bij de leiding om meer afkadering van de verantwoordelijkheden, zodat zij zich niet meer teveel met zijn toko konden bemoeien, en Jonk niet meer medeverantwoordelijk was voor het schenden van de afspraken. Daar deed men niets op uit. Na nog maanden voor Jan Lul bij vergaderingen te zitten, koos hij uiteindelijk terecht om dan maar niet meer aan te schuiven. Had ik ook gedaan.

Dus kijk eerst eens wie er het eerst fout zijn geweest. Dat waren De Boer en Overmars, die hun eigen beleidje voerden. Dat is pas kwalijk, zo kort nadat je samen afgesproken had samen als TH te vergaderen én beslissen, dus ieders stem meegenomen.
0 0
Web
Jij zaagt alles binnen Ajax tot aan de grond toe af. Werkelijk iedereen buiten Cruijff en Jonk om.
Want het zou allemaal niet in de lijn van Cruijff passen volgens jou? Ik ben het daar niet mee eens. Ten Hag heeft alleen concessies in het spel aangepast, en dit is niet ten koste gegaan van amusement en resultaat. Heel Europa is diep onder de indruk van Ajax. Ook de mensen die wekelijks in het stadion zijn. Hier is het een eigen leven gaan leiden dat Ajax niet meer des Ajax is. Ik vind dit onzin. Ik volg Ajax al meer dat 50 jaar, heb 30 jaar een seizoen kaart gehad, jammer genoeg wegens omstandigheden kan dit niet meer. Ik vind Ajax nog steeds heel actratief spelen en met resultaat
0 0
geDaante
Klopt, omdat ik nou eenmaal in Cruijffs visie geloof, Cruijff = Ajax voor mij.
Jonk geloofde ook heilig in die visie, dus niet zo gek dat ik Jonk ook zag zitten.

Weet je nog het spel dat de lichting Nouri speelde? Dus die A1 onder Jonk en later Jong onder Keizer? Dát is het voetbal dat des Cruijffs is, en vele malen aantrekkelijker nog was dan wat Ten Hag speelt. Veel meer voetbal van achteruit, veel meer combinatiespel en uitgespeelde kansen, in plaats van toch veel voorzetten en vooral lopende mensen. Ook het spel bij balverlies was veel aantrekkelijker, daardat er meer naar voren werd verdedigd en druk gezet.

Frenkie maakte vorige seizoen heel veel goed, door in zijn eentje de bal naar voren en dus de veel diepere Van de Beek te kunnen 'brengen'.

Ik vind het rot voor je dat je Ajax niet meer geregeld kan bezoeken.
1 -1
Web
Ben je nu al vorig seizoen vergeten? Het beste naar 20 jaar. Onder Ten Hag
0 0
Web
Siem heeft onder Ten Hag bij elkaar nog geen 60 minuten gespeeld, het gaat werkelijk nergens om. En als hij in Jong mocht spelen waarschijnlijk niets. Lang is Ten Hag mee bezig, hij vult volgens Ten Hag ( nog ) niet goed in. Jij zal toch ook zien dat de lat VEEL hoger is dan een paar jaar geleden. Ajax is topsport en in voetbal gaat het om winnen, onder Ten Hag ook nog eens met mooi voetbal, dat jij dit niet vind is jouw probleem, het voetbal is in beweging. Ik ben er zelfs van overtuigd dat Johan dit spel toe zou juichen. Bovendien is dit jaar Dest doorgebroken. Dus er komt wel jeugd door. Maar niet spelers die het niet aan kunnen. Voor de echte talenten is er nog ruimte genoeg
2 -1
geDaante
Het gaat erom dat je de talentvolle Lang hebt lopen, die als geen ander een kans verdient heeft door uit te blinken, en types als Dani de Wit en nu zelfs Siem de Jong die spaarzame minuten krijgen die Ten Hag wisselspelers biedt.

Hij wisselt al weinig en erg laat, dan moet je, zeker bij een voorsprong wat meestal het geval is, jeugd laten rijpen en de kans geven.
2 -1
Web
Jij bent diegene die altijd gezegd heeft dat Ten Hag een Dani de Wit fan is, hier uit blinkt dat dit niet zo is. Ten Hag heeft nooit gebruik gemaakt van Dani als het nog niet beslist was. En hij mocht ook voor een klein bedrag weg naar AZ

Het systeem wat Ten Hag speelt werk heel goed. De voorste vier krijgen HEEL veel vrijheid.
Heel aanvallend ook. Daar zet hij twee controleurs achter die moeten zorgen dat je niet overloopt word ( wat bij Bosz HEEL vaak gebeurde ) de backs Tagliafigo en Dest staan heel hoog. Blind zorgt voor de opbouw van uit het centrum, en de goede aansluiting. Ik noem dit modern voetbal.
0 0
geDaante
Jawel, Ten Hag kickt op een lopende 10 die voor het doel opduikt. Zie de rol van Van de Beek onder hem (veel meer lopend en voor het doel opduiken, voorheen veel meer een echte middenvelder), en zie de jeugd, met De Wit toen steeds op 10, of Ekkelenkamp en nu ook weer Regeer.

Ik zeg niet dat het systeem niet werkt, dat doet het wel, maar het is niet mijn voetbal. Overigens zal blijken, wanneer een tegenstander eens druk gaat zetten, Ajax onder Ten Hag niet goed onder druk uit kan voetballen, wat ze vorig seizoen al niet konden, en dat nu nog slechter is, doordat hij voor Alvarez op het middenveld kiest, en blijft vasthouden aan die diepe 10, zonder een type Frenkie.

Het klopt dat Bosz ook niet alles was, dat was ook wat teveel op de omschakeling naar balbezit gericht. Maar het was ook pas zijn eerste seizoen en met Klaassen en Ziyech krijg je erg lastig goed combinatiespel op de mat op het middenveld. Dat zijn opportunistische types.
0 0
Web
Klaassen en Ziyech zijn de spelers die heel makkelijk scoren, en dus het verschil maken in een team. Met Frenkie word het spel beter( verzorgder ) maar scoor je na genoeg niet
0 0
Web
Ik heb Bosz ook met de rug regen de muur zien staan tegen Feyenoord, en wat te denken uit tegen Schalke, kinderlijk naïef
0 0
Chesterson93
Dat is goed gelopen, tegen Schalke. En spannender dan dat werd het niet.
0 0
Web
De rest ging allemaal makkelijk?
0 0
Web
Met alle respect voor Dani. Dit is niet het niveaus dat Ajax na moet streven.
3 0
geDaante
Dat zijn we helemaal met elkaar eens Web ;)
1 0
Caelintroy
Sinds het aantrekken van ervaren en in sommige gevallen buitenlandse spelers, I.p.v. alleen eigen jeugd, doet Ajax weer mee in de Champions League.
0 0
Babangida83
Het gaat natuurlijk om de mix. Je ziet in t buitenland nu ook overal topploegen talent een kans geven. Helaas is t niet zo makkelijk om de formule van Ajax te kopiëren. Juist ook omdat kopen zo'n makkelijke oplossing is en een iets slechter seizoen erg moeilijk. Ajax zal enkel constant worden op termijn als t de jeugd beter weet in te passen en te ontwikkelen dan t nu doet. Net zoals de finale CL halen, is dat niet onmogelijk.
0 0
geDaante
Nee, vooral jeugd was aangevuld met enkele, meer ervaren krachten, precies zoals de bedoeling van Cruijff was.

Dolberg (onder Bosz), Mazraoui, Onana, De Ligt, Frenkie, Van de Beek. Vooral de laatst genoemde vier waren de belangrijkste spelers, los van Tadic. Hen aangevuld met Ziyech, Tadic, Tagliafico was een ideale mix. Blind ging pas laat in het seizoen met lef en vertrouwen spelen.

Het is nooit alleen jeugd geweest, en dat was Cruijffs idee ook helemaal niet. Je beste jeugd, aangevuld met een enkele topaankoop. En dus geen middelmaat en kopen om het kopen wat nu gebeurt, en jeugd nauwelijks meer kansen geven.
0 0
Rdk1983
Nou Dani je hebt zat mogen invallen, en metSiem(in Australie) enLabyad op jouw positie was er ruimte zat je in het team te spelen.

Middenveld draait nu met 2 verdedigers. Lijkt me dus dat je zelf niet je kans hebt gepakt.
1 0
niquedegraaff
Geen kans gehad van Ajax? Nou er zijn een hoop jongetjes die überhaupt dromen van een basisplaats bij FC Emmen.. Man, wees eens gelukkig met wat je wél hebt gekregen, vooral op basis van het geluk dat je talent hebt
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Een jongen die jaren in de AJax jeugd speelde en nu voelt dat hij het ook zonder Ajax kan redden in de voetbalwereld.Hij komt er nog wel achter hoe dankbaar hij mag zijn dat hij jaren ajax opleiding op zijn cv heeft staan. Alleen al daarom zou ik als ik hem was nooit naderhand negatief over ajax praten of onderwater steekjes geven, helemaal niet een paar maanden nadat je weg bent.Als je goed genoeg bent en met kop en schouders boven je concurrenten uitsteekt op bijv. trainingen dan speel je echt wel hoor.Kan me niet herinneren dat De wit in al die minuten die hij in het eerste kreeg ook maar 1 keer wat speciaals liet zien. Als je zelf vindt dat je een basis plek verdiende dan zeg je dus eigenlijk dat je beter was dan je concurrenten.
En over neres beginnen.. Iedere voetballiefhebber en ajacied moet toch blij zijn met een braziliaan op de vleugels bij ajax.
1 0
Tinus
Ik snap de negatieve reacties op (het interview van) Dani de Wit niet. Hij zegt letterlijk dat hij blij is dat hij heeft mogen debuteren. Dani is een echte Ajacied die nooit een onvertogen woord over Ajax heeft geroepen. Maar het is toch een feit dat hij het met invalbeurten heeft moeten doen? Het zou van slechte mentaliteit betuigen als hij daar tevreden mee zou blijven. Daarnaast is het terecht dat hij kritisch is op het beleid van Ajax en kan hij als geen ander het gevoel van jeugdspelers verwoorden omdat hij er één is. Bovendien geeft hij ook nog eens aan dat Ajax het vreselijk goed doet en dat het beleid zich dus ook heeft bewezen.
Je mag kennelijk geen enkel kritisch nootje kraken op Ajax (zelfs niet als jeugdspeler), want je woorden worden op een gouden weegschaaltje gewogen en bijkans negatief uitgelegd.
0 0
RuffRhythim
Spelers die niet slagen bij Ajax en dan bij een andere club gaan klagen over Ajax omdat ze geen kans gehad zouden hebben bevestigen doorgaans dat het klopt dat ze niet bij Ajax zijn geslaagd...
1 0
Web
Dit
0 0
Rood Gevaar
Dani is toch het bewijs dat die grote mond van Huiberts onzin is.
Niks aan Ajax verkopen want concurrentie.
Hou alsjeblieft op.
Een Jong Ajax spelers als De Wit draait bij AZ probleemloos mee in het eerste.
andersom kan je misschien zeggen dat de spelers van AZ naar PSV en Ajax gingen alles geflopt is, behalve Moisander en Viergever (die niet zijn opgeleid door AZ en meekwamen met het niveau maar niks extra's toevoegden)
0 0
Sterspeler
De Zeeuw is ook niet geflopt. Ook niet geslaagd ivm die blessure, maar ik zet hem hoger ln de pikorde dan Moisander..
0 0
altijdwelwat
Lang was in de voorbereiding betrokken bij 14 van de 20 goals. En heeft daarna in 6 wedstrijden 4 goals gemaakt en 5 assist op zijn naam ( gister ook weer 2 ) Dat zijn cijfers die zelfs Frenkie de Jong niet kon overleggen, en als beloning heeft hij tot nu 18 minuten gespeeld tegen Sparta, en 3 x Siem in zien vallen. Lang moet gewoon zorgen dat hij weg is ....
1 -3
Juichtoon
Dani heeft een beetje gelijk. Natuurlijk is dat iets wat we in de gaten moeten houden.
0 -1
aniet
Denk je dat Ten Hag een speler op zou stellen die minder was dan Dani?
Als hij beter was geweest dan de speler op zijn positie had hij gewoon gespeeld
1 0
AjaxHoorn
Beetje zelfkennis zou prettig zijn.
2 0
MaxBorggreve
Inderdaad. Heb het gevoel dat hij zichzelf beter vind dan dat hij daadwerkelijk is. Bij Ajax moet je een toptalent zijn om door te breken. Dani is een huis tuin en keuken voetballer. Subtop Eredivisie.
0 0
Raoul14
Je had moeten zorgen dat je beter was Dani, maar dat was je simpelweg niet. Next.
1 0
Ajacied33
Wees blij dat je überhaupt het Ajax shirt heb mogen dragen man. Er zijn jongens in het verleden geweest die met minder genoegen moesten nemen. Echt een achteraf uitspraak dit, hier hebben we dus helemaal niks aan
1 0
Suarez16_
Kom op dani. Zo'n beperkte voetballer als jij heeft eigenlijk enorm veel kansen gekregen in Ajax 1. Een bergsma of sierhuis hebben die stuk of 20 invalbeurten niet gehad. Laat staan in Munchen, Madrid of de kampioenswedstrijd. Daarnaast is het totaal niet gek dat er met talenten als Donny en Frenkie nooit met jou gestart werd, want je bent gewoon in alles minder.
1 0
PetrusKeizer
in de laatste 2 zinnen van dit artikel zit de kern: met name 'we snapten ook wel dat Ajax goede spelers wilden halen'. Daarmee geeft hij zelf eigenlijk gewoon aan dat er spelers gehaald werden die naar inschatting beter waren/zijn dan spelers als bijvoorbeeld…. Dani de Wit. Want als Ajax 'goede' spelers van buiten haalt is dat bedoeld ter versterking. Dus de bedoeling is:'betere'. 'Goede' moet opgevat worden als '(nog) betere'.
1 0
DonAdam
Dat je zulke jongensdromen hebt, is vrij logisch, maar nu je een man aan het worden bent, zal je je moeten beseffen dat je eerst de beste speler van AZ zult moeten zijn eer je zulke dingen zegt in interviews.

Een basisplaats in Ajax 1 moet je verdienen, niet verwachten op basis van je opleiding. Hij doet een beetje zielig, maar hij heeft wel degelijk kansen gehad en laten zien het niveau niet te hebben.
2 0
xMilkshake
precies, beetje naar dat hij zo reageert nu...
0 0
Illegaal
ja als je prijzen wil winnen dan moet je eenmaal kopen zo simpel is dat. met je eigen jeugdopleiding kan je zo goed als nooit een kampioenswaardig elftal hebben
0 0
Daminem
Was gewoonweg niet goed genoeg. Neemt niet weg dat wat mij betreft jeugd meer een kans moet krijgen, helemaal in de eredivisie. Wat hieronder ook al wordt gezegd, Gravenberch, Ekkelenkamp, Lang en Schuurs zouden veel meer minuten moeten maken t.o.v. een Siem de Jong.
1 0
AFCAwooz
De Wit was natuurlijk geen topper. Op zich denk ik wel dat de toppers uit Jong wat meer kansen zouden mogen krijgen. Lang, Traore en gravenberch zou ik altijd de voorkeur geven boven siem, labyad en marin.
1 0
ajax4lifebaby
Eens, snap niet dat Siem de jong minuten krijgt over een jeugdspeler.
1 0
ajaxxcied4life
Eens. Dit is het moment dat de balans scheef dreigt te raken en de club/coach weer ballen moet gaan tonen en middelmatige buitenlanders/niet-eigenjeugdspelers moet wegdoen en plaats moeten gaan maken voor de topjeugd.
1 0
Babayaka
huil huil, je bent niet goed genoeg tja dan halen ze wat anders. Mag je zelf een niveautje of 3 lager spelen, en daar kan je uitblinken en weer denken dat je de beste bent.
0 -1
Redrum
Als hij wil uitblinken dan zal hij toch af moeten zakken naar de kelderregionen van de Keuken Kampioen Divisie.
0 0
JanBiesbos
Ajax heeft de lat stukje hoger gelegd , dan nog knap dat jeugd als de jong de ligt en vd beek top spelers zijn geworden, de wit komt te kort klaar.
0 0
ajax4lifebaby
Heb je ook weinig zelfkennis als je denkt dat je basisspeler ging worden bij dit Ajax met zoveel wereldsterren...
1 0
stopperspil
Noa Lang mag wel wat vaker invallen ipv Siem
1 0
insectenverdelg
En wie staat er op Dani zijn positie? Topaankoop Donny vd Beek. O nee wacht...
1 0
3*stars*3
Had deze kerel wel zelfkritische verwacht.
Wat een matige voetballer zeg.
Hopen en dromen mag altijd maar als je na zo’n seizoen als 18/19 niet inziet dat Ajax een hoger niveau wil aantikken...
4 0
Redrum
Haha ja, deze kerel mag God op zijn blote knietjes danken dat hij überhaupt minuten heeft gemaakt in Ajax 1. Is in werkelijk niks een Ajax-voetballer. Werkt wel lekker hard, maar die eigenschap past meer bij voetballers van een andere club.
1 -1
3*stars*3
Normaal gesproken ben ik niet zo van eigen jeugd spelers afzeiken maar zoals je aangeeft, deze jongen is in niks een Ajax voetballer.
En dan ook nog eens zulke uitspraken.
Hij mag heel blij zijn dat hij vorig seizoen deel uitmaakte van een historisch Ajax team...
1 0
Leprechaun
Los van het feit dat De Wit veeeeel meer minuten heeft gekregen dan een speler met zijn beperkte kwaliteiten had moeten krijgen, is dit ook nog eens zeer oncollegiaal naar voormalige ploeggenoten als Neres.

Wat is het toch met dit soort miskende jongens? Wat is er mis met vaststellen dat je net niet goed genoeg bent. Dat je dankbaar bent voor alles dat Ajax je heeft gegeven en dat je nu tevens blij bent elders meer minuten te maken?
0 0
Rentokill
Rood wegens natrappen...
1 0
ajax4ever01
Als je een stap hogerop wil als club moet je wel eens kwaliteit kopen als die in de jeugd niet in huis loopt.
0 0
JanBiesbos
Zorg dat je de jeugd langzaam inpast voor het grote werk. In de eredivisie kan dat prima. Jammer dat dit niet gebeurd. In een goed lopend team kun je dat ook veel makkelijker doen.
0 0
Rentokill
Sterker nog, de eigen jeugd wordt alleen maar beter als ze mee kunnen in een team met geweldenaren als Tadic Blind en Ziyech.
0 0
Bky
Random talent van AZ voor de positie van de Wit:

"Bij AZ zie je steeds meer gekochte spelers".
2 0
Rentokill
hahaha precies. Sterk.
0 0
Redrum
Ajax heeft inderdaad flink wat spelers gekocht, zodat ze niet Dani de Wit of Ekkelenkamp in de basis hoefden te zetten. Als de jeugd niet goed genoeg is, dan moet er gekocht worden. De lichting van Dani de Wit is gewoon niet heel bijzonder, dat kan gebeuren. De komende jaren verwacht ik veel meer doorstroming van jeugdspelers.
0 0
ajax4lifebaby
^ dit
0 0
maikelklaassen
met Noa lang Kluivert en de wit haal je geen halve finale of kampioenschap binnen!!
2 -1
3*stars*3
Kluivertje is een naar ventje maar was wel een Ajax voetballer.
Noa Lang idem.

Je mag het niet te hard roepen maar ik vond De Wit altijd typisch een type fey speler.
Mouwen opstropen en poetsen...
0 0
Redrum
Precies, wil je Europees top zijn dan heb je gewoon een stuk of wat volwassen kwaliteitsspelers nodig met ervaring. Of de talenten moeten van een exceptioneel hoog niveau zijn. Dat zijn jongens als Kluivert en Lang simpelweg niet. Dani de Wit is dat al helemaal niet.
0 0
Sampaoli
Dani de Wit zegt hier niks verkeerds, zit een kern van waarheid in. Ajax moet talentvolle jongens kansen blijven geven want dat is nou eenmaal waar wij als club voor staan én de enige manier waarop wij absolute toppers in het eerste van Ajax kunnen zien.

Dest is nu basisspeler, maar ook Schuurs, Lang, Traoré en Gravenberch verdienen imo meer minuten.
0 -1
AFCAMM
Ben het grotendeels met je eens. Hij mag dit gewoon zeggen en het is ook logisch dat hij er niet zo’n goed gevoel bij heeft. Ik denk echter dat men er simpelweg aan moet gaan wennen dat de lat omhoog is gegaan. De grootste talenten zullen nog steeds doorbreken. Iets minder grote (of gemotiveerde) talenten zullen echter vaker afvallen, gewoon omdat ze niet goed genoeg meer zijn. Als je als talent laat zien dat je goed genoeg bent om te spelen, dan komt die kans echt nog wel.
0 0
ajaxxcied4life
Eens moet jouw verhaal. Ajax dreigt door het succes weer een ordinaire koopclub te worden. Ik ben er oprecht voor om van de Beek, Onana, Tagliafico en Ziyech in beginsel niet te vervangen voor spelers van buitenaf maar om hun plekken in te laten vullen door Castillo, Valera, Ekkelenkamp/Gravenberch (tenzij hij bijtekent) en Lang.
0 0
Rentokill
Ajax moet gewoon winnen. Liefst met aantrekkelijk voetbal. Liefst met eigen jeugd. In die volgorde.
2 0
Ajax27
Precies dit. We hebben jarenlang gehad dat spelers als de Wit door kwamen. Maar voor alle respect voor die speler, maar het is een goeie speler voor AZ, en AZ zal aan het einde van het seizoen gewoon 15-20 punten achter Ajax staan. Het verschil tussen de top en subtop is gewoon veel groter geworden. En ik zal nooit te snel spelers afschrijven, maar spelers als Lang, Eiting, etc. moeten zich gewoon lekker laten verhuren om ervaring op te doen. Steken ze dan met kop en schouders boven de rest uit weer terug en anders verkopen. Als Ziyech bijvoorbeeld zou vertrekken, zullen ze nooit Lang op zijn positie neerzetten, die kan dat gat niet opvullen. Daar zal een creatief kanon van 15-20 miljoen voor worden gehaald. In Lang zit echt wel potentie... maar hij is zeker niet van de klasse die Gravenvercnh potentieel heeft.
0 0
Leprechaun
En als Ajax met eigen jeugd was gestrand in de voorronde van de CL staan we weer allemaal te schreeuwen dat het te onervaren en naïef is.

Ondertussen staan we bovenaan in de Eredivisie en bovenaan in de poule in de CL.
0 0
EricAjax1
Inderdaad. En Dani de Wit weet zelf hopelijk ook wel dat hij nooit het niveau gaat halen dat nodig is voor Ajax 1
1 0
Leprechaun
Blijkbaar niet, dit interview lezende ;)
0 0
HStorm
Als je zijn laatste zin leest wel.

Realistisch wat er wordt gezegd. De gekochte spelers doen het goed.
0 0
DannTheDon020
Bij AZ ben je ook nog niet eens de absolute smaakmaker, Midtsjo en Koopmeiners zij op dit moment beter. Dusja, als Ajax het niveau van AZ wilde nastreven had je bij ons in de basis gestaan ;)
1 0