Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Geen alcoholverkoop in Wallengebied rond Ajax - Chelsea

BartVeenstra, 19-10-2019 om 10:40, 3825 views, NU.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Burgemeester Femke Halsema heeft een verbod op de verkoop van alcohol ingesteld in het Wallengebied rond de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Chelsea. Aankomende woensdag mag er tussen 12.00 uur en 18.00 uur geen alcohol worden verkocht in de winkels en slijterijen op de Wallen, zo meldt NU.nl.

De drank mag wel in de schappen van de winkels blijven staan, maar winkeliers mogen dus geen alcohol verkopen. De gemeente Amsterdam verwacht dat er zo'n drieduizend fans van Chelsea naar Amsterdam komen en de politie van Amsterdam ziet de wedstrijd als 'hoog-risicowedstrijd'.

Het Amsterdamse college ziet in dat dat de grote hoeveelheden alcohol die door winkeliers voor stuntprijzen worden aangeboden, wanordelijk gedrag faciliteert. Een jaar geleden werden er ook al maatregelen genomen om de overlast in het Wallengebied te verminderen. Zo mag er niet meer gedronken worden op straat en wordt er strenger gecontroleerd.

Denk jij dat David Neres namens Ajax scoort tegen RKC Waalwijk? Zet in en krijg 1,65 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MrPink
Haal je toch ergens anders bier.
0 0
TheTruth
Het lijkt wel alsof de laatste tijd helemaal niks meer kan in Amsterdam en het lijkt wel heel Nederland. De linkse lobby is lekker bezig met alles verbieden wat men leuk vind.
2 -3
Tinus
Bij een tolerante stad hoort verantwoordelijk gedrag. Jij maakt er een linkse discussie van, maar dit heeft alles te maken met gedrag van bepaalde groepen mensen.
2 -1
Red Devil
Haha de drank mag wel in de schappen blijven staan hoe dom kun je zijn.
Gaat niet werken dit want ze kunnen overal zuipen.
0 0
036AFCA97
Amsterdam; de stad waar je tijdens Ajax geen alcohol mag kopen en entrada’s verboden zijn, maar waar je wel iemand anders zijn pand mag kraken en er maanden mag wonen.

Thanks Femke.
3 -1
AFCAMM
Dit gaat om het ‘Wallengebied’, waarschijnlijk omdat dat is waar de Engelsen naartoe gaan/verwacht worden. Rest van de stad kun je gewoon drank kopen.
0 0
BrandjeXL
Je zegt dus zelf al waarom het een domme en achterlijke actie. Ze halen dus hun bier elder en gaan dan naar de Wallen en jij denkt dat de politie gaat optreden als er een paar duizend Engelsen met blikken bier in hun handen lopen?
0 0
TheTruth
Onze stad is een politiestaat geworden. Regeltjes, regeltjes, regeltjes, regeltjes. Heil Halsema.
0 -2
GvanderK
Gaat niet helpen. Mensen zuipen dan ergens anders liters bier naar binnen. Totale onzin dit.
1 0
Redrum
Femke Fatale is on it again.
2 -1
Ajax27
Dus dan moet je gewoon binnen naar een café om een pilsje te drinken... Gewoon zoals normale mensen dat doen. Ja dit is wel een flinke maatregel haha.
1 0
BrandjeXL
Voetbalsupporters zijn nog erger dan pedo's, moordenaars en verkrachters in dit land. Apeldoorn als eerste vuurwerkvrije gemeente, zwarte Piet in de ban, geen rookruimtes in de horeca. Het eens zo mooie en tolerante Nederland gaat naar de klote. Ben ik van huis als een socialist opgevoed maar veel linkse hobby's maken het des te lastiger om hier aan vast te houden.
5 -5
DonAdam
Dit soort ondoordachte, kansloze, ongerelateerde shizzle posten en vervolgens anderen onnozel noemen omdat ze het niet met je eens zijn. Wat is internet toch een heerlijk ironisch medium.
2 -2
BrandjeXL
Vooral jouw onderbouwing is sterk. Hulde daarvoor.
0 0
RusselWestbrook
Ja inderdaad, als je op heterdaad betrapt wordt op voetbalsupporter zijn, dan ga je linea recta de gevangenis in. Net als verkrachters, moordenaars en pedofielen.
4 -1
Tinus
Je kunt er allerlei andere onderwerpen bij halen en iedereen de schuld geven, maar in dit geval ben ik best bereid een lans te breken voor de burgemeester. Die is niet verantwoordelijk voor de rechtspraak in dit land, wel voor de veiligheid in onze stad. Helaas kunnen veel mensen zich niet meer gedragen zodra ze een voetbalshirt aantrekken en teveel gedronken hebben. Voor supporters die in de kroeg een biertje willen drinken en voetbal willen kijken is er niets aan de hand, de kroegen zijn namelijk gewoon open. Voor de ‘comazuipers’ die goedkoop hun biertjes bij de supermarkt willen halen wordt het lastiger. Het gaat gewoon heel veel overlast schelen. Hoe kun je daar nou tegen zijn?
2 0
BrandjeXL
Jij mag een lans breken, hoe onnozel ook! Leg mij eens uit wat een verkoopverbod van alcohol, op alleen de Wallen, toevoegt aan de veiligheid? Café's en andere horeca kunnen wel alcohol verkopen. Op de trein- en metrostations kan men alcohol kopen. Elders in de stad, om vervolgens naar de bijv. wallen te gaan, kan men alcohol kopen. Het is een maatregel van niks en dus breek jij lekker een lans!
1 -2
Tinus
Verkrachters en voetbalsupporters langs dezelfde lat leggen en mij onnozel noemen.... Dat is regelrecht lachwekkend. De wallen is een stadsdeel wat het hele jaar door wordt geteisterd door overlast. Mogelijk dat je dat niet weet, omdat je niet uit Amsterdam komt? Rond europese wedstrijden is dat nog extremer omdat supporters van de tegenstander zich van oudsher daar ophouden. Dat leidt vrijwel altijd tot opstootjes en een hoop gedoe. Dat heeft toch direct met veiligheid te maken? Zeker voor de mensen die daar wonen. Het is volledig logisch dat gemeente dan een aantal maatregelen instelt. Dat je in de rest van de stadsdelen nog wel alcohol kunt kopen is idd niet bepaald waterdicht, maar het wordt iig lastiger gemaakt om je tegen lage prijzen klem te zuipen. Lekker je biertje halen in een café, niets aan de hand toch?
0 0
BrandjeXL
Je lult erom heen zoals velen dat doen. Ik leg uit waarom dit verbod totale onzin is en niet gaat werken omdat het niet te handhaven is. Verder als dat het beter voor de veiligheid is kom je niet. Vervolgens heel hautain zeggen dat ik niet uit Amsterdam kom. Dat klopt, ik kom uit het oosten waar we we nog normale burgemeesters hebben. Jullie zouden er jaloers op zijn wat hier nog allemaal kan en mag.
0 0
Tinus
Niks hautains aan hoor en al helemaal niet zo bedoeld. Ik stel gewoon vast dat bepaalde beslissingen wat genuanceerder liggen dan ongenuanceerd reagerende mensen soms denken. Je bevestigt eigenlijk dat ik gelijk heb. Misschien kunnen mensen in het oosten van het land beter tegen het bier dan de Engelse toeristen en supporters waar we in Amsterdam nu eenmaal mee te maken en veel last van hebben. Wees vooral blij dat jouw burgermeester en vooral bewoners geen last hebben van dit soort vraagstukken.
0 0
Mikee
Heb je straks paar duizend Chelsea fans met afkick verschijnselen, lekker dan.
0 0