Grim: 'Op lange termijn moet Ajax zelfde niveau halen'

BartVeenstra, 19-10-2019 om 08:15, 3824 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

RKC Waalwijk-trainer Fred Grim is onder de indruk van wat er op dit moment allemaal bij Ajax gebeurt. De oefenmeester ziet dat de Amsterdamse club het geld durft uit te geven en om die reden wordt het eerste elftal steeds sterker.

Waar voorheen de jeugdopleiding veel meer het uitgangspunt was, wordt nu niet geschroomd om veel geld uit te geven aan de selectie, zo vindt de oud-keeper. 'Kampioen worden en ver komen in Europa is het uitgangspunt. Ajax is daarom ook uiteindelijk wel verplicht om jaren achtereen kampioen te worden, denk ik', zegt Grim in De Telegraaf, waarna hij ingaat op het vertrek van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Dat Ajax nu nog niet zo sterk is als eind vorig seizoen, is niet zo vreemd. 'Je moet kijken naar het Ajax van vorig jaar omstreeks deze tijd. En dan denk ik dat ze wel wat verder zijn. Op de langere termijn zouden ze hetzelfde niveau moeten kunnen halen.'

Het huidige succes van Ajax is mede te danken aan directeuren Edwin van der Sar en Marc Overmars. Grim geeft het tweetal complimenten. 'Die mannen hebben het ontzettend goed gedaan en de mensen binnen Ajax en de fans datgene gegeven waar jarenlang naar is gesmacht: nationale prijzen en Europees succes', aldus de RKC-trainer, die tot slot de vraag krijgt of hij in de toekomst misschien trainer van Ajax kan worden. 'Wat moet ik hier nou op zeggen? Ik wil dicht bij mezelf blijven en anderen moeten maar een oordeel over me vellen. Ik heb een prachtig verleden bij Ajax en mijn hart ligt daar, maar ik leef in het hier en nu. Ik wil presteren bij RKC en wat er in de toekomst gebeurt, zien we wel.'

Denk jij dat Ajax met 0-4 wint op bezoek bij RKC Waalwijk? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Ajax is in vergelijking met vorig seizoen verder op dit moment, het oogt stabieler en de resultaten zijn goed maar: het verwachtingspatroon is veel groter er staat daardoor nog meer druk op de ketel en de selectie is kwalitatief minder .
De kwaliteit van een aantal nieuwkomers is nog niet goed in te schatten ,en dat zou in ons voordeel uit kunnen pakken ,we hebben een bredere selectie .

Al met al een goede start van het seizoen ,toch lijkt het me nog steeds bijzonder als Ajax zich weer voor de volgende fase CL meldt.
Zoals we vorig seizoen het geluk wel eens mee hadden zullen we dat ook nu nodig hebben.
Nadeel ten opzichte van vorig jaar is dat tegenstanders nu zich veel meer gaan instellen op ons , de verrassing is er niet meer.

Met het vertrek van Frenkie en Matthijs hebben we ontegenzeggelijk kwaliteit ingeleverd,ook het halen van goede vervangers kan dat niet oplossen.
Voor de meeste ED potjes zal dat niet veel uitmaken, in de CL zal het zwaarder gaan wegen.
Het hopen is op de doorbraak van uitzonderlijk talent, in mijn gevoel is dat bij Unuvar aan de orde, bij een aantal andere grote talenten is dat afwachten.
0 0
Web
Hij heeft gelijk met dat je het team moet vergelijken in deze tijd vorig seizoen. En dan ben je niet minder, terwijl je Frenkie, De Ligt en Schone kwijt bent. Maar dit team zal niet zo pieken als vorig seizoen, want dan mis je toch wel klasse. Daarom is het zo knap dat Ten Hag er al weer redelijk veel voetbal in heeft ingekregen
1 0
MK77
Fredje Grim wie kent hem niet
0 0