AD: 'Blind aan de basis van veel goals'

BartVeenstra, 18-10-2019 om 07:35, 9022 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Je verwacht het wellicht niet snel van een verdediger, maar wanneer je wedstrijdbeelden combineert met gegevens van databedrijf Opta, springt bij Ajax vooral Daley Blind eruit. De Ajacied staat dit seizoen aan de basis van veel doelpunten bij zijn club, zo schrijft het Algemeen Dagblad.

Zo is Blind op de helft van de tegenstander met afstand de beste passer van de Eredivisie. Het AD schrijft: '517 passes vertrokken al van zijn voeten, dat zijn er ruim 150 meer dan nummer twee op de lijst, ploeggenoot Hakim Ziyech. Blind verovert ook vaker dan iedere andere eredivisiespeler ballen. Slim positie kiezen is zijn kracht. En met Ziyech en Tadić samen is de routinier het vaakst betrokken bij ononderbroken aanvallen die leiden tot een kopbal of een schot.'

Ook over Dusan Tadic is een opvallend positieve statistiek te vermelden: 'Alleen Dusan Tadic creëerde in de Eredivisie meer kansen voor zijn ploeggenoten uit open spel (32 om 26)', doelend op PSV-aanvaller Steven Bergwijn, die een minder seizoen zou hebben, al bewijzen de statistieken het tegendeel.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Blind is een prima speler die vooral rust heeft en slim is. Op dit moment vormt hij een prima duo met Veltman die naast hem goed presteert.
Ik denk dat Matthijs er op dit moment geld voor zou geven als Daley ook naar Juve kwam.
0 0
ETM
Sluit helemaal aan bij het beeld dat ik al had. Blind is de eerste opbouwer van achteruit (vaak dus op half speelveld), Ziyech de eerste vanuit t middenveld (die is eigenlijk overal) En Tadic is belachelijk creatief als 9, die eigenlijk meer de 10 is dan Donny of Promes. Ajax speelt namelijk eigenlijk zonder 9, wat prima is.

Ik vraag me af hoe het spel van Martinez zich uit in statistieken. Ik heb het idee dat hij steeds meer vanuit de 2de bal begint met opbouwen. Blind speelt steeds vaker direct de aanvallers in.
Dat is opvallend want toen Blind als 6 speelde waren de rollen omgedraaid.
Dit is wel ook een beetje het probleem bij het huidige Ajax. Er moet meer voetbal komen vanuit de verbinders. Dit kan Martinez zeker. Maar ze moeten het er in willen slijpen ook tegen de kleinere tegenstanders. Want tegen de betere ploegen zullen de aanvallers niet steeds zo gevonden worden en voordat je het weet moet je als maar achteruit zoals tegen Valencia.
Dan zullen Martinez en Blind dus meer samen moeten spelen. Ik denk persoonlijk dat het onbewust een soort luiheid is dat dit tegen Groningen of Ado niet gebeurd.
0 0