'Ajax doet niets verkeerd met Giovanni'

FinnDekker, 16-10-2019 om 18:35, 16028 views, Gazeta Esportiva |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Er is weinig fout gegaan gedurende het contact van Ajax met het Braziliaanse talent Giovanni Manson Ribeiro, zo concludeert Gazeta Esportiva. Het medium geeft aan dat de boosheid en uitspraken van José Carlos Peres, de voorzitter van Santos, onterecht zijn.

Giovanni weigerde namelijk zelf om een contract te tekenen bij Santos. Daarna zijn de onderhandelingen tussen de Amsterdammers en de middenvelder begonnen. Als de speler achttien wordt, kan Ajax de deal deze winter rondkrijgen. Maar dan moet men wel een opleidingsvergoeding betalen.

Het is ook nog wachten op de aanvraag van een Europese werkvergunning. Dit zou wat vertraging hebben opgeleverd, maar het proces nadert nu een einde, zo stelt men. Mocht Giovanni daadwerkelijk komen, dan volgt het talent dezelfde route als Ajacied Danilo Pereira, die ook overkwam van Santos.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
De voorzitter van Santos heeft in principe hetzelfde probleem, dat Ajax ook regelmatig heeft en zeker had. Probleem om een jeugdspeler te binden (via eerste contract) òf zelfs het verlengen van een bestaand eerste contract (dat max. 3 jaar lang was).

De voorzitter van Santos, evenals bij Ajax Marc Overmars, staan in principe machteloos. En ja, wanneer dan een jeugdspeler weigert een contract te tekenen òf een bestaand contract te verlengen, dan staat het andere partijen, clubs dus, vrij om een poging te wagen. Daar is niets illegaals of wat dan ook aan.

Wij verloren ook zaqt spelers aan vooral Engelse clubs, omdat veelal om verschillende redenen de jeugdspelers niet hun eerste contract wilde tekenen bij Ajax. Kijk naar Malen, kijk naar Redan, maar ook Dilrosun of Fosu Mensah of kijk naar nog langer geleden Quincy Owusu Abeyie, die naar Arsenal trok , ik dacht meer dan 10 jaar geleden inmiddels...
Je kan als club dan helemaal niets doen, de jeugdspeler (en hun zaakwaarnemer) bepalen anders dan de wens van de club die hen opleiddde.
Moet Ajax dan ook maar al die Engelse clubs proberen een transferverbod via het CAS op te laten leggen??. Kansloos!. Die Engelse clubs zagen ook een kans toen Ajax die spelers niet kon vastleggen. En dat doet Ajax nu ook mbt Giovanni Manson Ribeiro. Santos en speler komen er niet uit/speler wil niet....dat biedt een kans voor andere clubs, in dit geval Ajax.

Het probleem zit hem waarschijnlijk in het systeem, dat internationaal geldt. Clubs die het niet eens zijn met dat systeem, moeten zich verenigen en dat aankaarten bij FiFa. Er op die manier voor zorgen, dat de regels veranderen.

Maar misschien kan het ook anders. Iki denk dat het van Ajax kant juist een goede zaak is om een club als Santos als goede vriend te hebben. Een goede samenwerking, waar je nog heel veel profijt van kan hebben/krijgen. En ookal sta je in je recht om in dit geval Giovanni vast te leggen, mocht je eruit komen met de speler, dan nog kan je je van je goede kant laten zien en toch een gelimiteerde transfersom naar Brazilie te sturen naast de opleidingsvergoeding. Desnoods ga je een vergevorderde samenwerking aan, waarbij in de toekomst Ajax eerste keus krijgt wbt interessante spelers en men toekomstige opbrengsten (winst) met een verdeelsleutel splitten. Brazilie is een grote markt, met veel potentieel goede spelers. Omgekeerd kan Ajax Santos ondersteunen met kennis en kunde over hoe wij opleiden. En dan kan het mes aan beide kanten snijden als je het goed doet.
2 0
Sammy Sosa
Typisch gevalletje van: “ dont hate the player (Ajax), hate the game”.
0 -1
Rood Gevaar
iemand enig idee hoe wie zijn talent moeten inschatten?
0 0
wolterx
Geen flauw idee, lees veel positieve geluiden erover maar het is een 17-jarige speler in Brazilië die al half jaar nietmeer traint bij de club. Geen idee wat te verwachten is.
2 0
Rood Gevaar
Ik weet niet hoe hij nu voor zichzelf traint.
Ik weet nog dat Sulejmani een half jaar voor zichzelf trainde voordat hij bij Heerenveen speelgerechtigd was, daar had hij heel veel (duur) conditie getraind wat hem heel veel inhoud gaf.
Later zei Riemer vd Velde dat mede daardoor hij zoveel beter was geworden.
hopen dat deze jongen niet te veel terugvalt, want op deze leeftijd een half jaar niet spelen is niet heel bevorderlijk
3 0
Robeerke
Santos voorzitter wil Ajax een transferverbod aansmeren omdat ze hem aan ons kwijtraken. Ik denk dat dat een heel reëel beeld van zijn talent geeft.
4 0
Rood Gevaar
Ja dat geeft aan dat hij heel goed kan dribbelen maar dat zijn afstandsschot een zwak kunt is.
zoiets?
2 0
AlexIbarra
Als wij in de situatie van Santos zate, zouden we ook balen.
Komt ook regelmatig voor.

Maar op het moment dat het punt bereikt is dat de speler niet bij wil tekenen, kun je moeilijk van alle voetbalclubs ter wereld gaan verwachten dat ze die jongen geen contract aanbieden.

Je kunt natuurlijk wel twijfelen of je iemand wilt halen die kennelijk weinig clubliefde / een 'goede' zaakwaarnemer heeft.
4 -2
NoPants
Ach komop, ajax heeft regelmatig in dezelfde situatie gezeten (malen, dilrosun, familia-castilllio, maatsen, fosuh mensah) maar ik heb nooit hierdoor een ajax directeur horen roepen dat een andere club een transferverbod moet krijgen.
1 0
EricAjax1
Precies, zo steekt de voetballerij (helaas) in elkaar
0 0
debarbaar
De voorzitter is waarschijnlijk gewoon ongelofelijk gefrustreerd. Zaakwaarnemers met dollartekens in de ogen die adviseren niet te tekenen. Bij Ajax gebeurd dat ook. Malen, Bouy, Hoever, de rits is oneindig. Uiteindelijk zijn we allemaal dikke verliezers en hoe minder rijk de club is hoe meer ze worden leeggevreten.
1 -1
wolterx
Zaakwaarnemer lijkt me niet aangezien hij die heeft laten vallen en nu zaakwaarnemer van Neres aan heeft genomen. Zijn familie ligt overhoop met de club schijnt met als gevolg dat hij niet meer mee zou trainen bij de club sinds Mei. (volgens een stuk van 6 september in folha.uol)
2 0
trodat4030
Was hij toen niet op bezoek bij Danilo of Neres? Staat me iets van bij, ik weet alleen ff niet bij wie t nou was. Misschien denkt die voorzitter dat Ajax toen al met hem heeft gesproken, wat niet had gemogen zonder toestemming van Santos omdat zn contract meer dan 6 maanden doorliep.
0 0
wolterx
Is laatst nog in Nederland geweest hij zelfde kapper als Neres, maar volgensmij allebei de Braziliaanse spelers gezien hier. Is ook Ünüvar gaan volgen grappig genoeg.
0 0
Schwalbino
Santos heeft zitten pitten toen ze deze knul geen contract gaven. Die voorzitter probeert zijn nek te redden met een wilde beschuldiging.
0 -5
wolterx
Boden ze hem wel aan, trainde al met eerste mee etc. Wilde alleen zelf weg naar het schijnt omdat bestuur en entourage van Giovanni in botsing zijn. In April heeft hij bekend gemaakt te willen vertrekken en sinds mei traint hij nietmeer mee bij Santos maar met een privétrainer. Schijnt dat een vorige lichting voor WK u17 gepushed werd om contract te tekenen ("In juni vorig jaar beschuldigden ouders van basisspelers Santos van intimidatie en beweerden dat ze hun eerste professionele contract moesten ondertekenen vóór de U17 Wereldbekerwedstrijd. De biedingen waren minder dan $ 5.000 per maand voor een contract van drie jaar" vertaald uit een Portugees stuk over Giovanni in Folha.uol) en de familie van Giovanni is na eerste contractaanbod nietmeer naar onderhandelingen gekomen omdat het bod "beledigend" zou zijn.
4 0
RusselWestbrook
Staat letterlijk in de tekst dat ie weigerde een nieuw contract te tekenen. Dus van geen contract geven lijkt mij geen sprake.
3 0
MarcOndertwix
Ja, maar Russel.. het hebben van een avi 5 is niet een vereisde bij iedereen hier. Lezen is soms (te) lastig.
0 0