'Dan maakt het niet uit dat ik af en toe op de bank zit'

BVeenstra, 16-10-2019 om 15:30, 12915 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Edson Álvarez voelt bij Ajax het volledige vertrouwen van trainer Erik ten Hag. De Mexicaan speelt in de Eredivisie niet altijd, maar voor nu kan hij goed begrijpen dat Ten Hag in de nationale competitie andere keuzes maakt.

In de Eredivisie speelt Ajax vaak met Donny van de Beek op de positie van controlerende middenvelder, waardoor Álvarez geregeld op de bank zit. 'Iedere voetballer wil alles spelen, ik dus ook. Maar we voetballen met Ajax zóveel wedstrijden en dus hebben we ook heel veel goede spelers nodig', zegt Álvarez, die het er met Ten Hag over heeft gehad, in gesprek met Voetbal International. 'Hij gelooft in mij en dat is voor mij het belangrijkste. Dan maakt het niet uit dat ik ook af en toe op de bank moet zitten.'

Bij Ajax werd Álvarez - zo zeggen sommigen tenminste - gehaald als de vervanger van Matthijs de Ligt. Zelf ziet hij dat totaal niet zo. 'Dat zou veel extra druk hebben kunnen geven', zegt de jongeling, die zich ook op een andere positie richt dan waar De Ligt bij Ajax speelde. 'Ik heb me in eerste instantie gericht op de positie van centrale middenvelder. Daar heb ik in Mexico de laatste maanden het meest gespeeld. Ik vind het een fijne plek, maar als het nodig is, kan ik natuurlijk heel goed centraal achterin. En verder moeten de mensen mij niet vergelijken met De Ligt. Ik ben Edson Álvarez, ik ben naar Ajax gekomen om mijn eigen geschiedenis te schrijven.

Álvarez wil groeien als voetballer, zo zegt hij tot slot. Hij wil bij Ajax grote dingen laten zien, waarna hij kort ingaat op zijn persoonlijke ambities. 'Dat zien we dan wel. Eerst de focus op Ajax. Kampioen worden en hopelijk heel ver komen in de Champions League. Ik hou van het aanvallende voetbal dat Manchester City speelt, dat is vergelijkbaar met dat van Ajax. Ooit daar voetballen zou een volgende stap kunnen zijn, maar eerst wil ik heel veel mooie dingen bij Ajax realiseren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hagmag
De visie / mening van "El Macine" kan ik 100% begrijpen. Hij is GEEN de Ligt.
Wat ik niet begrijp is waarom Ajax hem gehaald heeft.
Er was een vacature voor de positie centraal achterin, open gevallen na het vertrek van De Ligt.
Als ik een loodgieter nodig heb, dan ga ik ook de timmerman niet bellen.
1 0
FlyingDutchMan
Gek he dat ajax eerst zijn eigen beloftevolle loodgieter Schuurs wilde proberen..
0 0
FerdiZ
schuurs hoort ook gewoon achterin te spelen..
Veltman lekker verkopen in de winter
2 -1
grannig mokum1
Veltman man doet toch goed? Waarom verkopen in de winter?
1 -1
Steeph
Heel gek als je bedenkt dat Schuurs niet Ajax-waardig is. Laat staan miskoop Pierie...
0 -2
BrandjeXL
Dat Alvarez zou komen wanneer de Ligt verkocht heeft niks maar dan ook niks met Schuurs te maken. Alvarez zou, als Marc het vertrek van Lasse en Frenkie beter had opgevangen, ook naast Blind gespeeld.
1 0
jaribombari
"Dan maakt het niet"...... uit.
0 -1
AlexIbarra
Hoe 'vaak' is vdBeek al gestart als controlerende middenvelder dit seizoen?
1 keer, misschien 2?

Dat noem ik niet vaak.
4 0
Superman
Moet nog een poosje wennen, komt goed. Heeft wel een paar lekkere doelpunten
gemaakt. Niet afbranden s.v.p.
1 0
Tscheu
Toch bijzonder dat iedereen dacht dat hij de opvolger van Martijn was, maar die hebben we blijkbaar niet gehaald. Vandaar dat Veltman op die plek terecht is gekomen, Schuurs blijkbaar er nog niet klaar voor.
0 0
036AFCA97
Martijn was echt wereldklasse natuurlijk. Dat heb je soms. Lisanne Martinez en Sandro Onana ga je ook niet zomaar kunnen vervangen.
5 0
Caelintroy
Lol!!ik ga helemaal stuk hier....leuke gepaste en gevatte reactie
0 0
Amsteraaij
maar joey veltman doet het gewoon goed nu. Hattem Ziyech en Daniel neres zijn denk ik moeilijker te vervangen. om over ronnie van de beek maar te zwijgen
0 0
Caelintroy
Lol......
0 0
swing
wat lal je nou Amasterai
0 0
RusselWestbrook
Martijn? Joey?

Ik zit op de verkeerde site geloof ik
1 0
FlyingDutchMan
Lijkt wel PES zonder licenties
2 0
jaribombari
Martijntje. Zo is er maar eentje. We krijgen nooit meer zo'n Martijn zoals Martijn was.
0 0
RobbertB
Is één keer gebeurd....
1 0
gi0vanni
Jammer dat hij het al over andere clubs heeft maar wel begrijpelijk. Gelukkig wil hij wel eerst bij Ajax mooie dingen laten zien. Gewoon 3 tot 5 jaar bij Ajax knallen en dan een mooie transfer.
0 -3
Labrador
Hij geeft aan wat zijn ambities zijn. Ajax is voor jou en voor mij de mooiste club ter wereld maar voor een speler ligt dat sentiment toch wat anders.
0 0
gi0vanni
Vandaar dat ik ik in de zelfde zin zeg dat het wel begrijpelijk is. En daarna dat het goed is dat hij eerst bij Ajax wil slagen.
0 0