Depay: 'Doet me goed hoe Promes bezig is bij Ajax'

BartVeenstra, 16-10-2019 om 12:45, 7525 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Oranje-international Memphis Depay staat er niet van te kijken dat Quincy Promes goed bezig is bij Ajax. Laatstgenoemde werd in de afgelopen zomer overgenomen van Sevilla FC en na een niet al te makkelijke start heeft hij inmiddels zijn draai gevonden bij de Amsterdamse club.

'Het doet me goed hoe Quincy bezig is bij Ajax', zegt Depay in gesprek met Voetbal International. De aanvaller van Olympique Lyon is goed bevriend met Promes en kende geen twijfels. 'Ik wist dat het zou komen. Soms leggen mensen heel snel druk op spelers, terwijl ze net binnen zijn bij een nieuwe club. Dat zag je dit seizoen bijvoorbeeld ook met Eden Hazard, bij Real Madrid.'

'Goede voetballers kunnen altijd terugvallen op bepaalde basiskwaliteiten en uiteindelijk tevoorschijn komen', zegt Depay vervolgens. 'Ik heb me niet druk gemaakt over Quincy, want ik weet wat hij in huis heeft. Hij komt van ver, heeft een dikke huid en hij gelooft in zichzelf.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Venta
Depay halen als Ziyech vertrekt komende zomer. Zeker omdat Van de Beek dan ook weg gaat. Promes op 10, Depay links voorin, Tadic in de spits en Neres op rechts.
1 0
geDaante
Promes voegt erg weinig toe, en ik vind het als 10 sowieso niks. Doet maar wat. Ik wil daar een zeer intelligente, creatieve speler zien met in- en overzicht, die precies weet wat ie doet. Altijd goed aanspeelbaar is, de bal opeist en de voorwaartsen bedient.
1 -4
Jan Doedel
Dus jij noemt Quincy niet zo intelligent?
1 0
Web
Loopt ook voor geen meter met Ajax
Team is niet om aan te zien.
geDaante leid aan depressie
1 -1
Lazell
In dit systeem wordt de 10 meer bedient dan dat hij andere bedient. In die rol functioneert hij redelijk, zeker met Tadic als spits en Ziyech als winger die goede aangevers zijn. Persoonlijk zou ik het ook anders doen, maar zo lang TH internationaal zo blijft presteren kun je weinig zeggen.
0 0
Web
Daarom is Ten Hag ook trainer
Zou jij het beter doen, met het anders neer zetten?
Het staat heel goed
Veel creatieve tijd bij de voorste 4, mogen lopen waar ze willen ( waar zie je dit meer) de twee controleurs bewaken het evenwicht, zodat je niet overloopt word, Blind zorgt voor de opbouw achteruit en de backs Tagliafigo en Dest bestrijken de vleugels
Wat is het probleem?
1 0
gi0vanni
Promes is inderdaad niet de beste optie maar zolang hij veel goals blijft maken en Neres niet in topvorm is heeft hij wel toegevoegde waarde.
2 0
De Stift
Depay zou zo’n topaankoop zijn.
2 -1
036AFCA97
Kom het samen met Promes laten zien bij Ajax, Memphis ;)

Ik denk dat velen het hier niet zien zitten, maar ik zou Memphis graag in een Tadic rol zien bij Ajax. Heeft zijn houding niet altijd mee gehad, maar lijkt nu volwassener over te komen en ik denk dat hij een enorme topper zou zijn voor ons.
5 -5
Caparzo
Denk dat nagenoeg iedereen dat wel ziet zitten edoch het lijkt me geen reeële cq haalbare optie. Erover mijmeren is meer zoiets als “stel dat ik de jackpot win, dan..” :)
2 -2
Murtagh
veels te wisselvallig
1 -3
Aspers73
Alsjeblieft niet zeg. Tenenkrommende interviews en hij laat het bij Lyon ook niet altijd zien hoor.
5 -5
Jari83
Voor de interviews hoeft hij ook niet te komen.
1 0
036AFCA97
Blind liet het bij United ook niet zien. Tadic was ook geen absolute topspeler bij Southampton. Promes gaat ook steeds beter draaien terwijl hij het ook niet liet zien bij Sevilla.

Ik denk dat Memphis bij ons ook zo zou kunnen opbloeien.
5 -3
BokkieBokstra
Blind speelde prima bij United totdat Mourinho het overnam en hij niet meer in de plannen paste.
1 0