Vader Schuurs: 'Werd een hype om hem heen gecreëerd'

BartVeenstra, 16-10-2019 om 08:15, 10720 views, De Limburger |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Lambert Schuurs vindt dat er enkele jaren geleden een hype werd gecreëerd rondom zijn zoon Perr Schuurs. De vader van de verdediger van Ajax stond er van te kijken toen clubs als Juventus en Liverpool plots op de stoep stonden.

Schuurs senior legt uit dat zijn zoon in zijn Fortuna Sittard-tijd geen volmaakte voetballer was. 'Bij Fortuna deed hij leuke dingen en gaf hij mooie passes, maar van positionering had hij nog geen kaas gegeten', is vader Schuurs in De Limburger eerlijk over zijn zoon. 'Maar er werd een hype om hem heen gecreëerd. Mede door jullie, maar vooral door mensen die geld aan hem willen verdienen. Dan worden clubs geïnformeerd en plots willen Juventus en Liverpool hem hebben. Bij Liverpool kon hij één miljoen netto per jaar gaan verdienen. De leiding van Fortuna werd helemaal gek dat wij daar niet op ingingen.'

De ouders van Schuurs zijn vooral trots op hun zoon. Pas geleden maakte Lambert Schuurs ook kennis met Hakim Ziyech. 'Vond ik wel heel apart. Ik adoreer hem niet, maar het is wel leuk om eens een keer met zo'n jongen te praten', zegt de Limburger, die de voetbalwereld ook 'beangstigend' noemt. 'Omdat er dingen gebeuren die je zelf niet in de hand hebt. Jezus, dan hoor je over een horloge van 70.000 van Dolberg', zegt vader Schuurs, die nog geregeld contact heeft met zijn zoon over zijn uitgavenpatroon. 'Jazeker, we doen nog steeds alles in overleg. Niet over een spijkerbroek, maar hij koopt wel eens dure schoenen en dan vraagt hij toch of dat verstandig is.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WZAWZDB14
Perr komt er wel
0 0
vincent_DV
Het is zijn eigen vader die het zegt, maar ik geloof nooit dat hij bij Liverpool 1 miljoen netto kon krijgen, dat is 1,5 miljoen bruto grofgezegd. Dat wil zeggen dat Sepp van der Berg dat nu ook krijgt aangezien die een soortgelijke stap heeft gemaakt, daar geloof ik dus niks van.

Ik denk dat zijn vader het gechargeerd heeft gezegd zo van; hij kon bij Liverpool zo wat/bij wijze van 1 miljoen netto krijgen en Fortuna verklaarde ons voor gek. Kijk maar naar de salarissen in de Serie A(zelfs Bij de topclubs) en je ziet dat 1 miljoen netto in algemene zin best wel veel is.
3 0
bdsngsfs
Het gaat in voetbal allang niet meer alleen om de poppetjes in het veld. Spelers worden ook gekocht als investeringsproject. Zelfs al speelt een speler nooit, dan nog kan hij bij doorverkoop winst opbrengen voor een club. Simpel, maar hard.
0 0
Ajax27
En daarom is het des te mooier om te lezen dat er nog nuchtere Limburgers zijn die daar lak aan hebben en gewoon normaal blijven doen. #trotsoplimburg ;-) haha,.
5 0
bdsngsfs
Het getuigt ieg van realisme. Bij Ajax maakt hij tenminste een kans.
0 0
Web
Per mag trots zijn op zijn vader
En hij heeft er ook verstand van.
Want positionering is het echt heel matig, en dat heeft ook met inzicht te maken
Maar hij is leergierig, hopen dat het goed komt
10 0
AnsB
Maar inzicht kun je ook op twee manieren leren: instinctief (en dan zegt men meestal dat je het inzicht van nature hebt) en verstandelijk. In het tweede geval vertelt iemand waar je op moet letten (de handvatten) en hoe intelligenter je bent, hoe sneller je het dan in je vingers kunt krijgen.
Het derde, meer trapsgewijze leermiddel is ervaring: dan heb je de handvatten niet meer nodig a.h.w. omdat je leert complexe(re) situaties te herkennen, zodat je meer tijd hebt om te anticiperen/reageren. Bovendien worden die reacties dan langzamerhand automatische reacties, meer instinctieve reacties in feite.
Dit is het ideale plaatje. In de praktijk hangt het dan ook nog af van je technisch vermogen, maar ook - deels - van je medespelers.
0 0
Web
Hij is ook leergierig, en zal er alles aan doen om het op te pakken
0 0
Ajax-Amsterdam
Positionering kan zeker nog aangeleerd worden. Talent is het allerbelangrijkste en dat heeft hij zeker! Dan moet het vooral mentaal nog lukken. Dan lijkt wel goed te zitten. Ik heb nog volle vertrouwen dat hij het gaat maken bij Ajax!
3 0
KlasseLasse
ii
1 0
HStorm
Lambert voor president. Heerlijk ontnuchterend. Per doet het goed pa hij vindt zijn positie wel!
5 0
TomAjaciedd
Bezettingsgraad eredivisie stadions dit seizoen: AJAX 97%, PSV 95%, feyenoord heel laag met 73% even hoog als vitesse. Wat een geweldige supporters daar in de kuip he
1 0
Radie125
cito toets
0 0
Bullmajor
Hondstrouw publiek daar. Ik denk dat een deel de kliniek niet mag verlaten voor een potje voetbal...
1 -1
Ajax27
Ben je al ooit bij een middagje AJAX - RKC of AJAX - VVV geweest? Ja op papier is het stadion dan uitverkocht omdat Ajax ontzettend veel seizoenskaarten verkoopt. Maar in het stadion zitten dan ook genoeg gapende gaten. Dan zitten er nog steeds zo'n 40.000 man wat erg mooi is, 5000 meer dan er in Eindje in kunnen, maar dat is ook maar 73% van de volledige capaciteit (55.000).

Als Ajax echt de aantallen ging bijhouden van de mensen die binnen zaten (en dat zullen ze waarschijnlijk al weten aangezien kaartjes/seizoenskaarten worden gescand, dan zal dat aantal een stuk lager uitvallen. Ik denk dat je dan op jaarbasis ergens tussen de 80-85% uitkomt.
0 0
KlasseLasse
word altijd gedaan of dat verrote stadion vol zit maar dat is al jaren niet meer en via fox filmen ze ook altijd alleen maar de 1e r ring lol
1 0
036AFCA97
Mooi dat zijn familie er zo nuchter instaat. Overleggen of je dure schoenen wel verstandig zijn vind ik dan wel een beetje overdreven, maar ieder zijn ding natuurlijk.
1 0
glob
Perr z'n achterban weet hoe de topsport werkt en ze kunnen relativeren. Lambert weet wat je als topsporter moet doen en hoe je je moet gedragen om de top te halen. In het handbal was hij een grootheid. Maar daar heeft hij nooit de hysterie meegemaakt die er wel rond het voetbal plaatsvindt. ik kan me voorstellen dat hij weleens z'n ogen uitkijkt. Maar wanneer Perr uit hetzelfde hout is gesneden en daadwerkelijk het talent heeft dat hem wordt toegedicht dan wordt hij een hele grote en dan gaan we nog heel veel plezier aan hem beleven.
7 -1
SpursAjax
Heb vertrouwen in deze jongen! Word steeds sterker en sneller. Staat positioneel ook steeds beter. Kan echt een topper worden dit! Verwacht hem volgend seizoen als vaste basis speler. Is dan 20 jaar mooie leeftijd om het te laten zien!
2 -2
De Stift
Mooi deze nuchterheid.
4 -1
Rentokill
Als je maar niet naast die dure schoenen gaat lopen komt alles goed. Maar iets zegt me dat hij geen gekke dingen doet en het gaat redden bij Ajax.
5 -1
Jari_held
Gewoon een goede bescheiden jongen uit een goed nest. Komt er wel
5 -1