'Frustratie Santos begon bij Danilo-overname'

JesseTH, 15-10-2019 om 20:15, 8127 views, Ajax Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De ontstane onrust tussen Ajax en José Carlos Peres, voorzitter van Santos, komt deels voort uit een eerdere ontwikkeling, zo vertelt Paulo Freitas aan Ajax Inside. De Amsterdammers hengelen momenteel naar de diensten van Giovanni Manson Ribeiro, maar eerder nam het Danilo Pereira al over van de Braziliaanse club.

Freitas, voetbaljournalist in Zuid-Amerika, weet dat Santos ook bij de overname van Danilo niet blij was met de manier van handelen van Ajax. Spelers in de jeugdopleiding van Santos spelen met een jeugdcontract, welke afloopt op het moment dat zij achttien worden. Op dat moment kunnen buitenlandse clubs toeslaan zonder een transfersom te betalen. Ajax deed dat bij Danilo én lijkt het nu ook bij Giovanni te willen doen.

Voorzitter Carlos Peres legt zich daar echter niet zomaar bij neer. Hij wil naar het CAS, een internationaal sporttribunaal, stappen om erachter te komen of de Amsterdammers wel reglementair handelen. 'Een transferverbod lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. Een boete of alsnog een transfervergoeding lijkt mij realistischer', zegt Freitas erover.

Ook laat de journalist zich uit over het talent dat Giovanni herbergt. 'Giovanni is een veelbelovend talent. Er was vanuit diverse andere clubs interesse voor hem, waaronder Corinthians en Villarreal. Ik schat hem hoger in dan Danilo Pereira. Giovanni is een aanvallende middenvelder met een goede techniek en passing in de benen. Waar hij zich nog kan verbeteren is zijn afwerking, maar zal vooral fysiek sterker moeten worden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
markk
Natuurlijk is het super frustrerend voor clubs als zij veel tijd en geld investeren in de jeugdopleiding om vervolgens de grootste talenten naar andere clubs te zien vertrekken. Ajax heeft daar ook mee te maken en het zou mooi zijn als de FIFA regels introduceert om dit tegen te gaan maar tot die tijd moeten clubs er helaas mee leven. Santos zal ook ongetwijfeld ook talenten bij andere clubs vandaan halen.
0 0
Rhythim
Maar wat heeft Ajax regelementair precies verkeerd gedaan dan?
0 0
GC
Ik kan José Carlos Peres geen ongelijk geven. Wij zouden het zelf ook niet leuk vinden als hetzelfde zou overkomen. Dan zie ik alle reacties al voor me :D.
0 0
Lazell
Emotie en zaken moet je los van elkaar zien, anders ga je slechte beslissingen maken. Een voorzitter die zijn emoties niet los kan laten, vind ik per definitie een slechte voorzitter.
0 0
Ajax114
Geven we Danilo toch terug. Wordt toch niets. Zijn ze wellicht weer wat blijer wellicht.
1 -1
036AFCA97
Zouden de supporters daar dan ook roepen dat die niet mag terugkomen? Zoals sommigen hier deden over Castillo?
1 0
Duif63
Precies dit.
0 -1
BrandjeXL
Wellicht wel.
0 -1
Hollister
Kent iemand deze speler?
0 0
wolterx
Kennen gaat wat ver maar hij is nu al maanden aan Ajax gelinkt dus wel wat beelden gezien en vooral over hem gelezen. 1x zien spelen op dat Nike friendly ding toen met Engeland, Nederland en Brazilië. Toen scoorde hij als aanvoerder van Braziliaanse team 2x, ze wonnen 2-1 toen van Oranje met Gravenberch, Ihattaren, Hoever etc. dus de 2002 groep. Scoorde een penalty en uit een teruggetrokken voorzet.
1 0
nuff-said
Ik zie et niet met die danilo. Nooit betrapt op iets geniaals. Hopelijk komt et nog. Maar hij is al 20 en hij zit er niet eens dicht tegen aan
2 -1
wolterx
Was Danilo niet 2 miljoen volgens de Telegraaf?
0 0
trodat4030
Maar was dat een transfersom of een opleidingsvergoeding?
0 0
wolterx
Opleidingsvergoeding zou stuk lager zijn, Danilo zat pas 2 jaar bij Santos volgensmij. Dat is nooit 1 miljoen per opleidingsjaar.
0 0
trodat4030
Ah ok, dat lijkt me idd ook niet nee..
0 0
Suarez16_
Van wat ik terug kan vinden wel, maar dit kan 1. Niet correct zijn door de Telegraaf, want Ajax hoeft zulke bedragen niet bekend te maken (?) of 2. de Braziliaanse media wil het verhaal aandikken met Danilo.
0 0