Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Schuurs: 'Veel concurrentie voor vrije trappen'

BartVeenstra, 14-10-2019 om 12:45, 4129 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Waar Perr Schuurs bij Fortuna Sittard regelmatig een vrije trap de kruising in wist te jagen, heeft hij dat in het eerste elftal van Ajax nog niet laten zien. De Limburger is bescheiden en geeft aan dat er in de hoofdmacht van de Amsterdamse club meer specialisten rondlopen.

'Ik heb nog niet veel wedstrijden voor het eerste gespeeld en er is veel concurrentie wat betreft het nemen van vrije trappen. De lat ligt hoger', zegt Schuurs tijdens de Ajax Podcast op Ajax.nl. Lasse Schöne, die regelmatig een vrije trap wist te verzilveren tot doelpunt, is vertrokken, maar nog altijd is de concurrentie moordend. 'Ziyech heeft een fantastische trap. Hem zet je niet zomaar even aan de kant.'

Toch komt er een moment dat Schuurs ook voor Ajax 1 vrije trappen gaat nemen, zo verwacht hij. 'Misschien dat als er een keer iemand een vrije trap mist en ik hem vervolgens wel raak schiet, dat ik hem de volgende keer weer mag nemen', zegt Schuurs, die tijdens de podcast wordt herinnerd aan het moment waarop Abdelhak Nouri als debutant een vrije trap opeiste en scoorde. Schuurs geeft aan dat Ajax toen al ruim voorstond. 'Maar dan zou ik het zeker ook wel doen, ja.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Hakim zijn vrije trap is niet uniek, die van Schone wel.
Een zwabber aan de bal geven, lukt Hakim niet.
Maar een van de besten is van Hooijdonk, zijn zoon kan het ook redelijk
Schuurs moet het van harde trap hebben, net wat lijntje9 hier onder zegt
Inderdaad had Haan en Koeman dit ook
1 -2
FCMax
eEn ZwAbBeR aAn De BaL gEvEn LuKt HaKiM nIeT
0 -2
lijntje9
Schuurs is een vrijetrappennemer in de traditie van Haan en Koeman: Van ver, strak en hard. Hij concurreert met Marin, niet met Ziyech. Ik denk dat Lang dat binnenkort zou kunnen. En Unuvar over anderhalf jaar.
2 0
ETM
Hakim heeft een fantastische trap, maar geen fantastsische directe vrijetrap. Het is geen specialist.
Het is een soort van Ziyech-management dat hij ze steeds mag nemen. Of hij schiet ze op de training beter?
2 0
Web
Mee eens, Hakim heeft geen faalangst ook al schiet hij hem 10 keer in de muur, hij word er niet koud of warm van
Bij Twente ging het volgens mij beter?
1 0
Ajax412
Ben ik met je eens. Ik zie Schuurs ze liever direct nemen dan Ziyech als hij erin staan, maar dat geld voor nog een heleboel meer spelers die ik ze liever zie nemen. Ziyech kan een balletje goed laten vallen in een indirecte vrije trap, maar zijn directe vrije trappen gaan allemaal in de muur of rollen slap weg over de grond.
1 0
ETM
Ja en voor mijn gevoel heeft hij ook wat Eriksen vroeger had; als ze wel op doel gekruld worden missen ze net power. Dan komt de keeper erbij.
0 0
Mentir
Laat maar keer schieten. Hakim schiet hem on mijn ogen te vaak over heen. En concurrentie altijd goed
2 0