Lang populair: 'Weleens anders geweest hoor'

BartVeenstra, 14-10-2019 om 12:25, 12184 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Noa Lang is bij de supporters van Ajax uitgegroeid tot een populaire speler, maar naar eigen zeggen is hij dat niet altijd geweest. De aanvallende middenvelder debuteerde in het vorige seizoen en in de huidige jaargang maakte hij al meerdere malen zijn opwachting.

Tijdens de Ajax Podcast op Ajax.nl wordt Lang erop gewezen dat hij een populaire speler is. 'Dat is ook weleens anders geweest, hoor', zegt het talent, dat de vraag krijgt of dat komt door zijn Feyenoord-verleden. 'Het is niet alleen omdat ik uit een andere stad kwam. Er zijn mensen die mij mogen, maar er zijn ook mensen die denken: wat is dat voor raar mannetje?'

Dat het de goede kant opgaat met de carrière van Lang is een feit. Hoofdtrainer Erik ten Hag gebruikte hem al meerdere keren en bovendien zit hij nu officieel in de kleedkamer van Ajax 1. 'Het is wel anders. Je zit met oudere jongens en ik zit naast Tadić. Tegen hem kun je niet zeggen: hey broer, geef ff mijn handdoek, haha! Hij is wel mijn teamgenoot, maar hij is veel ouder dan dat ik ben. Je praat op een andere manier tegen hem. Tegen de jongere jongens kan het wel, de jongens met wie ik omga, zoals Labyad en Mazraoui.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Fnatic
Vind het een goed gastje en het zou juist heel goed zijn als Tadic hem een beetje onder zijn hoede zou nemen. Dan gaan we nog veel plezier aan Noa beleven.
3 0
Ajax27
Vind het ook een goed gastje... dat ie meent dat ie een gangster is en allerlei woordjes, dingetjes en maniertjes heeft... tja, de leeftijd zullen we maar zeggen. Boeit me niet zoveel. Maar, als ik gewoon puur kijk naar zn kwaliteiten, dan weet ik gewoon niet wie hij op termijn zou moeten vervangen. Hij is iemand die op de positie van Ziyech of vd Beek kan spelen. Maar beiden zijn 5 klassen beter. Jongens van het niveau van beide heren kunnen wij zowel opleiden als kopen. Daar waar ik best wel wat vertrouwen heb in jongens als Gravenberch, Traore, Schuurs, Castillio en in mindere mate in Pereira, Mendez, Pierie en Jensen, daar valt voor mij de rest af. Goeie jongens, aardig niveau maar niet het niveau waar Ajax nu zit en nog naar toe wilt. Jammer voor Lang, Eiting, Brobbey, Kuhn, Ekkelenkamp en noem ze maar allemaal op, maar die zullen het prima ergens anders moeten gaan doen.
0 0
ST
Eens
2 0
GvanderK
In begin vond ik zijn attitude irritant, daar heeft hij aan gewerkt en oogt daardoor bij mij al een stuk volwassener.
3 0
Stone020island
“Hey broer geef ff mijn handdoek”. Ben zelf 20 en is nog nooit in mij opgekomen om zo tegen iemand te praten. Zo kansloos vind ik dat en al die andere straattaal onzin. Is voor mij ook een teken vaak dat je niet over een normale intelligentie beschikt ( uitzonderingen daargelaten natuurlijk).
5 -7
Robbie en de Kock
Donker, lichtgetint of blanker dan blank, zo praten ze hier in Amsterdam tegenwoordig. Ook mijn zoontje op het het Vossius.
Broer, gast , dude, gappie, deal with It.
0 0
FCMax
Deze reactie van jou is anders ook een aardig teken dat de intelligentie bij jou (ook) aardig tekort schiet
4 -2
BrandjeXL
Over andermans intelligentie beginnen terwijl je zelf zo'n domme opmerking maakt is zeker lef hebben. Verder heeft elkaar broer noemen niet perse veel met straattaal te maken. Het is te vergelijken met elkaar vriend, gap(pie) of pik te noemen. Wat is je mening over de intelligentie van de mensen die dat doen?
4 -2
Stone020island
Hahahah moet je maar is op je werk proberen. Mensen zo aanpsreken. Kan je vertellen dat je dan heel raar wordt aangekeken. Ik woon overigens in amsterdam west dus ben opgegroeid tussen heel veel jongens die zo praten.
2 -2
036AFCA97
Op mijn werk hoor ik niks anders dan broer, faka. Niemand kijkt raar aan. Bij ons kijken ze naar je resultaten en als die goed zijn mag je lekker zelf weten hoe je eruit ziet en hoe je praat.
0 0
Schwalbino
Je prikt toch zeker door dit soort uiterlijkheden heen? Er zijn ook mensen die elkaar pik noemen. Ook daar moet je doorheen prikken.
4 0
afcas
Ik ken toch echt genoeg mensen die zo praten met een iq die ver boven het gemiddelde van Nederland ligt... Dat soort taalgebruik heeft meer te maken met de plek waar je opgroeit dan met je intelligentie...
6 0
altijdwelwat
Goh wat goed van jou ,in een podcast die ik laatst hoorde zeiden Til en Koopmeiners ook gewoon broer tegen elkaar. Is het dan wel goed ? Zijn die slim genoeg ? Allemaal vooroordelen gebaseerd op niks. Ik verwacht en hoop Lang dit seizoen wat vaker in actie te zien, maakt een prima ontwikkeling door.
5 0
paulis
is het al duidelijk of hij voor nederland of marokko kiest?
28 -3
Dennis1964
Door mensen zolas jij kiezen veel Marokkaanse Nederlanders voor Marocco. Maar wel teleurgesteld zijn als zij die keuze maken. Beetje meer respect zal meer helpen dan dat eeuwige gezeik over allerlei bijzaken als hij praat raar, juicht raar, kijkt niet aardig, raar kapsel, gekleurde voetbalschoenen etc.
3 -18
Jan Doedel
Weten we eindelijk waar dat door komt.
Altijd al afgevraagd en nou is het eindelijk duidelijk hoe dat zit.
Toppie bedankt!
1 0
Sterspeler
Ik denk dat een Noussair of een Ziyech zich daar vrij weinig van aan trekken.
0 -1
3*stars*3
Kom op, hij maakt een grap.
Lang is trouwens half Surinaams.
1 0
MisterAFCA
Door mensen zoals jij wordt ons ooit zo eigengereide land compleet vertrut. Als je niet tegen zand in je mossel kan, moet je niet naar het strand gaan...
6 -1
Amsteraaij
haha
2 0
wolterx
Misschien wel voor Suriname ;)
1 -1
altijdwelwat
Als ze dat allemaal zouden doen , kunnen ze een prima ploeg opstellen.
0 0
wolterx
Zeker waar, is veel talent met Surinaamse roots. Bij Ajax heb je met Hansen en Gravenberch twee klasse talenten uit '02 bijvoorbeeld die voor Suriname binnen afzienbare tijd topper zouden zijn
3 0
3*stars*3
Grootste talentvolle Surinaamse lichting was toch midden 90.

Dacht trouwens dat die Hansen Antilliaanse roots had?
0 0
Ajax412
xD
1 -1
Redrum
Haha, nice.
2 -1