Van de Beek zelfkritisch: 'Ik kan veel beter'

JesseTH, 13-10-2019 om 21:35, 3181 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Donny van de Beek is niet geheel ontevreden over zijn eigen optreden tegen Wit-Rusland, maar echt tevreden kan hij er ook niet over zijn. In de eerste helft zag hij het zowel bij zichzelf als bij het elftal prima lopen, maar na rust voelde hij ook zichzelf wegzakken zo verklaart hij tegenover de NOS.

Uiteindelijk zag Van de Beek dat het niet makkelijk ging, net als tegen Noord-Ierland. 'Vandaag kom je 2-0 voor, geef je nog een goal weg en dan gaat het uiteindelijk nog heel moeizaam. Het waren twee lastige wedstrijden. Het was een lastige tegenstander, maar ook het veld was lastig om op te spelen. Alle ballen stuiterden op.'

'Het was niet superslecht, maar ik kan veel beter', vervolgt Van de Beek vervolgens over zijn eigen spel. De middenvelder mocht starten ten faveure van Marten de Roon. 'De eerste helft was wel oké. Als ik de bal iets meer naar links lob, dan maak ik nog een goal. In de tweede helft zakten we allemaal weg, ikzelf ook.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
N-ajax
Donny is te veel gefocust op scoren de laatste tijd en brengt verdedigend en opbouwend tegenwoordig niks meer. Dat is op zich prima als hij op 10 speelt, maar hij is de andere posities op het middenveld helemaal verleerd.
0 0
altijdwelwat
Donny weet heel goed dat hij wel moet scoren , anders is zijn inbreng namelijk zeer beperkt. Is ook bij Ajax met regelmaat toeschouwer op het veld , betrekt zich veel te weinig in het spel en wint veel te weinig duels.
0 0
mvdk
Misschien moeten we Litmanen maar weer contracteren. Deed nog aardig mee gister:P
0 0
3*stars*3
Alleen maar goed dat hij nog een jaar is gebleven.
Als hij vertrekt, moet hij als vaste oranje basisklant gaan en zou mooi zijn als hij nog wat prijzen pakt met Ajax.
0 0
Cello
Bij de analyses en het tonen van beelden voel me op, dat Donny, als middenvelder, veelal gepositioneerd stond (en veelal bleef staan) als soort van centrum spits.
En dat lijkt me vooralsnog de makke van Donny de laatste tijd. Hij is een middenvelder die moet aansluiten en soms, als de kans zich voordoet, moet penetreren in de zestien-meter van de tegenstander. Kortom een speler die 'er moet komen' en niet één die er al staat.

Door deze manier van spelen, speel je veelal op het middenveld met 'maar' 2 ipv 3 middenvelders. Wat je dan al heel gauw krijgt is dat je dan in de minderheid bent op het middenveld en dat de kans is dat de tegenstander dat middenveld in bezit kan nemen, met alle gevolgen van dien. Doordat Donny bij balverlies dan ook vaak te hoog blijft staan, zeg maar blijft hangen, kan je zomaar overlopen worden op het middenveld.

Donny moet, zo denk ik, dat net even anders gaan invullen bij Oranje. Bij Ajax heeft EtH het deels opgelost met Martinez en Alvarez als blok om daarmee de balans een beetje te bewaken...maar bij Oranje heb je dat niet met Wijnaldum en Frenkie. Wijnaldum niet, omdat ie kwa speelstijl ook al een speler is die vaak lopende actie's maakt naar voren (enigzins vergelijkbaar met Donny zijn spel) en Frenkie is eigenlijk geen verdedigende middenvelder.

En dus kan ik me enigzins wel indenken dat Koeman het wilde proberen recht te zetten met de komst van De Roon voor Donny, want die speelde gewoon te ver naar voren.
0 0
ST
Hij miste een maatje in de spits.
0 0
JordyAjacied
Dusan, balletje beet houden, bij sluiten en of diepgaan, donny is dan in zijn element.
0 0
Web
Die maken hem goed
0 0