Offensieve Veltman: 'Aan mij om daar iets te openen'

JesseTH, 13-10-2019 om 21:25, 2679 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Joël Veltman zag veel ruimte voor zichzelf weggelegd tegen Wit-Rusland, maar wist daar maar amper gevaarlijk uit te worden. De Ajacied voelde zich bij vlagen een rechtsbuiten in zijn rol bij Oranje, waarin hij ruimtes moest creëren op de veld van de tegenstander.

'We wisten dat de ruimte er lag en daar moest ik inkomen. Ik moest dat gaan bespelen', vertelt hij in gesprek met FOX Sports. 'Een paar keer kwam er een goede lange bal van Virgil, dan is het aan mij om daar iets te openen. Er moet een mannetje naar mij komen en dan lever ik hem in bij de goede kleur. Er is genoeg creativiteit voorin om de bal wel voor de keeper te leggen.'

Ondanks de 0-2 voorsprong bij rust zag Veltman dat Oranje zondag een lastigere wedstrijd speelde dan nodig leek. 'In de rust zeiden we dat we er één of twee bij moesten maken, maar dan krijg je hem om je oren. Ik denk dat we daarna niet meer in de problemen zijn gekomen. We moeten nog één wedstrijd om het helemaal af te sluiten, dit mag je niet meer weggeven.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
rodnet
Dest kan in tegenstelling tot Dumfries voetballen en heeft in tegenstelling tot Veltman aanvallende kwaliteiten. Verdedigend en positioneel overtuigt hij mij nog niet. Ik vind hem op dit moment nog zeker niet de gedroomde rechtsback voor het Nederlands elftal.
0 0
cantharel
Ga eerst eens op voetballes want je hoort hier niet thuis in een ned elftal al denk je misschien zelf van wel.Man man wat was je slecht.
4 -1
louis60
Zet bij zwakke tegenstanders Promes op rechtsback of straks Dest.
0 0
Lagasj
Joel "balverlies" Veltman.
Quincy "blind paard" Promes.
Ronald "Stukje uit m'n neus" Koeman.
2 wedstrijden verkloot!
En wat is er in Godsnaam met Frenkie en de Ligt gebeurt daar onder de knoflookgrens?
2 -6
PeterVKV
Na eerst Dumfries en daarna Veltman op rechtsback gezien te hebben weet Koeman dat hij zsm met Dest om de tafel moet.
5 0
Ajax#1900
Tot die tijd Veltman laten staan. Kan iig een bal aannemen en inleven bij de juiste kleur.
1 -2
diwa
Maar we zijn het er toch over eens dat dumfries echt niet kan. Als ik vrijdag naar de hertgang fiets, en ik vraag dumfries 10 keer hoog te houden.. Lukt m dat?
1 0
Simon1
100% mee eens. Het is verdomme net alsof je uien aan het snijden bent als je hem ziet spelen. Het meest trieste is wel dat wij, op Dest na (of ik mis iemand), niet in staat zijn om een goede rechtsback te produceren die goed is in; positiespel (inclusief herkennen van ruimtes), verdedigende taken, passing (inclusief voorzetten), zijn mannetje voorbij kan komen en snelheid heeft.
0 0
Ferd
Ik ben er van overtuigd dat het balletje hooghouden voor dumbfries geen probleem is. Maar het tot 10 tellen, daar krijgt hij het heel moeilijk mee
3 0
Ajax#1900
Daar zijn we het zeker over eens ja, dat zei ik in mn vorige post. Dumfries kan in de basis gewoon niet voetballen.
2 0
louis60
Gelukkig maar. Worden we makkelijker kampioen.
0 0