Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Heitinga: 'Koester tijden met Van der Vaart'

ThijsZwagerman, 13-10-2019 om 14:15, 2047 views, VoetbalPrimeur |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Rafael van der Vaart speelt zondagmiddag zijn afscheidswedstrijd in Het Volksparkstadion in Hamburg. John Heitinga is daar ook aanwezig en blikt in gesprek met VoetbalPrimeur terug op het samenspelen met Van der Vaart gedurende zijn actieve profloopbaan. 

‘De tijden die we met elkaar hebben beleefd, zowel op het veld als daarbuiten, dat zijn momenten die je met elkaar koestert. Ik denk dat we veel lachende gezichten op het veld zullen zien (tijdens de afscheidswedstrijd, red.), maar als we gaan spelen dan wil je ook altijd winnen. Dat zal er bij iedereen nog wel in zitten’, aldus Heitinga.

De voormalig centrumverdediger van onder meer Ajax, Atlético Madrid en Everton is naar eigen zeggen, op uitzondering van zijn knieën, nog behoorlijk fit. ‘Tot boven de knie ben ik redelijk fit, maar de knieën werken niet altijd meer mee. Daarom zijn dit unieke momenten. Daar kijk ik ook echt naar uit.’

Vader Van der Vaart: 'Jeugd bij Ajax mooiste periode'

Ook Van der Vaarts vader, Ramon, komt aan het woord. Hij vond de tijd dat Rafael in de jeugdopleiding van Ajax speelde de mooiste periode uit diens carrière, zo antwoordt Ramon van der Vaart desgevraagd. ‘Als ik heel eerlijk moet zijn, denk ik vooral terug aan zijn jeugdperiode bij Ajax. Dat is voor mij eigenlijk het hoogtepunt uit zijn carrière geweest. Dat was de mooiste tijd. Daarna heeft hij natuurlijk heel veel mooie dingen meegemaakt, maar die tijd was het puur plezier en voetbal. Dat was gewoon geweldig.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Barra
Grappig om te zien dat wanneer er wat pondjes bijkomen en ze minder fit zijn het ook al snel op zondagmorgen voetbal begint te lijken. Onze Overmars is trouwens nog redelijk snel voor zijn leeftijd en vooral gezien zijn buikje.
1 0