'Giovanni naar Ajax, Santos wil naar CAS'

BartVeenstra, 12-10-2019 om 15:28, 24528 views, Lance |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De kans is aanwezig dat Giovanni Manson Ribeiro binnenkort speler van Ajax is. Echter, heel makkelijk lijkt de overgang van de zeventienjarige Braziliaanse middenvelder niet tot stand te komen.

Vijf maanden geleden was Giovanni, zoals zijn voetbalnaam luidt, al in Europa om met onder meer Ajax te onderhandelen. Het Braziliaanse medium Lance schrijft nu dat José Carlos Peres, de voorzitter van Santos - de huidige club van Giovanni - boos is op Ajax en de Amsterdamse club zelfs voor de rechter (het CAS) wil slepen. Op die manier hoopt hij dat Ajax een transferverbod krijgt van twee jaar. Of dat laatste in het algemeen is of alleen geldt om het halen van spelers van Santos is niet bekend.

Giovanni zou op dit moment geen contract hebben bij Santos en om die reden hoeft Ajax geen transfersom te betalen. Peres is daar op zijn zachtst gezegd niet blij en eist juist wel een transfersom van Ajax. Aan de andere kant zijn de zaakwaarnemers van Giovanni juist boos op Santos, omdat de club lange tijd geen aandacht besteedde aan het talent. Giovanni komt op zijn vroegst in januari naar Ajax, wanneer hij achttien wordt.

In 2017 wist Ajax ook al een talent bij Santos weg te kapen. Destijds kwam Danilo Pereira over van de Braziliaanse club.

Denk jij dat het Nederlands elftal met 0-2 wint in Wit-Rusland? Zet in en krijg 4,95 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
vincent_DV
Op 1 aspect kan Ajax sowieso in de probleem komen volgens mij en dat is het feit dat hij voor zijn 18e is benaderd door Ajax en ze hebben hem een contract aangeboden. Volgens mij mag dit volgens de FIFA niet. Dat is hetzelfde als binnen de EU onder de 16 spelers benaderen en een contract aanbieden waar ook al meerdere clubs voor zijn gestraft zoals Chelsea.

Alleen vrijwel elke club doet dat dus weet niet hoe de FIFA daar mee omgaat. Simpel voorbeeldje; Rasmussen heeft Ajax ook wel benaderd voor zijn 16e en Man U Hoogewerf ook.
0 0
markk
Ik denk dat Santos wel weet dat ze geen schijn van kans maken bij de CAS maar dat ze dit puur doen om Giovanni in de schijnwerpers te zetten. Als andere clubs er achter komend dat Ajax geinteresseerd is in een talentvolle speler die transfervrij mag vertrekken dan zullen er zich ongetwijfeld meer clubs gaan melden waarvan er vast clubs zijn die wel een vergoeding willen betalen, uiteindelijk is het aan Giovanni maar Santos krijgt nu niks dus hebben ze ook niks te verliezen. Wat een kansloze kamikaze actie van Santos.
0 0
Mirella1984
als zo iets al in de media komt, zaakwaarnemers die het gedrag van zo'n voorzitter al niet accepteren.. dan ga je toch met je gezond verstand en als club ajax, zijnde, hierin toch niet in mengen .? en sorrie hoor. maar de niveau daar en zo'n speler die zo makkelijk scoort gaat het niveau van ons niet halen
0 -2
AjaxHoorn
Op YouTube lijkt het een makkelijk scorende 10 op een bedroevend niveau qua tegenstand. Kan nou niet echt ontdekken of het een verfijnde speler is of niet.
3 0
RayJordaan
Idd, alles behalve een samba voetballer
0 0
Spuit11
Wie? Wat? Heb ik iets gemist van afgelopen zomer transfer nieuws?
0 0
MPAjax
contract is verlopen, dat betekent dat de speler bij een andere club kan tekenen
0 0
Ferd
Als hij geen contract heeft dan staan die Brazilianen kansloos bij CAS. Een transfervrije speler mag met iedereen onderhandelen.
0 0
Sunstridr
Hij heeft volgens mij een jeugd contract, maar geen prof contract.
0 0
Van Reenen
Geef Santos een vergoeding van 350.000 euro standaard voor jeugdspelers. Ben je van het gezeur af.
2 -5
bdsngsfs
Naar de toekomst toe vind ik dit helemaal geen slecht idee. Je wil als Ajax zijnde geen slechte naam hebben in Z Amerika. Vooral niet omdat je daar graag shopt voor talenten. En ja, die Santos directie pakt het niet slim aan. Des te meer goodwill kan Ajax kweken door zo'n geste. Als Ajax aangeeft clubs als Santos financieel te helpen zijn zij in de toekomst ook geïnteresseerd vaker met Ajax mee te werken.
2 0
Bky
Geef ff 3 ton. Genius.
3 -4
AjaxDaniel
Is het al zeker dat hij komt?

En daarnaast, als die spelers geen contract hebben lijkt het mij dat Santos helemaal niks kan beginnen? En al helemaal geen transferverbod.
0 0
036AFCA97
Danilo vind ik matig. Van mij mag Ajax hem verkopen en Brobbey doorschuiven naar Jong en Traore vaker bij het eerste laten spelen. Huntelaar is een held, maar wel 36.
Weet iemand wat voor talent Giovanni is?

En ohja, denkt iemand dat Ajax ooit nog Antony gaat proberen te halen? Heb zijn naam hier vaak voorbij zien komen. Lijkt mij een goede vervanger voor Ziyech of Neres.
3 -4
Sunstridr
Giovanni is een 10/linksbuiten, ik vind hem beter spelen op linksbuiten.

Antony is mogelijk maar Man City/Sporting zijn ook geïnteresseerd.
0 0
AjaxHoorn
Jij hebt hem serieus ooit zien spelen? Vertel meer.
0 0
Ajax_33
Kan iemand wat meer vertellen over deze jongen? Danilo is een leuk talent maar niet genoeg voor Ajax, dus ik heb niet al te hoge verwachtingen op dit moment voor deze jongen.
2 -9
Oeroeboeroe
wat is dat nou weer voor idiote redenatie
0 0
trodat4030
Dat slaat toch nergens op? Niet alle blonde Nederlandse middenvelders zijn Frenkies, niet alle Marokkaanse spelers zijn Ziyechs en je hoeft ook niet iedere Kameroener een paar keepershandschoenen te geven omdat Onana een goede keeper is. Dus waarom zou Giovanni nou exact hetzelfde zijn als Danilo? Het is echt een drogreden van hier tot Rio de Janeiro.
9 -1
DUDE92
Toch nog even commenten dat ik dit een prachtige reactie vind, props.
0 0
wolterx
Jeugdinternational van Brazilië o15 (scoorde tegen Oranje 2 keer vanaf middenveld, werd 2-1 voor Brazilië) o16 en volgensmij ook van o17. Ze zijn heel positief over hem bij Santos, daarom dat het ook zo'n probleem is. Was ook beste speler in zijn regio(in Brazilië is de competitie in regio's oid) in u15 en u17 competitie beweerde iemand. Is een 10, heb hem zelf maar 1x zien spelen maar iemand die hem vaker heeft gezien noemde hem echt een heel groot talent.
4 -1
Redrum
Huilerdehuil.
0 -2
Bjorn
Als hij daadwerkelijk geen contract heeft bij Santos hebben ze geen poot om op te staan.
7 0
wolterx
Heeft hij wel volgensmij, alleen hij ligt overhoop met de club al een half jaar. Zou naar Chelsea gaan eigenlijk maar die hebben die transferban en sindsdien hebben die handen ervanaf getrokken. Is momenteel het grote talent daar maar al hele tijd nietmeer in training door situatie club en speler. Recent ook van zaakwaarnemer gewisseld en alles, is een groot talent die met 16 volgensmij al bij eerste kwam zelfs.
2 0
BGB
Was laatst ook al in Amsterdam bij de kapper van Neres, en volgt Ajax op insta. Lijkt dus al in kannen en kruiken!
12 -1
koppensneller
Meest verassend vind ik nog dat Neres een kapper heeft. Zag eruit of hij door vriendjes of zijn moeder wordt geknipt.
0 0
xstaniox
Volgt zelfs nog veel meer (ex-)Ajacieden.
0 0