#jajein: Schuurs geeft het goede voorbeeld

FinnDekker, 05-10-2019 om 20:55, 10751 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bij Jong Ajax staat het resultaat op de tweede plaats. Ontwikkelen is het hoofddoel. Onze samenvatting na afloop van de wedstrijd geeft dus niet altijd de juiste weergave van wat echt van belang is. Wat viel op naast het scoreverloop? Dat proberen wij na ieder duel uit te leggen aan de hand van een aantal opvallende notities van Jong Ajax-watcher Finn Dekker. Ditmaal over de zesklapper tegen FC Eindhoven.   

Jong Ajax of toch Ajax 1?

FC Eindhoven zal vrijdagavond niet blij zijn geweest toen ze de opstelling zagen van de Amsterdammers. Jurriën Timber, Juan Castillo en Nicolas Kühn waren de enige spelers in de basiself die niet officieel tot de hoofdmacht behoren. Mitchell van der Gaag had de beschikking over veel A-spelers, waaronder Perr Schuurs, Kik Pierie en Carel Eiting. Dit betaalde zich flink uit. 

Kotarski houdt weer de nul

Vrijdagavond was het op doel weer de beurt aan Dominik Kotarski. De Kroaat moet sinds de komst van Kjell Scherpen deze zomer zijn doellijn delen. Een gezonde concurrentiestrijd, die Kotarski graag aangaat. De doelman hield tegen FC Eindhoven voor de tweede keer dit seizoen zijn doel schoon, mede door een aantal cruciale reddingen. Aan de bal is het soms heel slordig, maar overall is Kotarski enorm betrouwbaar. Scherpen is dus niet de onbetwiste derde keeper, als hij dat überhaupt al zou zijn.

Schuurs geeft het goede voorbeeld

Vanwege de verloren concurrentiestrijd met Joël Veltman in het eerste kreeg Schuurs vrijdagavond minuten bij de beloften. Deze ‘kans’ greep de Limburger met beide handen aan. Schuurs liet zien waarom hij de Keuken Kampioen Divisie is ontgroeid. Zowel in verdedigend als voetballend opzicht blonk de rechtspoot uit. Door zijn fysieke groei en enorme ontwikkeling qua positionering is er een groot contrast met begin vorig seizoen te constateren. Zijn assist en goal waren een terechte zelfbeloning voor zijn sterke spel.

Pynadath mag weer invallen

Door de blessures van Victor Jensen en Danilo Pereira was er weer een plekje in de selectie voor Joshua Pynadath. De Amerikaan is bij de O19 geen vaste waarde. Maar Van der Gaag lijkt gecharmeerd van de zeventienjarige. Begrijpelijk, want net als tegen Jong PSV viel de buitenspeler weer goed in. Met enkele individuele acties kwam er genoeg dreiging van zijn kant. Fysiek is het behoorlijk aanpoten tegen de senioren, maar Pynadath kan veel maskeren met zijn behendigheid op technisch vlak.

Gravenberch wederom trefzeker

Wat dit seizoen opvalt bij Ryan Gravenberch is zijn aandeel in de productie van Jong Ajax dit seizoen. De controleur was vrijdagavond de maker van Ajax’ zesde treffer. Door deze goal staat Gravenberch momenteel op vijf treffers en twee assists in negen duels. Een fantastisch moyenne, om nog maar even te zwijgen over zijn sterke spel buiten de goals en assists om.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Toch is dit de weg naar het eerste. Nouri, vdBeek, Eiting blonken ook uit in de eerste divisie. Het geeft vertrouwen, inhoud en ervaring aan een speler. Schuurs mag vooral nog verbeteren in zijn voetenwerk/wendbaarheid en ingrepen.

Zijn grootste probleem is wellicht dat zijn aanvallende kracht niet erg belangrijk is in het systeem van TH. Die speelt met die opkomende backs, zodat het centrum achterin moet blijven. Had hij met een inschuivende centrumverdediger gespeeld, zoals van Gaal met Blind / De Boer, had Schuurs een streep voorgehad denk ik.

Verder Eiting en Gravenberch als alternatieven voor Alvarez.
1 0
@Maar7en
Dat wat je over inschuiven zegt klopt niet. Kijk maar eens hoe Veltman voetbalde tegen Valencia. Juist sterk door het jnschuiven. Schuurs komt er wel en moet geduld hebben dan is het een goede aanwinst!
0 0
@Maar7en
Dat wat je over inschuiven zegt klopt niet. Kijk maar eens hoe Veltman voetbalde tegen Valencia. Juist sterk door het jnschuiven. Schuurs komt er wel en moet geduld hebben dan is het een goede aanwinst!
0 0