Witschge: 'Moet zien of het allemaal goed gaat'

SJvanveen, 23-09-2019 om 11:11, 9921 views, Ajax |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Richard Witschge heeft een mooi inkijkje gegeven in hoe zijn rol in de technische staf van Ajax eruit ziet. Sinds de komst van Erik ten Hag is de trainer betrokken bij het eerste elftal en zit hij bij wedstrijden van het eerste elftal hoog in het stadion van bovenaf te analyseren. Wat hij ziet, speelt hij door naar Michael Reiziger, die met oortjes op de bank naast Erik ten Hag zit. 

De oud-voetballer was jarenlang jeugdtrainer, maar nu betrokken bij het eerste elftal van Ajax. 'Het leeft intenser dan toen ik zelf speelde', begint Witschge bij de Ajax Podcast. 'Ik ben zenuwachtiger en slaap na wedstrijden ook slecht. Je kijkt naar andere dingen en moet zien of het allemaal goed staat', legt de voormalig middenvelder uit. 

Carlo L'Ami

'Ik heb goed overzicht en contact met Reiziger', vervolgt Witschge. 'Wat ik zeg? Wat ik zie, wat er misgaat, wat we goed doen... Tegen Lille waren er ook foute dingen. Veldbezetting, daar letten we veel op.' Naast Witschge zit nog iemand van de technische staf: Carlo L'Ami. Voorheen zat hij naast de trainers op de bank en viel op dat hij fanatiek meeleeft. 'Hij doet de standaardsituaties en af en toe vergeten spelers weleens wat hun taak daarin is. Dan kan hij boos worden, want hij zit daar uren op', besluit Witschge. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sjaakvaak
Ik weet nog een paar seizoenen geleden in de Premier League, was er een trainer die regelmatig tijdens de wedstrijd naar de skybox toeliep zodat hij het spel van boven beter kon zien. Om dan weer naar beneden te rennen voor aanpassingen. Weet niet zeker meer wie het was.. Misschien McClaren?
0 0
fanforeffer
Leuk dat Ten Hag dit doet ,hoog in het stadion. JC wilde dat ook doen.
1 0
Schwalbino
Wat een heerlijk baantje. Niet de stress en verantwoordelijkheid van een trainer maar wel lekker tussen de jongens bezig zijn en elke wedstrijd volgen.
2 0
DrD3k
Echt waar?
Hij zegt toch echt dat hij veel meer stress heeft dan dat hij als speler had en daar soms slecht van slaapt.
Maar wel pracht baan inderdaad.
2 0