Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ten Hag: 'Overmars is een klankbord'

ThijsZwagerman, 22-09-2019 om 10:00, 8474 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag heeft in gesprek met de NOS aangegeven altijd open te staan voor de invloed van zijn assistenten en andere zogenaamde 'klankborden'. De hoofdtrainer van Ajax spart naar eigen zeggen veel met de mensen om hem heen.

‘Ik ben al een tijdje hoofdtrainer, maar ik heb bijna ieder seizoen andere assistenten gehad. Ik spar met mijn assistenten. Uiteraard over de speelwijze en uiteraard over de opstelling. Of zij mij dan weleens kunnen overtuigen? Jawel, als ze goede argumenten hebben’, vertelt Ten Hag aan de NOS.

De Ajax-trainer heeft een aantal mensen waarbij hij zijn oor weleens te luister legt. ‘Ook Marc Overmars is een klankbord. Je moet niet te veel klankborden hebben, maar een aantal kies je uit en die neem je heel serieus. Fred Rutten is ook een sparringspartner. Wij hebben overeenkomsten, maar ook heel veel verschillen.’

Tot slot gaat Ten Hag nog in op het verschil tussen Ajax en PSV. De oefenmeester werkte tussen 2009 en 2012 als assistent-trainer bij de Eindhovenaren en kan zodoende goed oordelen. ‘Bij PSV is het wat familiairder en gemoedelijker. Dat betekent zeker niet dat het bij Ajax kil is, want ook Ajax is een familie. Hier is de wereld alleen wat harder en directer.’

Denk jij dat Dusan Tadic scoort en Ajax wint van PSV? Zet in en krijg 4,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Ik vind het heel goed dat Ten Hag naar anderen luistert. Hij weet dondersgoed dat hij het wiel niet uitgevonden heeft. Dit is nu precies wat mij zo aan Frank de Boer irriteerde. Die volgde altijd alleen zijn eigen weg en visie en stond niet open voor feedback, althans die indruk wekte hij bij velen. Ten Hag luistert veel meer naar de behoeften van de groep en naar andere mensen uit het vak. Daar kom je op de lange termijn veel verder mee. Fred Rutten is een onderschatte trainer die door zijn geslis weinig op waarde geschat werd. Daarnaast werkte hij in een periode bij Pisvee waarin de spoeling daar historisch dun was en Ajax zelfs met een kut selectie en een bekrompen trainer kampioen kon worden. Overmars is denk ik het grootste klankbord voor Ten Hag. De twee zien elkaar elke dag en zijn naast het voetbal ook goede bekenden van elkaar. De combinatie Overmars en Ten Hag werkt erg goed. Die twee gaan voor elkaar door het vuur. Natuurlijk is Pisvee een warmere club. Dat is met bedrijven ook zo, hoe kleiner het bedrijf hoe sneller het warmer is. Hoe groter, hoe zakelijker. Dat betekent niet dat het per definitie minder goed bevalt.
5 -1
OpNaarNummer4
Amsterdammers winden er gewoon geen doekjes omheen. Je kan wel heel gemaakt gezellig en leuk gaan doen, om vervolgens achter elkaars rug om te gaan lullen, maar dat vind ik persoonlijk veel minder “warm”.
3 0
Civilengineer
Het is gewoon het regionale verschil tussen Eindhoven en Amsterdam.
0 0
Schwalbino
Precies. Direct en open vind ik eerlijker naar elkaar toe.
1 0
Lagasj
Bij PSV komen ze klaar in poedervorm.
Wij bevruchten in 1 keer heel China.
2 0
Mikee
Marc oké, maar Fred Rutten een klankbord? Geeft me nou niet bepaald vertrouwen als ik eerlijk ben.
0 -11
KingVince
Denk dat een ieder die hij noemt als klankboord zijn specifieke kwaliteiten heeft. Het managen bij een club als Ajax vergt vele competenties. En kan mij voorstellen dat hij een prima klankboord heeft aan Fred Rutten als het gaat om kritiek op de persoon nav zijn achtergrond. Ook bijvoorbeeld het bewustzijn dat je een andere 'aparte' uitstraling hebt naar je spelers en de pers en hoe dat in je voordeel te gebruiken.
2 0
Saanchez
Ben zelf ook zeker niet wild van Rutten als trainer, maar een karrevracht aan spelers en trainers lopen weg met hem als persoon. Wie weet zit daar de grootste winst wel in voor Ten Hag. Die is soms nu eenmaal een beetje socially awkward geloof ik
2 0
Adios
Laten we wel wezen, Fred Rutten maakt klanken die een ander niet maakt!
1 -2
Lane 8
Hihi
0 0
Mikee
Ssst!
0 0
Bjorn
Kampioen, beker, halve finale CL
JC Schaal, plaatsing CL-groepsfase

Laat maar lekker klankborden voorlopig.
5 0
Mikee
Tja, daar heb je een punt. Maar had zijn naam totaal niet in zo'n artikel verwacht.
0 0
Ajax meister
Denk dat ten hag en rutten uit hetzelfde dorp komen. Hebben samen gewerkt, als je elkaar al zolang kent luister je automatisch sneller naar elkaar. Denk ook wel dat ze vrienden zijn.
0 0