Reiziger: 'Niveau van de jeugd moet ook omhoog'

BartVeenstra, 21-09-2019 om 10:25, 6172 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Michael Reiziger weet dat het niveau van de jeugdopleiding omhoog moet, zodra het niveau van het eerste elftal ook omhoog gaat. Ajax wist in het vorige seizoen de halve finales van de Champions League te bereiken en ook dit jaar is de Amsterdamse club goed begonnen aan het miljardenbal.

De drempel om vanuit de jeugdopleiding het eerste elftal te bereiken is dan ook hoger te komen liggen in Amsterdam. Een probleem hoeft dat niet te zijn, zo vertelt de assistent-trainer in gesprek met Het Parool. 'Ajax heeft vorig seizoen met jonge spelers een hoog niveau gehaald. Maar als het niveau van het eerste omhoog gaat, moet het niveau van de jeugd ook omhoog. Zo simpel is het. Goede voetballers passen zich heel makkelijk aan. De grote talenten komen zeker bovendrijven. Die passen zich aan.'

Reiziger heeft zich altijd thuis gevoeld bij Ajax en in Amsterdam. Hij ziet parallellen tussen de stad en de club. 'Veel verschillende achtergronden, een mix van culturen, maar wel met een bepaalde aanvallende mentaliteit. Ik weet niet of dat branie is. Ik vind Amsterdam en Ajax vooral vooruitstrevend. Altijd voorop willen lopen, niet angstig zijn en een uitstraling hebben van: kom maar op.'

Ook dit seizoen heeft Ajax enkele buitenlandse spelers in de selectie. Reiziger geeft toe dat voor deze spelers Nederlands niet de makkelijkste taal is om te leren. Dat hij Spaans spreekt, is dan ook een voordeel. 'Christian Poulsen, mijn collega-assistent ook. Het is prettig voor de buitenlandse spelers dat ze zich in hun eigen taal kunnen uiten. Lisandro Martínez, Edson Álvarez en Nicolás Tagliafico stappen makkelijk naar ons toe als ze ergens mee zitten of iets willen weten. Ze kunnen met ons grappen maken in hun eigen taal, dat draagt bij aan een goed gevoel en dus aan de sfeer.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij PSV? Zet in en krijg 8,55 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxbrl
Grappig om te zien dat alleen de uitzonderlijke talenten nu nog mee kunnen bij het 1e, in het fdb tijdperk had half jong ajax/O19 momenteel het 1e gevormt..
0 0
AjaxDaniel
De grote talenten zullen gewoon nog steeds doorbreken. De lat is zeker omhoog gegaan maar ligt natuurlijk lang niet zo hoog als bij bijv. Barca of City. Het betekent juist eerder dat spelers als Menig, Lukoki, De Sa eerder af zullen vallen.
0 0
Schwalbino
'1 a 2' hieronder moet zijn '1 a 3'.
0 0
Schwalbino
Maar krijgen ze ook genoeg speeltijd? De meeste spelers die doorbreken hebben minstens 1 a 2 seizoenen nodig voordat ze steunpilaren worden. Voor die tijd zijn het spelers die steun nodig hebben als ze spelen.
1 0
BokkieBokstra
Dat klopt, spelers moeten de kans krijgen zich te ontwikkelen in Ajax 1. Altijd zo geweest maar dat betekent wel dat het niet ieder jaar top kan zijn. Dat moet je dan wel accepteren en dat is lastig.
0 0
Schwalbino
Er is steeds gezegd (door iedereen ook hier op AS) dat je een mix van talent en routine moet hebben. Daarbij is ook steeds gewezen op de succesvolle teams onder Cruijff en van Gaal die ook met jonkies in opleiding en routiniers successen behaalden. Dat moet nu ook kunnen zolang je maar een goede mix hebt.
0 0
BokkieBokstra
Mooi interview in het Parool met Reiziger. Spreekt spaans net als Paulsen las ik, belangrijk met alle spaanssprekenden. Lijkt me een hele goede assistent voor Ten Hag, geen potenzager. Hoop dat hij ooit nog hoofdtrainer wordt, samen met Bogarde op de bank, lijkt me wel wat,
1 -1
PetrusKeizer
ja, Reiziger is op zich OK, rustige man met ervaring in t topvoetbal en doet niet zo gewichtig als de ook sympathieke Seedorf. Ik hoop dat hij t gaat redden als hoofdtrainer.
0 0