Veltman: 'Dat leerde Jaap Stam me vroeger'

BartVeenstra, 21-09-2019 om 10:10, 6749 views, De Volkskrant |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Joël Veltman heeft in het verleden veel geleerd van ervaren verdedigers als Jaap Stam, Frank de Boer en André Ooijer. Als talent maakte de verdediger van Ajax Stam en De Boer mee als respectievelijk individueel trainer en hoofdtrainer, terwijl hij Ooijer meemaakte in de nadagen van diens carrière.

'Je moet een spits eigenlijk opvreten', zegt Veltman in een interview met de Volkskrant. 'In zijn nek hijgen. Dat leerde Jaap Stam me vroeger. Bij een voorzet 'in' een tegenstander lopen. Geen zet geven, maar in hem lopen. Dat bleef me bij.'

Het wordt de laatste tijd rondom Veltman vaak gezegd: het scannen van situaties. Hij legt het aan de hand van een voorbeeld uit. 'Een spits gaat in mijn rug diep lopen. Dan kun je ook wat verder naar achteren stappen, zodat hij niet gaat lopen. Dat soort zaken', aldus Veltman, die dergelijke zaken leerde van De Boer. Het coachen is ook belangrijk, zo weet Veltman. 'André Ooijer zei altijd: je moet je medespelers zo coachen, zo neerzetten, dat ze helemaal gek van je worden, dat je vijftig procent minder hoeft te doen en zelf bijna niet in de problemen komt.'

Denk jij dat Dusan Tadic scoort en Ajax wint van PSV? Zet in en krijg 4,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Robeerke
Het charmeoffensief voor Veltman op AS wordt een beetje zielig zo
1 -9
trodat4030
Zegt Veltman in een interview met DE VOLKSKRANT.
3 -1
Simpelishetmoeilijkst
Spelled vroeg er als voorstopper, en then mocha je een spits vsn de tegenpartij er nog min of meer uitschoppen. Als jebhet goed deed, dan zag jecdie vent na de thee niet meer terug in het veld. Dit was dan wel zo’n 50 jaar geleden voor jullie jonkies, die toen nog niet leefden.
0 -6
Ajax27
50 jaar geleden, toen ze nog geen spellingscontrole hadden. Man man man...
0 0
Wimmel
Right....
0 0
Ismael Urzaiz
Klinkt gezellig man
0 0
Robbie en de Kock
Proost!
0 0
Babayaka
Drama speler, en nog erger aan de bal. met zijn idiote terug speel ballen en tikkies breed, die vaak nog te kort zijn ook.
4 -10
Vertonghen
Is werkelijk geen CM veranderd...
Zie de Veltman onder de Boer en onder Ten hag.
Zelfde irritante passes & dekfouten, zit al jaren aan zijn plafond.

Ik begrijp Veltman nooit zo goed dat hij altijd zo hoog van de toren blaast tijdens interviews... als je een beetje zelf kritiek kent dan reageer je wellicht iets meer timide op vragen.

Zo ondertussen lijkt het net alsof hij zichzelf net zo goed vind als Stam & de Boer.
1 -8
Schwalbino
Jij bent even irritant als de reclame op tv.
8 -1
kade88
Tuurlijk kan ja altijd achteruit lopen maar volgens mij zit hiet juist een probleem in het spel van nu. Verdedigers die achteruit lopen en daardoor veel ruimte tussen de linies weggeven.
0 0
MankeNelis
Morgen Malen in de tang nemen. Een stok meenemen om in het wiel te steken als hij op de brommer vertrekt.
1 0
kade88
Ik denk dat Alvarez en Martinez die Ihattaren meteen een koekie moeten geven. Vol erop zitten bij dat kereltje. Heeft ie nog niet veel meegemaakt denk ik. Als hij geen dieptepass kan geven kan Malen zn snelheid ook niet gebruiken.
0 0
insectenverdelg
Dat had je moeten zrggen nadat je Jorgensen hrbt opgegeten Joel. Dan is deze veel leuker. :)
1 0
RJB1979
Dat zou idd hilarisch zijn geweest.
0 0