Tagliafico: 'Benieuwd wat hij op die positie kan brengen'

JesseTH, 20-09-2019 om 22:35, 4209 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Nicolás Tagliafico is benieuwd wat Lisandro Martínez in de toekomst nog kan brengen als middenvelder. De international ziet zijn landgenoot groeien in een nieuwe rol en dat terwijl hij zich nog aanpast aan een nieuw land. Tagliafico helpt hem daarbij en dat doet hij graag.

'Ik denk dat hij steeds meer zelfvertrouwen krijgt en aan de positie van controleur begint te wennen', vertelt Tagliafico bij Inside Ajax. 'Dat is belangrijk, want nu Frenkie en Lasse weg zijn hebben we middenvelders nodig. Ik ben dus heel benieuwd wat hij op die positie zou kunnen brengen. Dat geldt ook voor Edson. Hoe meer wedstrijden hij speelt, hoe beter hij zich zal voelen.'

Tagliafico gaat eveneens in op Martínez als persoon en omschrijft hem als een rustige jongen. 'Een beetje zoals ik. Buiten het veld heel rustig, maar op het veld verandert hij en wordt hij heel agressief. Het is een leuke jongen. Hij moet nog even wennen aan de stad, maar dat komt goed. Hij zal zich hier op z’n gemak voelen. De stad, mensen en club behandelen hem goed.'

'Ik heb hem geholpen bij het vinden van een huis', vertelt Tagliafico vervolgens over de manier waarop hij hem kan ondersteunen. 'Ik help hem waar ik kan. Hij leert Engels, dus daar help ik hem zoveel mogelijk bij. Ik wil hem vooral op zijn gemak stellen in een nieuwe stad, een ander land en een andere cultuur. Ik ben hier nu anderhalf jaar en weet meer dan hij kan weten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Geweldige aankopen zijn dit! Nico en Martinez zijn echt goud waard voor Ajax. Gezamenlijk 60 tot 100M waard in mijn ogen en gehaald voor 10-12M. Schot in de roos.
0 0
Ajax4proud
Begin echt fan van Nico te worden, zo goede instelling in bijna elke wedstrijd 100% geven. Heerlijke speler, verdedigen erg goed en hij geeft assist maar scoort ook nog is. Die ga je volgend seizoen echt missen.
0 0
Labrador
Nico die met een bitterbal in zijn mond tegen een verslaggever zegt : Mooie wedstrijd ,. toch? Wat een vent
4 0
Redrum
Dit soort gasten zijn goud waard voor je elftal. Ajax heeft echt een paar gouden aankopen gedaan. Dit maakt voor mij al die totaal onbegrijpelijke miskopen goed. Als Ajax voor elke 3 prutsers op zijn minst 1 zo'n speler koopt dan is het voor mij nog geslaagd.
5 0
bdsngsfs
Als Ajax zijnde moet je ook kunnen falen in je aankoopbeleid. Niet elke aankoop kan top zijn. Als je mag falen kan je ook af en toe pieken
0 0
Redrum
Martinez is echt een schot in de roos. Je merkt aan alles dat deze jongen echt fantastisch goed kan voetballen. Als centrale verdediger vond ik hem al uitblinken, maar als middenvelder vind ik hem zo mogelijk nog beter. Die jongen heeft zoveel techniek, zoveel rust aan de bal, zo'n goeie passing. Ik heb echt van hem zitten genieten afgelopen dinsdag.
2 0
AnsB
Helemaal eens. Hij beheerst in principe alle aspecten van het voetbal en die voortreffelijke techniek staat daarin centraal. Volgens mij is dat ook de basis van zijn rust aan de bal, terwijl het tegelijkertijd een gifkikker is als hij moet verdedigen.
Hij is echt zo'n speler waar ik enorm van kan genieten. En nog maar 21 jaar hè! In principe dus nog een enorm groeipotentieel.
Daar gaat Ajax nog heel veel plezier aan beleven. Ik denk dat hij tenminste drie jaar zal blijven.
2 0
Lane 8
En heeft ook echt pit in duels
0 0
Redrum
Ook dat ja. Het is ook nog eens een echte bikkel. Dit is echt een bizar goeie aankoop gewoon.
2 0
FSideMaluku
Martinez is een groeidiamant. En we hebben meer van dat soort aankopen gedaan. Sommige passen zich snel aan en andere iets minder snel en sommige niet, maar over de gehele linie denk ik dat we sterker zijn geworden dan vorig seizoen.
0 0
KlasseLasse
goeie jongen die nico
0 0