Witschge geniet: 'Een rol die bij me past'

BartVeenstra, 20-09-2019 om 10:40, 4905 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Richard Witschge, die deze vrijdag zijn vijftigste verjaardag viert, geniet enorm van zijn rol binnen Ajax. Dat laat de individueel coach van het eerste elftal van Ajax weten in gesprek met Ajax.nl.

Witschge spreekt over een bijzondere rol binnen de technische staf van Ajax. 'Ik sta iets meer tussen de jongens, weet wat er gaande is in de spelersgroep', zegt de oefenmeester, waarmee hij ook doelt op privézaken. 'Als ik weet dat een speler ergens mee zit, kan ik dat terloops aangeven bij Erik (Ten Hag, red.). "Laat hem maar een beetje met rust vandaag". Dat soort zaken. En het werkt natuurlijk ook andersom', aldus Witschge, die zichzelf geen hoofdtrainer ziet worden. 'Dit is een rol die bij me past, die ik heerlijk vind. Ik voel me als een vis in het water.'

Als individueel trainer probeert Witschge de spelers beter te maken. Als voorbeeld geeft hij aan dat hij erop let of spelers echt om zich heen kijken. 'Of ze het hele veld zien. Als jij met je rug naar de situatie staat, weet je niet wat je kunt doen met de bal', zegt Witschge, die er enorm op kan hameren bij de spelers dat het beter kan. 'Dan zeg ik: "Misschien word je gek van me, en als je het echt zat bent, geef het even aan, dan stop ik even. Maar uiteindelijk word je er beter van".'

Het volledige interview met Richard Witschge waarin hij vertelt over zijn verjaardag, het opa-zijn, zijn hoogtepunten als speler en het verschil tussen het voetbal van toen en nu lees je op Ajax.nl.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Echt zo'n sierlijke voetballer met spillebeentjes a la Ziyech.

Kon altijd genieten van zijn stijl maar in de tijd vd max. 3 buitenlanders-regel naar Barca vertrekken was een beetje overmoedig. Al zal het leven daar aangenaam zijn geweest.
0 0
Harrie Nak
Eeuwige held.
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Wat mooi om zo iemand te hebben, die Helena always tevreden is met zijn rol.
0 0
AFCAMM
Klinkt allemaal goed. Het lijkt mij bovendien niet iemand die voor gezeik zorgt binnen de club. Zulke oud-spelers kunnen nog altijd veel toevoegen.
1 0
noppenkoning
Goed om te horen dat hij complementair is aan ten Hag.
2 0
Zuiderling
Laat Valentijn het maar niet horen ! Die zal het wellicht tegenspreken .
0 0
Schip
Klinkt goed. Witschge had ook echt overzicht en een fantastische trap.
0 0
AFCAMM
Schoot hij er (volgens mij in zijn nadagen) niet een vrije trap in tegen Barcelona, tijdens het Amsterdam Tournament (waar ik nu overigens echt wel weer de waarde van zie)? Hij is natuurlijk onlosmakelijk verbonden aan het hooghouden, maar dat getuigt ook van rust en overzicht. Hij wist dat het makkelijk kon, omdat hij zich bewust was van zijn omgeving.
0 0
JariHeijden
Hij kon ook prima hooghouden. :-)
0 -1