Ünüvar: 'Vader houdt me met beide voeten op de grond'

BartVeenstra, 20-09-2019 om 07:25, 5697 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het lijkt een kwestie van tijd te zijn voordat Naci Ünüvar zijn debuut maakt voor het eerste elftal van Ajax. De jeugdspeler krijgt wekelijks complimenten en onlangs - toen Ajax O19 tegen FC Barcelona O19 had gespeeld - was er ook volop lof in de Spaanse media.

In gesprek met de NOS laat het talent weten niet te gaan zweven. 'Mijn vader houdt me stevig met beide voeten op de grond', zegt hij, waarna de middenvelder ingaat op de Spaanse complimenten. 'Ik besefte een dag later pas dat zoveel mensen het over me hadden. Het ging ook viraal op social media, mijn doelpunten gingen echt overal rond. Toen besefte ik wel: dit is niet zomaar iets.'

Lionel Messi was tijdens die wedstrijd in Spanje toeschouwer, maar Ünüvar ziet in Cristiano Ronaldo zijn absolute voorbeeld. Het Ajax-talent legt uit: 'Nu ik ouder word kijk ik anders naar Ronaldo. Vroeger keek ik alleen naar zijn skills en zijn goals, nu kijk ik ook naar wat hij er allemaal voor doet en er allemaal voor laat. Hoe ouder je wordt, hoe meer je zo naar iemand gaat kijken', aldus Ünüvar, die zelf ook extra tijd steekt in het breder worden. 'Ik ben niet groot, dus ik moet stevig zijn. Ik moet het van mijn wenden en keren hebben, dan moet je core goed zijn.'

Op zijn zeventiende hoopt Ünüvar te debuteren voor Ajax 1, terwijl hij ook al verder vooruit durft te dromen. Een echt favoriete club heeft hij niet. 'Sinds Ronaldo weg is bij Real Madrid, kijk ik heel anders naar voetbal. Nu kijk ik meer naar FC Barcelona, Manchester City; naar mooi voetbal. Hoe Barça en City spelen, daar zie ik mezelf wel in spelen.'

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome tijdens de Viewing Party!

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Oh my... 🤤 Highlights -> Link in bio 📲 #AjaxO19 #ajafey

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
Niemand? Dan gooi ik er maar dat cliché tegenaan: zit een goede kop opm
0 0
Bocarra
Het is toch opvallend dat jeugdspelers geen Ajax 1 spelers als voorbeeld hebben maar spelers van buitenlandse clubs. Zelfs als Ajax 1 dit soort spelers/clubs in directe confrontaties weet te verslaan. Tadic is een fenomeen in Ajax 1. Zijn arbeids etos is ongekend. Hij verzorgt zichzelf heel goed en is binnen de selectie een voorbeeld voor iedereen. Ik denk dat Ajax hier nog winst kan boeken door aan jeugdspelers zichtbaar te maken wat je allemaal moet doen om in Ajax 1 te kunnen spelen.
0 0
OviMivO
Die kijken ook echt op naar onze grote spelers.

Maar iedereen kijkt toch op naar de absolute wereldtop... Wij refereren toch ook nog altijd naar Bergkamp, Cruijff, Kluivert, Litmanen, vd Sar etc etc..
1 0
RaynoFischer
Hij en anderen zullen ook wel tegen Tadic en Ziyech op kijken hoor, maar Ronaldo is wel echt next level zeker qua mentaliteit zoals hij hier al uitlegt, waardoor hij al jaren bij de wereldtop hoort
0 0
BrandjeXL
Ik vind daar niks vreemds aan. Ronaldo staat zo'n jaar of tien aan de top en speelde bij ManU, RM en nu Juve. Tadic was een speler die mee deed bij Southampton dus moeten Naci dan na een goed seizoen zijn me mening gaan aanpassen?
1 0
D4nny
Helemaal mee eens. Als je een man als Tadic in Ajax 1 hebt lopen moet je als club zijnde je jeugdspelers attent maken wat hij allemaal doet, is een lang proces maar dat moet je actief blijven doen. Zo stijgt de waarde van in Ajax 1 voetballen bij de jeugd in mijn ogen.

Neemt niet weg dat de wereld nu zo klein is dat al die jeugdspelers makel ijl naar de wereldtoppers kunnen kijken, dag in - dag uit. Dus, moeilijk maar je moet het wel doen.
0 0
Mikee
Kan die vader ook Raiola uit de buurt van 'm houden?
1 0
Redlum
Ben blij dat hij naar de instelling van ronaldo kijkt. Unieke speler als je kijkt naar de combinatie van vaardigheden gecombineerd met zijn arbeidsethos.
2 -1
AFCAMM
Inderdaad.
Messi is natuurlijk een fantastische voetballer, maar Ronaldo is qua instelling een veel beter voorbeeld. Leeft voor zijn sport en werkt er keihard voor.
0 0
Schwalbino
Een voorbeeld dat je met minder talent, een betere fysiek en hard werken bijna net zo ver kan komen als een groter talent met een slechtere fysiek die even hard werkt.
0 0
BrandjeXL
Dat komt omdat Messi meer een natuurtalent is dan Ronaldo.
0 0
AFCAMM
Ja, daarom is Ronaldo het perfecte voorbeeld. Messi is een geboren topvoetballer. Ronaldo moet er keihard voor werken. Qua instelling een voortreffelijk voorbeeld.
0 0
Ajaxburg
Dat shirt met ABN-AMRO blijft ook prachtig he
1 0
hartvoorajax1
De grote vraag bij deze jongens van tegenwoordig is hoeveel zij wensen dat hun club krijgt als ze naar het buitenland verkassen. Weet iemand welke zaakwaarnemer hij heeft?
0 0
Joodhannus73
Volgens mij alleen nog zijn vader. Als het direct maar geen Raiola wordt... Het zou niet ongunstig zijn als De Ligt gaat banken. Absoluut vervelend voor hem, maar het zal andere talenten hopelijk eens aan het denken zetten. De Ligt gaat sowieso banken als Chielini terug is. Hoe kan je die keuze maken?! Kijk naar De Jong. Verdient wat minder (nog steeds 7 miljoen per jaar!), maar speelt wel. Trouwens ook nog maar de vraag als Messi terug is... Dus als die vader slim is, laat hij zijn zoon niet te vroeg naar het buitenland vertrekken. En Ajax moet gewoon de knip trekken. Geef hem nu al een paar ton per jaar. En als hij in Ajax 1 speelt een paar miljoen. Dan zijn ze al miljonair voordat hij 20 is. We hebben geld zat en zijn verkoop zal alle records breken. Verdien je makkelijk weer terug...
1 -1
JesseMKB33
De Jong verdiend meer dan de Ligt.
0 0
Aspers73
Terwijl hij zelf meer een speler Messi is, dus ik zou op Messi letten!
1 0
Gouda
Ik zou vooral op Ünüvar letten ;-)
0 0