Nederland behoudt na EL de negende positie

FinnDekker, 19-09-2019 om 23:20, 6542 views, UEFA |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Nederland staat na donderdag nog steeds op de negende plaats van de coëfficiëntenlijst van de UEFA. Dat betekent goed nieuws voor de Eredivisie. Ajax was dinsdag verantwoordelijk voor de stijging op de lijst, donderdag werd de positie vervolgens behouden.

Nederland begon de week als nummer elf van de lijst. Ajax won vervolgens dinsdagavond van LOSC Lille in de groepsfase van de Champions League. Nederland verdiende daardoor twee punten. Hetzelfde gold voor PSV, dat Sporting Portugal versloeg. Deze vier punten worden gedeeld door de vijf deelnemende ploegen, hetgeen een bijschrijving van 0,8 punten betekent. 

Door het gelijke spel van AZ kwam daar nog eens 0,2 punten bij. De Alkmaarders speelden met tien man knap gelijk tegen Partizan Belgrado. Alleen Feyenoord verloor donderdag, Rangers was te sterk. Nederland is nu Turkije en Oekraïne voorbij. Oostenrijk volgt op plaats twaalf.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Dat Luxemburgse Dudelange wint gewoon van Apoel Nicosia waar wij t zo moeilijk tegen hadden, haha.
0 -2
Afca_126
Slechste wedstrijd die ik ooit gezien heb toen. Normaale vorm was het ook daar pakslaag geworden
0 0
JanBiesbos
Geloof niet dat appel de bus geparkeerd had gister.
2 0
Redrum
Ze gaan het ook nooit leren bij Feyenoord. Ze versloegen in de voorrondes twee hele simpele ploegen van niveau RKC (op een goede dag). Meteen weer praatjes voor het leven. De titel was opeens toch niet meer zo onmogelijk. Toen kochten ze een Argentijn van 7 miljoen, wat voor hun een monstertransfer is. Meteen weer de praatjes, alsof ze de verdedigende variant van Messi hadden gekocht. Ze gingen gewoon nog mee doen voor de titel en volgend jaar CL was zeker mogelijk. En toen kwam de eerste tegenstander die ze onder druk zette en met de staart tussen de beentjes lieten ze zich als een groep mietjes wegspelen. Met 1-0 kwamen ze nog heel genadig weg. En nu is alles weer kut en komt het nooit meer goed. Wat een volk zeg, mijn hemel.
3 0
A'dam Oud-West
Misschien is Portugal op kort termijn wel meer binnen bereik dan gedacht. Porto wint maar nipt van Young Boys, Sporting vond ik gisteren echt behoorlijk verzwakt en Benfica verloor in eigen huis van Leipzig.
1 -1
Babangida83
Ik denk zelfs dat Rusland ons doel moet zijn. Wij zijn erg goed bezig de laatste 2 jaar en Rusland en Portugal zijn echt aan t inzakken. Volgend jaar valt voor hen een goed jaar weg, waar bij ons een matig jaar wegvalt. Lopen we in één keer 3-4 punten in. En de Eredivisie wordt beetje bij beetje sterker, vanwege meerdere goede jeugdopleidingen nu. Met zn allen kan t snel gaan. (Deze ronde een heel punt erbij.)

2 vaste CL-plaatsen hebben we nodig. Als we Rusland als doel houden, dan hebben we België in ieder geval in no time te pakken. Ik sluit niet uit dat dit volgend jaar al is. Al kan t zijn dat wij natuurlijk wat leeggekocht worden komende zomer.
0 0
ajax4lifebaby
@AjaxShowtime

Waar geeft plek 9 recht op? Op hoeveel tickets en voor welke toernooien? Dat zou het verhaal wat completer maken. Kunnen jullie dat checken?
0 0
strafschop
https://www.uefa.com

/MultimediaFiles/Download/uefaorg/General/02/58/61/42/2586142_DOWNLOAD.pdf
0 0
JariJari
7-10 geeft recht op hetzelde (en 11 ook hetzelfde als CL winnaar zich in de competitie plaatst)
0 0
D4nny
Kampioen rechtstreeks naar CL groepsfase
NUMMER 2 naar de derde voorronde CL
KNVB beker winnaar naar de groepsfase EL
NUMMER 3 naar de derde voorronde EL
NUMMER 4 naar de tweede voorronde EL

dus nog steeds vijf teams maar allemaal net wat later instromen of direct naar de groepsfase.

Om echt nog meer voordeel uit de ranking te halen moet je zesde staan, dan gaan er twee clubs direct de groepsfase van de CL in. Derde plaats in de derde voorronde CL. KNVB bekerwinnaar groepsfase EL. Vierde plaats derde voorronde EL, vijfde plaats tweede voorronde EL. Zes teams in totaal dus maar dan krijg je weer taferelen dat er twee of drie clubs de groepsfase niet halen omdat ze niet sterk genoeg zijn voor Europees voetbal en dat gaat weer ten kostte van de punten die de anderen halen omdat je alles door zes moet delen.
1 0
strafschop
Dit eindranking van dit seizoen bepaald de verdeling van het seizoen 2021-22. Het seizoen met het nieuwe EL2 toernooi.

https://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/uefaorg/General/02/58/61/42/2586142_DOWNLOAD.pdf
0 0
NegentigMinutenLang
Zou het niet logischer zijn om de nummer drie direct EL groepsfase te geven, KNVB bekerwinnaar derde voorronde en nummer 4 tweede voorronde? Gezien de nummer drie over 34 wedstrijden waarschijnlijk over het algemeen beter is dan de bekerwinnaar in een knock-out toernooi.
0 0
D4nny
Zou ik ook logischer vinden maar in de tabel die ik lees staan dat de bekerwinnaar direct naar de EL groepsfase doorstroomt. Ik weet biet hoeveel beslissingsbevoegdheid individuele bonden hierop hebben.
0 0
strafschop
De UEFA bepaald dit. Het hoogste EL ticket gaat naar de bekerwinnaar.
0 0
Schip
Nou, dat latere instromen is wel prettig voor vakanties en het beter uitrusten van spelers en het direct naar de groepsfase van EL gaan helpt de eredivisie ook hoor. Die voorrondes waren net als CL voorrondes killing voor de eredivisie.
1 0
D4nny
Zeker een voordeel mbt het latere instromen. Ik doelde echter op de hoeveelheid clubs in de CL/EL. Als je vijf clubs actief wilt hebben in Europe maakt het volgens mij niet uit of je 7de, 8ste of 9de staan. Allemaal dezelfde hoeveelheid plaatsen en in dezelfde voorronden.
0 0
Bky
"Volwassen Feyenoord verneukt het weer voor de rest".
1 -1
Redlum
Betekent alleen dat apoel zich beter kan opladen tegen een Europese Topploeg! ;)
0 0
Beffie
Met dank aan die kut kakkerlakken.
1 -2
D4nny
Lekker volwassen van je.
0 0
MPAjax
goed nieuws als psv en az nu een ronde verder gaan komen kunnen ze ook een keer punten gaan halen en kunnen we verder omhoog zodat we meer directe plaatsingen hebben
0 0
fc Barcelona_ke
Als Nederland aan de eind negende blijft, krijg nederland direct cl plaatsing, extra EL deelnemer?
0 -1
MrPink
Die kut kakkerlakken gaan toch alles weer verkloten!
3 -4
D4nny
Lekker volwassen van je.
0 0
Bjorn
De bijdrage van Feyenoord wordt enorm gewaardeerd.
6 -2
EersteAanname
Haha. Ben je altijd zo haatdragend?
2 -8
afcas
Haatdragend? Verliezen van een club die net 3 jaar op het hoogste niveau speelt in een competitie die 10 plaatsen lager staat dan Nederland is toch gewoon schandalig?
1 -2
MPAjax
toen het nog glasgow rangers was zaten ze in de champions league dus dat ze nu in europa league goed doen vind ik niet verbazend behalve dat is feyenoord natuurlijk bij lange na niet europa league waardig op deze manier
1 -1
Ajaxamsterdam0485
Off: zijn er mensen die op alicante landen voor valencia uit met nog plek in een auto?
2 -1
JanBiesbos
Toppers!
0 -1