VI: 'Ajax aan stand verplicht te winnen in Eindhoven'

DouwedeVries96, 19-09-2019 om 15:50, 8112 views, Voetbal International |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax is het aan zijn stand verplicht te winnen in Eindhoven van PSV. Dat stelt Voetbal International-journalist Marco Timmer vandaag in een opiniestuk. Hij zet op een heldere manier uiteen hoe Ajax de Eindhovenaren voorbij is gestreefd op in ieder geval financieel vlak. 

Timmer haalt in zijn analyse een bekende spreuk van Cruijff tevoorschijn. 'De Eindhovenaren hebben een stuk minder te besteden dan Ajax, maar wonnen deze eeuw meer landstitels dan de club uit Amsterdam (tien om zeven). Komende zondag is de eerste Eredivisie-kraker van dit seizoen tussen beide clubs in Eindhoven. Na drie nederlagen in de Lichtstad, waarin Ajax geen enkele keer scoorde, is de kampioen nu aan zijn stand verplicht te winnen van PSV. Een zak geld, zoals Cruijff zei, maakt inderdaad geen doelpunt, maar het zorgt er wel voor dat je de beste spelers kunt kopen of behouden.' 

De voetbaljournalist stelt dat een topclub geen kampioen wordt tegen de kleintjes in de Eredivisie. PSV-Ajax wordt een sleutelduel, en een wedstrijd die de Amsterdammers verplicht zijn te winnen, gezien hun financiële status. 'Die potjes winnen Ajax en PSV meestal wel, zelfs als ze slecht spelen. Het onderlinge resultaat kan heel goed beslissend zijn in de titelrace. En hoe leuk de uitspraak van Cruijff ook is, op de lange termijn betekenen de meeste munten toch echt de meeste punten.' 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ambtenaar
Commentator heeft aandelen in ihataran ?
0 0
HStorm
En toen werd Leicester plotseling kampioen
0 0
ETM
Ik denk op voorhand 1 van de meest boeiende PSV vs Ajax potten van de afgelopen jaren, los van de stand dan. Ja PSV won ruim vorig seizoen, maar dat vond ik een 'spookwedstrijd' en geflateerd. Ajax knakte toen echt.
Ik vond Ajax toen beduidend sterker dan PSV op voorhand. Nu vind ik PSV eigenlijk sterker dan vorig seizoen. Ik denk dat ze er met het vertrek van Lozano en Luuk voetballend op vooruit gegaan zijn , hoe gek dat ook klinkt. Ajax vind ik op papier ook iets sterker dan vorig seizoen. Toen bestond de Tadic-variant geloof ik nog niet? En die heeft Ajax wel echt veel sterker gemaakt. Ook deed de Ligt niet mee, en was er een Eiting die er duidelijk niet klaar voor was.

Ik denk dat Ajax minder lichtzinnig het duel aan gaat dan vorig seizoen, want ik proefde toen echt onderschatting. Persoonlijke fouten bij de vleet. Voor veel supporters was het de pot van Frenkie vs Luuk, maar ik vind dat men dat veel te veel uitvergroot heeft.

Ik kijk ernaar uit, een overwinning zou verdomd lekker smaken, en denk ook dat Ajax winnen gaat. Ziyech en Tadic zijn in vorm. Neres komt langzaam maar zeker op stoom. Tagliafico, Martinez en Alvarez gaan niet met zich laten sollen.
Bring it on.
1 0
MM1974
Al 3 jaar niet gewonnen daar du gaat weer niet gebeuren helaas
0 -1
ajaxmachtig
Dat lijkt me geen graadmeter. Ik denk dat het lastig wordt, dat zeker. Maar Ajax moet de slag op het middenveld kunnen hebben. En dan maak je een grote kans om in ieder geval niet te verliezen.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Is altijd leuk als ze met geselecteerde statistieken komen, lekker makkelijk kijk maar sinds oprichting heeft Ajax (inter)nationaal 138 prijzen in de wacht gesleept, PiSV let op... 46. Ze zullen altijd kleinduimpje blijven.
3 0
Chesterson93
Vorig jaar nog VI-watcher van PSV en nu grote bek over Ajax.
3 0
jespero
Was het niet de PSV-watcher van VI ? ;-)
0 0
flyingsoccer
Ajax moet Malen afstoppen daar zit het grootste gevaar. Als de verdediging steken laat vallen ga je er aan .
0 0
Van Reenen
Als Sporting er al 2 kan maken......
0 0
Ajaxbrl
Hun moeten Tadic, Ziyech en Neres afstoppen met een verdediging van het niveau Heerenveen, zou dat geen groter probleem zijn?
3 0
ditisdebeslissing
hunnie.
1 0
Lagasj
Hullie
2 0
Schwalbino
Precies. Zolang je er 1 meer scoort sta je voor.
1 0
ajax4ever01
Yes dat hebben we vorig seizoen gezien toen Matthijs geblesseerd was.. gelijk hele organisatie achterin weg.
0 0
Labrador
Iedere keer dat wij denken kans te maken dan gaan we op ons bek. Statistisch gezien hebben wij het daar nooit makkelijk.
0 0
ajax4ever01
We zullen er tegen PSV vol op moeten klappen, proberen niet mee te gaan in het fysieke alleen op momenten als het moet. Ik maak mij echter wel zorgen over onze defensie die soms te gemakkelijk steekjes laat vallen.
0 -1
FreddyAX
Wat een flauwekul met dubbele bodem; als Ajax wint dan heeft Timmer het toch al gezegd en is dat niets bijzonders.
Als Ajax verliest dan is het een schande waar het Watergate schandaal bij in het niet valt, bij een gelijkspel eigenlijk ook.

Op deze manier kan Ajax het dus nooit goed genoeg doen, ik denk dat we een zware pot gaan krijgen die je zeker kunt verliezen, dat ik iets anders hoop lijkt me logisch maar ik ben supporter.
6 0
RJB1979
Zullen we gewoon even afwachten hoe ze uit de wedstrijd vanavond komen? Blessures, uitslag, vermoeidheid gaan allemaal een factor worden die iets zeggen over zondag.
0 -1
edalm
net nog 3÷1
0 0
ST
Onzin. Moet Bayern altijd bij Dortmund winnen?
7 0
flyingsoccer
Punten blijven in Eindhoven tenzij wij een super dag hebben.
4 -7
Ajacied33
Wij? Iemand die stellig beweert dat de punten in Ehv blijven kan never nooit een Ajacied zijn. Wie is dus wij voor jou?
5 -1
Bky
Wat een onzin. We zijn beter dan PSV.
3 -1
off
Ik noem het 50 50. Hun kracht ligt precies bij onze achilleshiel. Het is maar net hoe het valt
0 0
edalm
En omgekeerd
1 0
mvdk
Het is dat je 'wij' zegt...
1 0
ambtenaar
Op basis van wat roep je dit vraag ik mij af ?
1 0
Koningtoto
Dit soort reacties geven mij meer en meer hoop. Tegen Lille zouden we ook keihard nat gaan. Als Ajax er moet staan, staan ze er. En dat moet ik van psv nog maar zien.
3 0
RJB1979
PSV draait het "hele" seizoen nog voor geen meter, Spelen twee prima potjes en Malen krijgt het even op zijn heupen en meteen breekt de pleuris weer uit.
4 0
Bocarra
De afgunst in de media is ook in VI zichtbaar. Op een stupide manier probeert deze stukjes schrijver Ajax onder druk te zetten met niets zeggende en verdraaide statistiekjes.

-PSV is deze eeuw een periode rijker dan Ajax geweest.
-Het onderlinge resultaat leid niet altijd tot een kampioenschap.
-Ajax moet altijd van PSV winnen
Dat zo iemand zijn geld mag verdienen met zoveel onzin. Ongelooflijk.
4 0
trodat4030
Wat heeft de rijkdom van PSV uit het verleden nou met aankomende zondag te maken? Volgens mij is PSV ook vaker kampioen geworden deze eeuw.
0 -2
Koningtoto
Dat haalt die 'journalist' er toch ook bij? Dan kan hij daar repliek op geven.
3 0
trodat4030
Nee, die journalist heeft het over het financiele verschil van nu, niet van de hele eeuw. Daar komt Bocarra mee als tegenargument.
0 -1
Koningtoto
Dan lees je zijn stukje niet best.
1 0
trodat4030
Ze kunnen ook het doel van Onana volgooien met zakken geld, zie die bal dan maar eens over de lijn te krijgen..

Moet er overigens wel iemand zijn die ze in de rust naar het andere doel brengt natuurlijk... ;-)
0 0
Koningtoto
Ik geef me op als vrijwilliger. Na 11 oktober, dus voor die tijd moet jij het doen. Wel afromen he?
0 0
trodat4030
Sorry, ik ben chronisch rugpatient. Uit voorzorg word ik ook altijd geholpen met plassen :p
0 0
Koningtoto
Ik tot 11 oktober ook, dan is de ellende hopelijk achter de rug en sjouw ik de zakken met poen! Met enig eigen gewin uiteraard.
0 0
RJB1979
Ik weet niet hoe groot die van jou is maar ik heb alleen last van mijn rug bij een erectie en dat geeft zo'n zooitje bij het plassen.
0 0
trodat4030
Hahahahahaha!
0 0
Ruff Rhythim
Net zoals Real en Juve aan hun financiële stand verplicht waren om van Ajax te winnen?
1 0
Spitz
Kun je je het voorstellen, dat deze clown voor Voetbal International werkt. Dan eisen ze blijkbaar niet veel als een dergelijk iemand solliciteert met een brevet van onvermogen. PSV en Ajax moeten gewoon es een ding gaan doen. Er een prachtige wedstrijd van maken samen en na dik 90 minuten zal dan blijken wie de sterkste is. Want vooraf voorspellen heeft totaal geen zin. Een ding weet ik wel. Ajax heeft Alvarez en Martinez op het middenveld. Es kijken wat PSV daar tegenover zet.
0 0
Meerkoet
Onzin, dit is gewoon 1 van de 34 wedstrijden.
Zou natuurlijk wel lekker zijn om daar niet te verliezen.
3 0
A'dam Oud-West
Ik zou zeggen dat hun aanval op dit moment in een iets betere vorm steekt dan die van ons. Tadic en Neres zijn absoluut nog niet in topvorm.
2 -6
Spitz
Vanavond gaan we zien hoe goed PSV is. En daarbij ook hun aanval. Komen er blessures door vlijmscherpe acties van de Portugezen. Want Ajax weet er alles van met Benfica vorig jaar.
0 0
Koningtoto
Ajax heeft 19 keer gescoord in 5 wedstrijden.
psv 14 keer.
1 -1
trodat4030
Dat zegt pas echt iets als je allebei dezelfde tegenstanders hebt gehad.
0 -2
Koningtoto
Ben ik het totaal niet mee eens. Tegen Ajax graaft men zich in en is het dus per definitie knapper als je scoort.
1 0
BrandjeXL
Plus dat Ajax veel regelmatiger scoort. Dus niet 6-0 en dan 2-1. Maar bijna altijd minmaal drie doelpunten maakt.
1 0
Redrum
Gemiddeld 1 goal per wedstrijd meer. Maar zij hebben de aanval die het best in vorm is natuurlijk.. Waar een dikke overwinning tegen een zeer lamlendig Vitesse tegenwoordig wel niet goed voor is zeg.
2 0
trodat4030
Tegen dat 'lamlendige' Vitesse speelden wij anders 2-2..
0 -2
Koningtoto
Dat is precies wat ik met vorige reactie op jou probeer te zeggen. Voor Ajax is het moeilijker om te winnen van een tegenstander. Iedereen graaft zich in, op Az, psv en feyenoord en soms ook utrecht na. psv krijgt alle ruimte, zeeën aan ruimte zelfs. Dat is niet Calimero, het is gewoon feit.
2 0
trodat4030
Heb ik toch ff de samenvatting gekeken, maar dat valt reuze mee. Genoeg momenten dat 3 Ajacieden op slechts 4 Vitessenaren af gaan. Oordeel zelf.

https://www.youtube.com/watch?v=BJiZxy0Q3UE
0 0
BrandjeXL
Wil je nu werkelijk met een situatie een punt proberen te maken? Het is toch heel duidelijk dat teams tegen feyenoord en Psv heel anderd spelen als tegen ons. Het naïeve war Vitesse tegen Psv liet zien is toch niet te vergelijken met hoe ze tegen ons speelden. Clubs hebbben nog steeds het idee dat ze tegen Psv "lekker kunnen mee voetballen" en waar ze bij ons met elf man staan te verdedigen. Is ook niet erg en natúúrlijk moeten we dan nog winnen maar als het even niet loopt dan zijn dat vervelende wedstrijden.
1 0
Koningtoto
Tegen een kapot gespeeld Vitesse. Valt jou het niet op, dat geen ploeg het 70 minuten vol houdt tegen ons? Ze zijn dan helemaal op. Dat wij het niet uitspelen is nonchalance. Wat duidelijk kut is natuurlijk. Ajax 100% scherp, 96 minuten lang, wint van iedereen in de Eredivisie en ook van het gros in de CL. Als Donny weer terug is, zijn we door niemand meer te stoppen.
0 0
trodat4030
Kijk nou eerst eens even.. Ook in de 25e min staat het 4 man tegen 5 ofzo.. Na de rode kaart voor Bazoer gaan ze wel met 9 op de rand 16 staan, maar daarvoor echt niet.
0 0
Koningtoto
Wij hebben altijd een lastiger programma ook, dus ik vind die vorm ook wel meevallen.
0 -1
ram
Onzin; PSV is ook gewoon een hele sterke ploeg. Kan alle kanten op.
4 0
dianaajax
precies ONZIn

kan alle kanten iop -psv heeft gewoon erg goed team
0 0
Koningtoto
Basel ook.
1 -2
Juichtoon
Is het weer kolderdag bij VI?
0 -2
BrandjeXL
Wordt altijd zo simpel wanneer dingen, zoals de meeste titels deze eeuw, worden gebruikt in een opiniestuk. Als wij het aan onze stand verplicht zijn om daar te winnen dan spreek hij zichzelf hier al mee tegen aangezien PSV vaker kampioen is geweest in die periode. Ajax kan nog zo rijk worden en zullen wellicht in een iets duurdere categorie kunnen vissen maar de echte toppers/supertalenten komen toch niet naar Nederland.
0 0
Redrum
Ajax heeft met afstand het meeste geld verdiend deze eeuw ja, maar of ze ook meer hebben uitgegeven deze eeuw waag ik te betwijfelen.
4 -1
Koningtoto
Ik denk wel dat we het meeste hebben uitgegeven. Maar dat mag, we hebben geld genoeg tegenwoordig. psv geeft iedere euro die ze binnen harken meteen uit. Dat is link. Op de lange termijn doet Ajax het veel slimmer.
2 -1
Redrum
Dat sowieso. Ajax bouwt iets op. Dat heeft vorig jaar een prachtige CL-campagne opgeleverd. Psv gaat met dit beleid niet eens in de buurt komen van een halve finale Europa League de komende jaren.
0 0
Juichtoon
Ik denk ik denk. Gewoon even tellen. PSV heeft meer uitgegeven.
0 -2
Koningtoto
Ajax 366.75
pvs 309.97

Dus goed gedenkt van mij he?
3 0
Juichtoon
Een plusje...en zonder dit seizoen? En over de laatste 10 jaar?
1 0
Koningtoto
Dit is van 2000/2019.
0 0
Koningtoto
Kom even met een lijstje, pak ik de zak Japanner erbij en ga ik even tellen. Alvast bedankt!
0 -1
Juichtoon
Ha je bluft...
0 0
Koningtoto
Nietes!!!
0 0
Koningtoto
Met geld kun je je beste spelers behouden? We hebben meer geld dan Brennikmeijer onderhand, maar de Jong en de Ligt waren echt onhoudbaar. Wat een vreemde redenatie. Ajax is nog steeds voorzichtig met zijn geld en dat vind ik nog verstandig. Maar de aankomende jaren moet je dat gat wel gaan slaan, dan maar een saaie competitie.
2 0
Schip
Precies dezelfde tekst als vorig jaar. Beetje olie op het vuur, lekker voor de verkoop.
0 0
jariafca020
Wat een gelul dit zeg. Ajax verliest daar de laatste jaren gewoon heel vaak. Kan nu zomaar weer gebeuren en dat is helemaal geen schande.
2 -4
Juichtoon
Ajax wint er juist vaak de laatste 6-7 jaar. In de periode daarvoor wonnen we er praktisch nooit.
2 -1
Tinus
Verliezen is geen schande, de manier waarop weldegelijk. Afgelopen 2 seizoenen wist Ajax er niet eens een wedstrijd van te maken.
3 -1
4EVERAJAX
druk vanuit VI hahahaha
2 -2
AJAXAFC1
ze nemen de telegraaf over haha
1 -2
MK77
Ah nou dan heeft de heer Timmer zich meteen gediskwalificeerd als inhoudelijk deskundige.
Volgens zijn logica zijn we vorig jaar geen kampioen geworden want we verloren in Eindhoven.
Ze proberen je wel een complex aan te praten zeg. Is iemand hier er mee bezig dat we iets minder landstitels hebben dit decennium?
3 -1
Ballemabbe
Wat een gelul om Ajax elke keer in de favorieten rol te drukken zeg. Tuurlijk moeten we daar winnen, maar het is nou niet dat PSV niet kan voetballen.

Gewoon een van de lastige uitwedstrijden te samen met Feyenoord, Groningen en Utrecht
4 -1