Van Leeuwen: 'Lag mooie route naar eerste elftal klaar'

DouwedeVries96, 19-09-2019 om 12:25, 8546 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voormalig kopstukken van de Ajax-jeugdopleiding zagen veel potentie in Donyell Malen, toen hij nog in Amsterdam speelde. Dit valt te lezen in een uitgebreid artikel van Voetbal International. 'Hij was een komeet in de Onder-15, explosief, scoorde altijd en overal.'

Aanstaande zondag staat Malen met PSV tegenover zijn 'oorspronkelijke' club Ajax. 'De vraag was op een gegeven moment: blijft hij een nummer 9, of wordt hij een nummer 11?', blikt toenmalig hoofd jeugdscouting Jasper van Leeuwen terug. 'Maar dat Donyell Ajax 1-potentie had, was helder. Zijn kwaliteiten waren overduidelijk', voegt voormalig jeugdtrainer Brian Tevreden eraan toe.

Van Leeuwen geeft meer helderheid over zijn plotselinge vertrek naar Arsenal. 'Zij vonden het onduidelijk met wie ze bij Ajax moesten praten. Wim Jonk en ik zijn iets vóór Donyells zestiende verjaardag inhoudelijk met hem gaan praten, Marc Overmars heeft dat opgevolgd met een goede aanbieding. Daar zat misschien wat tijd tussen, maar dat zat hem ook gewoon in agenda's.' 

Hij voegt daaraan toe: 'We hebben een uitgebreid plan aan hem, Mino Raiola en zijn moeder gepresenteerd. Ajax had heel veel vertrouwen in hem, er lag een heel mooie route naar het eerste elftal klaar. Toen was al duidelijk dat Donyell ook naar meerdere clubs in het buitenland kon, maar dat hij voor Arsenal gekozen heeft omdat het bij ons te lang duurde, dat geloof ik niet.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Wat me heel erg tegenviel is dat hij zomaar 5 (!) jaar bijtekende bij Psv.
Met Raiola zou ik eerder denken contract voor 3 jaar en dan niet verlengen. Kluivert-stijl.

Kans dat de boerkes ergens in de komende 4 jaar een keer een dik aanbod voor hem krijgen is natuurlijk erg groot. Al neem ik aan dat Mino en Malen dan zelf een leuk deel van dat bedrag opstrijken.

Of misschien heeft hij het gewoon geweldig naar zijn zin in Eindhoven, zijn nieuwe thuis.
Maar dat lijkt me niet. ;)
0 0
Ajaxtao
Dat gezwel van een Raiola heeft ons al heel veel schade gebracht,en voor de spelers geldt misschien wel het zelfde.Maar toch trappen ze er steeds weer in.
0 0
Pheadrus
Off topic; weet iemand hoe het met Sontje Hansen gaat? ging er met een brankaar af in de Youth League wedstrijd. En waar was Taylor?
0 0
Redrum
Taylor heeft volgens mij een blindedarm operatie gehad. Over Hansen weet ik niks.
0 0
Joseph
Het zijn natuurlijk allemaal verhaaltjes uit de duim, jongens die voor Raiola kiezen, hebben maar 1 motivatie: geld. Arsenal betaalde meer, dus is hij naar Arsenal gegaan.

Daarna zal spijt zijn ontstaan en toen stond PSV te trappelen. Enige wat je Ajax misschien kwalijk kan nemen is dat ze niet over de trots zijn gestapt toen hij terug kwam naar Nederland.
4 0
MankeNelis
Daar zal Overmars toch een beetje spijt van hebben, temeer hij Familio Castillo wel terug gehaald heeft.
0 0
behangdelul
wat weer een geleerde les is uit het geval Malen misschien
0 0
036AFCA97
Toen Bergwijn bijna werd gehaald riepen mensen hier dat Malen technisch beter was en meer geschikt voor Ajax.
Mensen die het niet zagen zitten zeiden dat Malen geen goede afmaker is.

Nu heeft die er 5 gemaakt tegen Vitesse, 1 tegen Duitsland en nog een paar andere goals en is het argument ineens dat die wordt gehyped.
2 0
Aspers73
Tegen Vitesse en Oranje waren 4 intikkers en 2 pingels. Laat het vanavond eerst maar eens zien tegen een Portugese tegenstander.
1 0
ram
Dus? Logisch oorzaak-gevolg.
1 0
Suarez16_
Nouja in de 5 wedstrijden ervoor had hij maar 1 goal en mistte hij een legio grote kansen, dus obv 1 wedstrijd tegen vitesse is het niet opeens een goede afmaker natuurlijk, dus het is misschien inderdaad een hype na die 5 doelpunten. Desalniettemin een uitstekend talent.
1 0
vincent_DV
We hebben momenteel uit 1 lichting twee toptalenten op ongeveer dezelfde positie; Gravenberch en Taylor. Gravenberch is wat verder, mede doordat hij al een jaar bij Jong Ajax speelt en bij Ajax 1 traint. Maar zou Ajax eigenlijk zijn focus niet beter kunnen verleggen naar Taylor. Vroeg of laat gaat Raiola voor problemen zorgen. De afgelopen jaren hebben we dat gezien met Tete, Kishna, Kluivert en zelfs met de Ligt, en ook nog een aantal talenten op hun 16e. Ook is het zo dat het eigenlijk nooit gebeurt dat er 2 spelers uit dezelfde lichting op dezelfde positie doorbreken, nooit twee CV’s, nooit 2 middenvelders en ook nooit twee vleugelspelers, kan het me in ieder geval niet herinneren.

Normaal gesproken zou ik zeggen; als Gravenberch goed genoeg is gewoon doen, alleen nu hebben we zeg maar een hele goede andere optie waardoor het misschien niet ‘noodzakelijk’ is. Kijk, zoals de Ligt dan moet je het doen, ook omdat er toen geen andere CV van zijn lichting aan hem kon tippen, maar dat is bij Gravenberch misschien wel het geval.

De familie van Gravenberch is misschien wel verstandig, maar zelfs bij de Ligt kwam er uiteindelijk gezeik. Ik zou dus als ik Ajax was meer tijd besteden aan Taylor, ook omdat ik hem misschien qua type zelfs beter vindt, maar hoe denken jullie hierover?
0 0
Pheadrus
Taylor en Gravenberch zijn op precies dezelfde dag geboren! Blijkbaar waren de sterren toen goed opgelijnd voor top middenvelders.

Allebei 100% aandacht geven en als ze in mei 18 worden meteen contractverlenging aanbieden. Dan kijken of er problemen zijn.
0 0
geDaante
Gravenberch kan ook als 6, zo loopt ie er ook bij, met zijn kin omhoog, als een veldheer die van achteruit overziet en verdeelt.
2 0
geDaante
Maar zij zijn toch juist ideaal samen op het middenveld, als Ten Hag aanblijft en/of zijn visie aangehouden wordt? Taylor is dan de ideale vervanger van Van de Beek, en Gravenberch als 8 iets meer teruggezakt.

Het zou niet mijn keuze zijn, want ik sta een andere visie en formatie voor, meer de Cruijff-visie, maar als dus de visie Ten Hag doorgezet wordt, lijkt dat perfect.

Mogelijk middenveld Ten Hag van alleen jeugd en mét Gravenberch en Taylor (Ünuvar linksbuiten):

-------------- Taylor/Regeer ------------

Gravenberch ---------------- Timber


Zoals ik het dan zou zien:

Ünuvar ---------------Gravenberch

---------------Taylor---------------------

Met Gravenberch iets teruggezakt. Meer voetbal en creativiteit van achteruit en op het middenveld.
2 0
MosesD
Ik zie nogal wat verschillen tussen Taylor en Gravenbergh. Taylor is bijvoorbeeld een linkspoot die aanvallender (hoger) kan spelen. Gravenbergh is veel meer een atletische controleur. Kunnen prima samen spelen dus. Dat de laatste Raiola als zaakwaarnemer heeft, ja dat is wel vervelend.
1 0
vincent_DV
Maar zolang Ajax met de punt naar voren blijft spelen, zijn hun beide een 6 of 8. Ze zijn beide niet echt een 10. Ik zeg ook dat ze qua type misschien wel verschillen maar qua positie op het veld weer niet.

Wat ik wil zeggen is dat ze bij Ajax nooit met twee 18-19 jarige gaan spelen op 6 en 8, twee cruciale posities. Gaat nooit gebeuren verwacht ik.
0 0
geDaante
Van de Beek is ook geen echte 10, Promes ook niet, Dani de Wit ook niet, allemaal fratsels van de nieuwe visie, waarbij diepgang zonder bal heilig is. Regeer is weer zo'n type die Ten Hag zal zien zitten.

Het is dat Van de Beek nog genoeg voetballend sterk en intelligent is, waardoor hij het nog goed invult.
2 0
trodat4030
Kishna en El Ghazi zijn beiden van 1996. En enkel door het drama van Appie zijn Appie en Donny nooit samen doorgebroken, Frenkie was, net als zij, van 1997, maar werd pas erg laat aangetrokken dus tel ik maar even niet mee. En als je Lang als aanvaller beschouwd (waar je over kunt discussieren) kun je die naast Kluivert plaatsen, beiden van 1999.

Verder vind ik het oneerlijk om een speler achter te stellen op een ander om z’n zaakwaarnemer. Dat is koren op de molen van Mino. Die gaat dat sowieso gebruiken om een vertrek te forceren als het op een andere manier niet lukt.
0 0
grensjager
Het is misschien oneerlijk om een speler achter te stellen vanwege zijn zaakwaarnemer maar dan is het wel duidelijk voor de rest. Pizza eruit!!
0 0
vincent_DV
Lang is nog lang niet doorgebroken en die hebben ook niet samengespeeld.

Appie en Donny was inderdaad de uitzondering op de regel geweest. En Kishna en El Ghazi Een beetje alleen is Kishna niet echt geslaagd natuurlijk.

Maar op dat blok van 2 voor de verdediging gaan ze nooit twee jongens van 18- 19 neerzetten.
0 0
BrandjeXL
Ik vind het een prim speler maar ik ga nog niet mee in de hype. Er wordt zelfs al gezegd dat hij vetrekt voor 100 miljoen. Wil je als spits, met zijn fysiek, zo'n transfer maken dan moet je uitzonderlijk goed zijn en dat is hij niet. Malen is in Engeland en Italië kansloos als hij tegen echte CV komt te staan.
1 -1
Redrum
Malen wordt nu verschrikkelijk gehyped. Maar hij heeft nog niks laten zien tegen topploegen. Ik denk dat Depay op zijn leeftijd veel gevaarlijker was. Bij psv val je gewoon al heel snel op als je een beetje kan voetballen, omdat het grootste deel van de selectie uit hele simpele voetballers bestaat. Ik kijk zelden psv, eigenlijk alleen als ze Europees spelen, dus ik kan het misschien niet heel goed beoordelen. Van wat ik tot nu toe heb gezien van Malen zie ik geen enkele aanwijzing om te zeggen dat hij zeker de top gaat halen. Die 5 goals tegen Vitesse zeggen ook niet zo heel veel. Eerste goal maakt hij beheerst af van dichtbij. Tweede goal kopt hij binnen vanuit een corner. Derde goal was een simpele reboud in een lege goal en nog twee penalties waar geen druk meer achter zat. Dat alles tegen een zeer lamlendig Vitesse. Leuk, maar dit maakt hem niet meteen een topspits.
0 -1
Schip
Nah, Malen wordt niet gehyped, maar beoordeeld op wat hij laat zien.

Al in de jeugd hadden we het op AN over Malen als jeugdspeler die weer een echte AJax spits zou kunnen worden. EN hij laat het zien nu. Het is gewoon jammer dat AJax hem niet pakte toen hij weg wilde bij Arsenal. Maar goed, toen was de hoop nog op DOlberg gevestigd en dat zou wel een motie van wantrouwen naar Dolberg zijn geweest, die toch al enorm twijfelde aan zichzelf en Ajax vermoed ik.
0 0
Aspers73
Het verhaal Dolberg kan ook zomaar voor Malen gaan gelden, nog even afwachten dus.
0 0
Tecmessa
Of Bakkali, dat was de vorige CR7 in wording bij PSV. Liep toch iets anders. Maar ik moet toegeven dat het er goed uit ziet bij Malen.
0 0
JanTa
Zucht! Alweer Raiola.
2 0
Joodhannus73
Nee, gewoon slecht van Ajax. Iets voor zijn zestiende verjaardag het eerste gesprek met trainers/management Jeugdopleiding?! En dan weer later, als hij al 16 is, pas met een aanbieding komen vanuit algemeen management? Dat is toch prutswerk?! Hoeveel aandacht, erkenning en waardering geef je dan aan een speler? Hoe graag wil je hem behouden? Met welk plan kom je dan? Vind je het gek dat iemand zich laat gek maken door een andere club en zijn zaakwaarnemer. Die hebben wel een verhaal en plan. Je weet toch dat de hele Europese top aast op Ajax talenten?! Dan moet je dit soort dingen gewoon goed plannen. Als iemand 15 wordt moet je al gaan praten, een plan voorschotelen en vier maanden voordat iemand 16 wordt al een concept aanbieding voorleggen. Dan heb je nog 4 maanden om het aan te scherpen in onderhandelingen. En op de dag dat hij zestien wordt tekenen. Kwestie van organiseren en management. Dit is ook wat ik bedoel met mismanagement! En elk jaar krijgen ze weer meer opslag en bonus...
0 -3
ajaxdordtt
Wat een onzin. Het is gewoon een op geld belust mannetje. Moet je op zijn 13e al gaan zeggen dat hij mag blijven en een contract krijgt? En denk je dat dat had geholpen? Er is genoeg vertrouwen naar Malen uitgestraald, het was overduidelijk dat hij een contract zou krijgen. Maar Arsenal bood gewoon wat meer.
1 0