Scherpen: 'Ajax heel tevreden over hoe het gaat'

BartVeenstra, 19-09-2019 om 07:45, 5118 views, Dagblad van het Noorden |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kjell Scherpen is nog maar enkele maanden Ajacied, maar de doelman merkt dat hij al flink wat vooruitgang heeft geboekt. In gesprek met het Dagblad van het Noorden legt hij uit dat hij zowel fysiek als voetballend beter wordt in Amsterdam.

Ook de journalist van de krant is het een en ander opgevallen. De goalie ziet er in vergelijking met zijn tijd bij FC Emmen bijna twee keer zo breed uit. Scherpen kan er wel om lachen. De goalie trainde in de zomer door, maar ook bij Ajax wordt er veel aan fysieke ontwikkeling gedaan, zegt hij. 'Carlo l’Ami is onze keeperstrainer, maar er lopen meer fysieke trainers rond. Daardoor heb ik inmiddels ook wat andere spieren wakker gemaakt, zeg maar.'

Scherpen voelt dan ook dat hij sterker wordt. Hij legt de voordelen uit. 'Ik heb bijvoorbeeld al meer kracht om naar de hoeken te duiken. En het voetballende gedeelte is natuurlijk ook niet onbelangrijk', zegt de Emmenaar, die uitlegt dat hij ook veel bezig is met zijn voetenwerk bij Ajax. 'Ik word op de trainingen veel in het positiespel betrokken en ik kan de bal vrijwel altijd bij iemand kwijt. Het is iets makkelijker bij Ajax, omdat iedereen constant in beweging is. Bij Emmen zocht ik misschien iets te vaak de moeilijke oplossing.'

Scherpen, die zijn plek onder de lat bij Jong Ajax afwisselt met Dominik Kotarski, hoopt zich dit seizoen op alle vlakken verder te ontwikkelen. Over zijn start is hij, maar ook Ajax, in ieder geval tevreden. 'Ik heb in de eerste maanden positieve berichten gekregen van de club. Ze zijn heel tevreden over hoe het tot nu toe gaat. Natuurlijk is er ruimte voor verbetering, maar het begin is goed. Dat geeft toch een extra boost.'

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome tijdens de Viewing Party!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
LegendBergkamp
Hij lijkt al meer en meer op Neuer, nu nog wat extra keeperskills en hij kan gaan verrasssen in de toekomst en nu nog op de Toekomst.
0 0
stefanwillem
Ik heb in de warming up tegen Lille eens goed naar hem gekeken, ik weet dat dit niets zegt over een wedstrijd maar bij het afronden zag ik hem zeer lenig een aantal ballen uit het doel halen. Tevens is hij echt enorm lang en als hij dat combineert met bovenstaande kan het echt wel wat worden. Meevoetballen en positioneren kun je leren.
4 -1
HStorm
Meeste keepers floreren op latere leeftijd. Deze jongen zal over een aantal jaren onbetwiste Ajax 1 keeper zijn. Heeft alles en alle tijd om in onder de hoede van Onana en Varela te groeien.
0 0
Pheadrus
Het is te vroeg om te zeggen of Scherpen van betekenis kan zijn voor Ajax1. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet. Hij was vorig jaar nog O19 leeftijd, stond al in de ED en was de keeper van Oranje O19. Welaan, Ajax pakt zo'n jonge op, stopt er tijd en aandacht in en na 2 jaar (niet 2 maanden) kijk je waar je staat. Of Ajax1 of verkopen. In beide gevallen heb je waarde gecreëerd en nauwelijks risico gelopen. Zakelijke beslissing op basis van risico / rendement afweging.
4 0
Bjorn
Ik hoop dat hij zich stormachtig ontwikkelt, maar op dit moment is het nog zeer matig en geen eredivisie niveau.
0 -4
altijdwelwat
Afgezien van zijn lengte is hij op de meeste onderdelen gewoon onderkant KKD , dan heb je het over meevoetballen, positionering , balbehandeling , coaching , snelheid, reflexen. Onbegrijpelijke aankoop ....
0 -11
Wimmel
Vergeet je sollicitatie niet naar VI te sturen. Ik geloof dat ze daar bijna door hun azijn heen zijn.
3 0
FerdiZ
of telegraaf
1 0
Jelephi
Ik zie het echt niet.
0 -12
Wimmel
Dat klopt. Heeft gelukkig niets met de speler in kwestie te maken.
5 0
Scarrd
+1
2 0
Bky
Jij ziet het wel vaker niet, dus Scherpen hoeft zich absoluut niet druk te maken.
4 0
GvanderK
Nee want ben jij elke dag op de training? Die jongen zal vast wel talent hebben als Ajax iets in hem ziet. Ik geloof er best in dat de trainers heb kunnen verbeteren. Zeker voor een keeper is hij nog erg jong.
7 -1
Spitz
Hij heeft ook veel talent. Maar de twee negatievelingen mogen hier iets vertellen omdat ze thuis van pa of ma of hun partner niets mogen zeggen. Verder hebben ze oogkleppen voor, want van der Sar was ook niet best in zijn beginfase. Ik herinner me nog zijn debuut in de plaats van Menzo. Dat Davids van der Sar helemaal verrot schold in die wedstrijd. Scherpen gaat iedereen verbazen omdat hij de nieuwe Neuer wordt.
2 0