'De optie tot koop was niet bespreekbaar'

FinnDekker, 18-09-2019 om 19:15, 8492 views, Radio Camataru |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bij sc Heerenveen zijn ze tevreden over de prestaties van huurling Sven Botman. De verdediger speelt dit seizoen in het noorden voor het eerst in de Eredivisie, maar gaat moeiteloos mee in het niveau. Dit alles vertelt Gerry Hamstra bij Radio Camataru.

'Het mooie aan Sven is dat bijna iedereen wel weet wat hij kan. Het grappige is dat bij dit soort spelers altijd gekeken wordt naar wat ze niet kunnen', stelt de technisch manager van de Friezen. Hamstra ontkent daarna dat er een optie tot koop is meegenomen in de deal. 'Wij hebben ons gemeld bij Ajax en zij waren heel duidelijk: geen optie tot koop. Bij Sven was de optie tot koop niet bespreekbaar.'

Botman speelde afgelopen zaterdag ook bij sc Heerenveen toen het op bezoek ging bij Ajax in de Johan Cruijff ArenA. In alle andere Eredivisie-duels speelde de verdediger ook de volle negentig minuten mee. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JohnSnow
Hij zal wel moe zijn. In alle andere duels speelde hij ook 90 minuten mee. Wat een conditie!
0 -1
Ar
Magallan ging wel met een optie tot koop. Dat zegt veel.
Ajax houdt dus vertrouwen in Botman. En waarom ook niet.
Hij, Schuurs, Pierie, ze gaan allemaal topverdedigers worden op top eredivisieniveau, met ruimte tot verbetering. En Sven heeft zijn lengte mee. Goed ze onder contract te hebben.
Botman zou overigens wel eens beter kunnen worden dan menigeen denkt. Niet kijkende naar wat ie niet kan, maar kijkende naar hem puur als laatste man, dan heeft ie met zijn lengte, snelheid en fysiek alle kwaliteiten in huis. Als de mentaliteit goed zit kan ie wel eens een hele goeie worden.
1 -2
RedFeather
Kik en Schuurs jaartje verhuren aan een club die ze naast elkaar opstelt. Was een goede idee geweest.
0 0
ST
Waarom geen optie tot koop? Rare beslissing
1 -1
afcas
Een speler die goed genoeg is voor subtop eredivisie, maar de status heeft van een keuken kampioen speler. Die ga je nooit verkopen voor een bedrag dat een subtop eredivisie speler op moet leveren. Nu verhuur je hem, heb je (waarschijnlijk) geen kosten eraan en komt hij terug met meer status en dus een hogere verkoopwaarde. Goed gedaan dus.
0 0