Lang wint Schöne Trophy: 'Nu maak ik kans'

FinnDekker, 18-09-2019 om 18:35, 7536 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Noa Lang is de eerste winnaar van de Lasse Schöne Trophy. Het talent maakt de mooiste goal van augustus, namelijk met Jong Ajax uit bij FC Dordrecht. Van een meter of twee van de cornervlag schoot Lang de bal in het lege doel.

'Mooi dat ik hem als eerste mag winnen. Ik ben er wel trots op', opent de middenvelder annex aanvaller in gesprek met Ajax TV. De prijs draagt sinds dit seizoen de naam van Schöne. 'Het is een hele lieve man. Ik heb veel van hem geleerd. Bij Ajax is het een hele grote meneer. Ik keek heel erg naar hem op. Hij kon geen lelijke goals maken.' Lang is dan ook 'blij' dat de Deen weg is. 'Maak ik ook een keer een kans op die prijs, haha.'

'Eerlijk gezegd vond ik de eerste mooier, dat was een teamgoal. Maar de tweede, ja. Ik keek over mijn schouder en zag de keeper terugrennen naar de goal. Ik dacht: doe het gewoon. Vervolgens krulde ik hem erin', blikt de rechtspoot vervolgens terug op zijn kunststukje in de Keuken Kampioen Divisie. 

Nu wordt het tijd voor mooie goals in het eerste, zo vindt de verslaggeefster. Lang: 'Ik ben er zeker van dat het goed gaat komen. Misschien ga ik er dan nog een paar pakken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
altijdwelwat
Lang draagt in ieder geval gewoon de ballen op de training, en zijn interviews gaan ook steeds beter. Zijn invalbeurt was niet de beste , maar ik heb veel vertrouwen in zijn kwaliteiten hij komt er wel.
0 0
ETM
Ach, Lang wil bij die invalbeurt gewoon te graag. Championsleague. Maar een paar minuten. En zijn teamgenoten zijn er al een show van aan het maken.
Zijn eerdere invalbeurten in Ajax 1 waren erg goed.
Ik heb ook alle vertrouwen in Lang.
1 0
Radikaal
De Lasse Schöne Trophy.
Wat een goed idee en wat een eerbetoon aan de man.
1 0
flodder
gewoon ..voetballen ..en geen sterallures krijgen met hakjes en dat gestuntel ...je moet nog heel veel leren
3 -1
Web
Gisteren niet best, waarschijnlijk stijf van de zenuwen?
Maar dat je dan misplaatste acties er uit wil gooien, snap je er niet veel van
Zondag was heel Ajax van streek dat hij niet in mocht vallen
Ten Hag zijn probleem met hem snap ik dan wel
5 -2
Chesterson93
Hahahaha maf.
1 0
ETM
Deze vind ik flauw. Dat men liever Lang ziet invallen dan Siem de Jong staat los van zn invalbeurt tegen Lille.
Ik denk dat hij helemaal niet stijf stond van de zenuwen, maar er juist te licht over dacht. Ajax was gewoon collectief aan klooien geslagen en dan heeft hij niet de volwassenheid om juist wat anders te brengen. Het was de eerste slechte invalbeurt in Ajax1 die ik heb gezien. Verder maakt hij steeds indruk op me. Denk zelf dat hij een wat onderschatte speler is. Hij speelt nog niet in Ajax1 vanwege moordende concurrentie en ik vermoed vooral van Ziyech. Lang is namelijk een beetje vergelijkbaar. Een speler die de bal veel moet hebben, achter het spel naar openingen zoekt, erg aanvallend, uitstekende trap. Een een type valse vleugel.
2 0
Schwalbino
Je verwacht te veel van iemand die nauwelijks voor Ajax1 heeft gespeeld. Hij valt in de 77ste minuut bij 3-0 in. HIj wil zich bewijzen. Voor de andere spelers is de wedstrijd gespeeld. DIe willen wel nog wat dolletjes uithalen. Hij gaat erin mee. Was wellicht anders geweest als hij al 40 wedstrijden voor het eerste achter zijn naam had. Die invalbeurt is nuttig omdat hij ze ervan langs krijgt maar niet als graadmeter of hij wel of niet geschikt is.

Waar breed kritiek op zou moeten zijn is dat ervaren spelers als Tadic, Ziyech en Promes erin meegaan of zelfs ermee beginnen. Die zouden dan met sober spel het voorbeeld moeten geven. Als die drie dit doen dan gaan de anderen ook proberen er een show van te maken.
2 0
ETM
Helemaal eens. En toch vond ik het ergens gewoon prachtig. Al die geinige ongein. Heel speels, en daarom verkeerd binnen de context van het miljardenbal, waarbinnen een balverovering miljoenen kan doen verdampen. Het is iets dat je bijna alleen bij Ajax kan zien.
In deze wedstrijd was het wel idioot. Bij slechts een 2-0 voorsprong met nog alle tijd voor Lille om zich naar een resultaat te counteren. Maar Ajax die jongens besloten gewoon dat Lille al verslagen was. Toen de ketting van gepingel begon, zat ik niet lekker op mn stoel. Ik dacht ook; maak dat Lille nou niet boos.
Maar toen ik na de wedstrijd Ome Blind hoorde foeteren over zn stoute neefjes, vond ik het toch mooi. Spel is in wezen plezier, en dat zag je ook in de pretogen van Blind.
2 0
Schwalbino
Klopt ook wel wat je zegt over het dollen. Geeft aan dat de spelers plezier met elkaar hebben.
0 0
Maxwell_5
Denk niet dat dit met Lang zelf te maken heeft. Die jongen maakt juist altijd acties, frivool en met branie. Over gisteren heb ik een heel sterk vermoeden dat hij de opdracht kreeg om sober te spelen. Aangezien EtH later zelf al aangaf, hij wilde geen circus acties meer zien etc. Lang kreeg meerdere keren de bal aangespeeld, op een gegeven moment zelfs een redelijke counter mogelijkheid en hij hield in om vervolgens balletjes breed te geven. Iedereen die Lang een beetje kent weet dat dit niet bij hek hoort. CL of niet.
2 -1
433metdepuntnaarlinks
Ach ach, hij viel ongelukkig in maar toonde wel wat lef. Beetje misplaats; ja! Maar laat gaan, hij kreeg zijn momentje en het viel hem waarschijnlijk zelf tegen dat het niet lukte. Hij zit erbij en is samen met Schuurs, Ekkelenkamp toch zijn minuten aan het pakken. Met een basis, zeker op het middenveld en voorin, is elke minuutje dat je pakt een beloning.
3 -1
ArthurG
Tja als je als 20 jarige in de champions league in mag vallen wil je natuurlijk zo veel mogelijk laten zien. En dat uit zich dan in acties maken die je beter niet had kunnen doen, achja deze jongen komt er wel.
4 -2