Veltman erkent: 'Uitslag tikkeltje geflatteerd'

BartVeenstra, 18-09-2019 om 08:30, 3949 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Joël Veltman moet tegenover De Telegraaf erkennen dat de uitslag van de wedstrijd tussen Ajax en Lille OSC (3-0) een 'tikkeltje geflatteerd' was. De Amsterdammers wonnen de wedstrijd ruim, maar zagen wel dat ook de Franse bezoekers enkele goede kansen wisten te creëren.

'Dat André Onana tot man de wedstrijd werd verkozen, zegt natuurlijk wel wat', aldus Veltman in de ochtendkrant. De Telegraaf schrijft dat Veltman zelf of Lisandro Martínez ook verkozen hadden kunnen worden tot beste speler van het duel. Zelf was Veltman blij met het hoge niveau dat Ajax haalde. 'Het was van achteruit genieten hoe vast we aan de bal waren. Een kwestie van als verdediger naar de goede kleur spelen en dan deed de rest het voor ons.'

De Telegraaf wil graag van Veltman een oordeel hebben over zijn eigen prestaties en die krijgt het uiteindelijk ook. 'Samen met Daley heb ik het wel goed gedaan. Die spits was, denk ik, nauwelijks te zien', blijft Veltman bescheiden. De verdediger hoopt op meer Champions League-succes. 'Als dit na de 3-0 van vorig jaar tegen AEK Athene een voorteken is: graag. Ik teken ervoor om het door te zetten tot de halve finale.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Leo252
Geflatteerd of niet dat maakt me geen bal uit. De punten zijn m.i. zeer terecht binnen.
Ook win ik liever geflatteerd dan dat ik niet geflatteerd verlies ofwel liever onterecht winnen dan terecht verliezen. Het gaat tenslotte om de punten en niet om het terecht of niet. De wedstrijd van gisteren de overwinning in ieder geval zeker terecht binnen gehaald.
1 0
AlexIbarra
Het was geen supersimpele overwinning, 3-1, 3-2 of 4-1, 4-2 zou ook terecht zijn.
Maar met een keeper in vorm en redelijk goed afronden, wordt het dan 3-0.
Fijn om in deze spannende groep meteen een lekker doelsaldo te hebben.

Wij speelden 80% vd wedstrijd in gewonnen positie, en bleven voetballen.
Zij konden bij geen enkele stand echt grip op de wedstrijd krijgen.
Het laatste kwartier kun je lekker uitspelen met oog op zondag, en jeugd laten debuteren.

Een heerlijke wedstrijd tegen een 'uitdagende' tegenstander voor ons gemankeerde middenveld. Hopelijk zondag net zo'n wedstrijdverloop en net zo'n 'geflatteerde' uitslag.
0 0
Rhythim
Alleen in Nederland lullen we er over of een uitslag "geflatteerd" is.
Alsof je "sorry" moet zeggen omdat je er per ongeluk drie hebt gemaakt en dat je dat nooit meer zal doen.
Echt....het heeft mij nooit ene hout geïnteresseerd of een uitslag wel of niet in verhouding heeft gestaan met de wedstrijd. Krijg je er minder punten voor ofzo, als een uitslag "geflatteerd" is?
Als dat het geval is hoor ik het graag namelijk....
4 -3
trainerdv
De uitstalg geeft neit helemaal de krachtsverhoudingen weer. Zo iets? De ene 3-0 is de andere niet. Snap je best toch, Doen ze overigens in alle landen bij alle sporten...
1 0
Cello
Ik ben het eens, dat geflatteerd eigenlijk geen goede woordkeuze is. Je zou het zo kunnen noemen als Ajax 3 keer vrij gelukkig had gescoord, dat de doelpunten min of meer toevallig binnen vielen. Alleen was het dat niet. Waren stuk voor stuk goede goals.

Dat dan Lille haar kansen zeg maar verprutsten, dat maakt het niet dat het geflatteerd was....dan betekent het niets meer en niets minder, dat Lille gewoon niet goed genoeg was op het moment supreme. En daar is niets geflatteerd aan. Ajax was gewoon in vrijwel alle facetten de betere op een handvol counters na en dat over 90 min gemeten.
Geflatteerd had je het kunnen noemen als beide teams elkaar niet veel ontlopen....maar ook dat was niet het geval. Ajax was gewoon op wat momenten na de hele wedstrijd de betere.....
0 0
Tinus
Het is na deze wedstrijd toch een terechte analyse dat het geflatteerd was? Wat dat met excuses te maken heeft is mij een raadsel. Geflatteerd lijkt me een prima nuance waarmee Veltman eigenlijk aangeeft dat er nog voldoende valt te verbeteren. Dat vind ik een juiste zelfkritische houding. Ik denk daarnaast niet dat Veltman of welke andere speler of supporter minder blij is met de overwinning.
0 0
Rhythim
Geflatteerd heeft in Nederland altijd een negatieve lading en wordt maar al te graag gebruikt om de geleverde prestatie te downsizen.

Is heel wat anders dan zelfkritisch zijn.
0 0
Rentokill
"Geflatteerd" is een vd termen die critici die ongelijk hebben gekregen graag gebruiken.
1 -1
Ajax27
Ik ben vaak erg kritisch op deze man, maar hij was in verdedigend opzicht wellicht de beste van de 4 achterin gisteren. Blind zie je in dit soort wedstrijden enorm stoeien wanneer hij een directe tegenstander heeft die zowel fysiek als met name op snelheid hem keer op keer te kijken zet. Snel wegdraaien en een korte versnelling en hoppa... Blind is weg.
1 -1
Steeph
Ben je wel goed bij je hoofd? Ajax had door opnieuw een domme actie van Veltman op 0-1 kunnen staan, want Lille had ook prima een penalty kunnen krijgen.
0 -3
talent020
jij bent zeker zo,n type die op voorhand zei, dat we met Veltman centraal achterin klop zouden krijgen van Lille.. en nu na gewoon een uitstekende pot van Veltman alsnog gelijk probeert te halen door er 1 moment uit te halen, Veltman heeft zijn momentjes, maar gisteren was hij 1 van de beste
2 -1
Rockpotje
Je zal je maar zo blind staren op iets dat slappe analisten je voor kauwen. Het was toch geen penalty? Wat maakt het dan uit? Hoe vaak geeft De Ligt ongelukkig een penalty weg of maakt hij een domme overtreding? Hoe vaak pakt Nico een gele kaart? Hoe vaak stapt Blind te ver uit of houdt hij vast in de zestien? Dat is allemaal onderdeel van het vak van verdediger. Maar Veltman moet als enige altijd volledig foutloos zijn omdat we een keer besloten hebben dat een sukkeltje is. Hij kan een wereldpot spelen en dan deed hij het redelijk. "Maar toch dat ene momentje. Nee we hebben echt een beer nodig achterin, slappe Veltman is niets in de CL." Ik word er soms zo moe van. Noem mij eens de laatste topwedstrijd waar Veltman niet goed was.
3 -2
L1tman3n
Hier ben ik het zo hard mee eens!
2 0
rodnet
Ik ben geen Veltman-fan (integendeel) maar gisteren speelde hij goed. Toch was hij inderdaad als eerste zijn tegenstander kwijt en greep hij hem vast. De scheidsrechter floot toevallig niet maar als hij dat wel had gedaan was het, ook nadat de VAR er eventueel nog naar had gekeken, gewoon een penalty geweest. Het was in ieder geval meer penalty dan de overtreding van van der Hoorn tegen AC Milan een paar jaar geleden.
1 -1
Ajax#1900
Je weet dat de VAR het heeft gecheckt hè? Was niks aan de hand. Anders zou iedere wedstrijd in 8 8 eindigen. Bij iedere corner zie je dit.
0 -1
ossenaar
Nou, kennlijk was het geen penalty aangezien de scheids en de VAR het GEEN penalty vonden. Veltman was inderdaad de beste verdediger gisteren. Alleen vind een deel van onze "ajax supporters" het nodig Veltman altijd af te vlammen.
1 -2
Labrador
Won bijna ieder kopduel. En dat is best knap want er stonden een paar beren tussen
0 -1
waayop
Een min omdat Veltman alle kopduels won (van een tegenstander die een kop groter was)?
0 0
Schip
Vaak zonder te springen, dus dan is je positionering top. Alleen liep er zomaar een Lille speler alleen op Onana af in de 2e helft. Die telde ik eigenlijk al. Was me niet duidelijk wie hem liet gaan.
0 0
Rockpotje
Nico
0 0
Rentokill
Niks geflatteerd aan. Ajax had naast de 3 goals meer kansen dan Lille.
Enige was het balverlies aan het einde van beide helften. Als ze daar iets op vinden worden ze wel heel ongrijpbaar.

Benieuwd naar Ajax vs het powerplay van Chelski.
1 -2
Ajax27
Tuurlijk wel geflatteerd. Zij hebben een aantal 100% kansen gehad die er miraculeus niet in gingen. Een uitslag als 4-2 had de verhoudingen beter weergegeven. Dat bedoelen ze met geflatteerd.
6 -4
Rentokill
Nee, dat bedoel JIJ met geflatteerd.
3 -4
KlasseLasse
lille heeft ook 3x een 100% kans gehad
3 0
waayop
maar niet benut. Kansen benutten is ook een kwaliteit en die kwaliteit had Lille dinsdag niet.
0 0
Rhythim
Dan moeten ze hem maar maken...
Als Ajax 3x een 100% kans krijgen en verliezen zeggen ze ook niet dat de tegenstander van Ajax geflatteerd gewonnen heeft...
0 0
ossenaar
1 vd beste Ajacieden gisteren! Europees lijkt Veltman keer op keer boven zichzelf uit te stijgen.
2 -3
Rentokill
En niet eens geel gepakt (al was ie daar dichtbij in het begin. Scheids had zo onterechtb voor penalty kunnen fluiten). Maar verder: Eens!
1 -1
Truth
Eens..! Veltman wordt (vaak terecht) regelmatig verguist, ook door mijzelf. Maar gisteren speelde hij een puike pot!
1 -1