Promes geniet: 'Ik krijg nu de kans om te spelen'

JesseTH, 17-09-2019 om 23:20, 6782 views, Veronica |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Quincy Promes is als vanzelfsprekend blij met de overwinning die Ajax dinsdag boekte op Lille OSC. De aanvaller annex middenvelder was zelf verantwoordelijk voor de openingstreffer, waarna de Amsterdammers uitliepen naar een 3-0 zege. De doelpuntenmaker geniet ervan dat hij nu belangrijk kan zijn voor zijn club.

De 1-0 scoorde de Ajacied met zijn hoofd, iets wat hij niet vaak doet. 'Het is niet een van mijn beste kwaliteiten, maar hij komt goed op mijn hoofd en ik maak een belangrijke openingstreffer', aldus Promes in gesprek met Veronica. 'Ik krijg nu de kans om te spelen. Ik ben hier om belangrijk te zijn en ik mag nu op een mooi podium, de Champions League, de openingstreffer maken. Een mooi moment.'

Waar Promes in eerste instantie in aanmerking lijkt te komen voor de positie van links- of rechtsbuiten, speelde hij tegen Lille als nummer tien. 'Het is een van mijn favoriete posities. Het gaat elke keer beter, het was nog wel even wennen. Ik had er lang niet gespeeld. Vandaag pakt het goed uit.'

De 27-jarige international ziet, desgevraagd, ook nog dingen die beter kunnen. 'Er kunnen een hele hoop dingen beter. Ik denk dat we af en toe slordig waren in balbezit aan het einde. Dat zijn dingen die eruit moeten. We moeten de wedstrijd uitspelen zonder hen sterk te maken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
pinballmagic
Hij viel me absoluut niet tegen
Bruikbare speler voor Ajax
0 0
aniet
Het gaat niet om kansen krijgen, maar om kansen afdwingen en pakken
0 0
AltijdGelijk
Promes speelde een prima wedstrijd, hij was ook de enige speler die kansen creeerde in de 1e helft.

Alsnog zijn er supporters die hem niet goed genoeg vonden, heel vreemd.

Er is een deel van de supporters die voetbal snappen en een deel niet, die zeiken alleen maar op onze spelers en gedragen zich als vrouwen, jammer...
3 -1
JanTa
Wen er maar aan.
0 0
Gregoboy
Ja en laten die supporters ook vaak op de 1e ring zitten. Wel geld maar geen verstand. Gewoon harder positieviteit schreeuwen dan hun negativiteit ;D
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
promes speelde gisteren een goede pot, je ziet hem met de wedstrijd beter worden.
enige waar ik mij af en toe aan stoorde is dat hij niet durfde om gebruik te maken van creatieve afspeelmogelijkheden. hij ziet ze wel, maar durft niet die ballen tussendoor te geven.
0 -1
ARUCAMBA
Hij komt tekort, te vaak de bal naar de verkeerde kleur en schiet te vaak van grote afstand terwijl hij dat niet kan. Irritant al die hakjes
Probeer lang of ekkelenkamp een tijdje. Van de Beek zonder twijfel, maar wanneer , spierblessure altijd lastig
2 -4
AlexIbarra
Lang en Ekkelenkamp ook weer even aan het werk mogen zien vanavond.
Met alle respect voor hun potentie en het feit dat de wedstrijd al gespeeld was:
ze hebben niets laten zien.

Promes is een mindere 10 dan Donny maar we moeten blij zijn met hem en Huntelaar als back ups voor onze heerlijke aanvallers. Ik zie Quincy als een Lesly de Sa .
Heeft snelheid, duelkracht, dreiging, scorend vermogen, lef en beleving.
Maar voor een 'draver' is hij best allround, redelijk in kort werk en positiespel.

Ik denk dat als hij dit jaar zijn speeltijd blijft pakken terwijl we hem een opfriscursus tot Ajacied geven, hij volgend jaar een basisplaats kan afdwingen. Tenzij iedereen voorin blijft en Klaas steeds beter wordt, maar dat lijkt me sterk.
1 -3
Ajax27
Promes vergelijken met de Sa.... mijn god zeg, kun je niet gewoon je acoount direct verwijderen hier. Man man man... echt droevig. De Sa mag de veters van Promes nog niet eens strikken, echt een compleet ander niveau.

Je zag bij Promes in het begin gewoon wat onwennigheid. Sommige spelers staan er direct vanaf moment 1 zoals Martinez. Andere spelers moeten even wennen aan het team, aan de rol die ze hebben aan de looplijnen, etc. Promes is zo'n speler. In de voorbereiding weinig laten zien maar je ziet 'm beetje bij beetje sterker spelen waar gisteren een uitschieter naar boven was.

Wanneer vd Beek terugkomt is het de lastige taak aan Ten Hag om de puzzel te laten kloppen. Iemand zal het kind van de rekening worden. In de huidige vorm denk ik dat dit Neres of Alvarez zal worden.
0 0
BillSplate
Is wel een schande om te zeggen dat Promes een De Sa is.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
noah lang was vooral te gretig en slordig in de passing. maar het geeft niet, hij stond er gewoon te kort in, om in een wedstrijd te groeien.
1 0
DonQ
Wat een onzin man, hij was vandaag 1 van de beste op het veld. Had een aantal heerlijke aannames waar hij mensen mee wegspeelde, was goed aanspeelbaar, had acties in de diepte, verdedigde mee en heeft ook nog eens een goal gemaakt. Ook typisch dat dat je zegt dat hij te vaak van afstand schiet, gebaseerd op 1 schot in de 1e helft. In de tweede helft ging hij mee in de gallery play, maar waarom pik je specifiek Promes eruit? Neres, Tadic en Ziyech deden daar vrolijk aan mee en genoeg mensen kunnen daar van genieten.
Heel jammer dat er mensen zijn zoals jij die een zondebok uitkiezen en vervolgens te bekrompen zijn om van mening te veranderen als desbetreffende zondebok wel goed speelt.
3 0
MaximilianRosse
Vd Beek was vorig seizoen op 10 goud waard dus ik vind het lastig om te zeggen dat ik Promes daar neer zou zetten. In de kleine ruimte vind ik vd Beek veel beter maar Promes heeft weer andere kwaliteiten op die positie. Je kan ook spelen met vd Beek naast Martinez en Alvarez naast Blind maar dat gat dan ten koste van vd Beek zijn kwaliteiten. Voorin zou ik gewoon Neres blijven opstellen, die komt er echt wel.
2 0
EricAjax1
Eens
0 0
3*stars*3
Echt blij voor hem.
Vond het vaak te ver gaan hier, alsof we te maken hadden met een categorie Westermann aankoop.
Promes had tijd nodig maar is vanaf de 1e oefenpot al erg gretig.
Gaat nog veel goals maken en na Sparta, scoort hij weer een openingstreffer, dat zegt ook wel wat.
6 -1
DonQ
Mensen gaan veel te ver ja, echt een hoop depressieve lui hierzo. Hij lijkt sinds de Sparta pot echt losgekomen en speelt nu elke wedstrijd beter.
4 0
Ajax#1900
Dat is AS hè. Ook gewoon veel pubers die net komen kijken en niet snappen dag een speler vaak gewoon wat tijd en vertrouwen nodig heeft. Iedereen kon wel bedenken dat dat nog ook het geval is, maar veel mensen willen gewoon even scoren. Al met al erg leuk voor hem.Gaan we nog veel plezier aan beleven.
5 0
Simpelishetmoeilijkst
Ook oudjes sls ik zitten hier; ben pas 62, en heb de mooiste tijden meegemaakt vsn Cruijff, Keizer, Swart, enz. Dit lijkt nu weer een Bertje in de buurt te komen vsn het Ajax onder Jaap ?van Praag, En Rinus Michels!
1 0
AFCA-B93
Lijkt wel of de nummer 10 daar patent op heeft. Donny flikt het ook maar steeds om die openingstreffer te maken
0 0
Farry
Goed gespeeld.
2 0
Rentokill
Kans gegrepen zou ik zeggen.
3 -1
AFCA-B93
Gewoon een goede pot gespeeld. Ik heb hem vandaag dingen zien doen die hij bij Oranje nooit gedaan heeft. Ga zo door Quincy!
4 0
Dragon36
Top gespeeld, hoor! Fijne jongen om erbij te hebben.
3 -1