'Ook zonder dat duo is Ajax beter dan Lille'

DouwedeVries96, 17-09-2019 om 12:20, 9832 views, Le Point |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Franse voetbalanalist Kévin Diaz van RMC Sport vindt Ajax nog altijd beter dan Lille. Ook na het vertrek van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, volgens hem de beste spelers van Ajax tijdens het afgelopen seizoen. Dat valt te lezen in de voorbeschouwing van Le Point

Door zijn voetbalverleden in Nederland (speelde achtereenvolgens bij RBC Roosendaal, FC Eindhoven, SC Cambuur en Fortuna Sittard) wordt Diaz aangehaald als dé kenner van ons land. Volgens de analist is het 'onmogelijk dergelijke fenomenen (als De Ligt en De Jong, red.) te vervangen'. 'Het is niet meer hetzelfde team als vorig jaar. Ajax is weer een tweederangs ploeg geworden', zo stelt Diaz. 

'De halve finale van de Champions League was geen ongeluk, maar de progressie van een nieuwe generatie', luidt het oordeel van Diaz toch positief. 'Zelfs zonder deze twee fenomenen blijft Ajax superieur aan LOSC Lille. Afgezien van Paris Saint-Germain en Olympique Lyon kon geen enkel ander Frans team de afgelopen drie jaar concurreren met Ajax.' 

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Lille OSC? Zet in en krijg 7,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Voeg de afwezigheid van Schone, Mazraoui en Donny toe en het elftal verschilt op 5 posities, waarvan 4 in het centrum. Dat vang je echt niet zomaar op tegen de nummer2 van Frankrijk. Dat is met alle respect geen Heereveen of zelfs maar AZ.
1 0
WZAWZDB14
Ze doen net alsof wij dankzij frenkie en matthijs zover zijn gekomen. Maar het ligt juist andersom, door ajax zijn frenkie matthijs zover gekomen. Het is de continue doorstroom van toptalenten, de geweldige scouting en het onbevangen ultra-aanvallende spel dat ajax om de 20 jaar naar de absolute top brengt. Hopelijk kunnen we nu die cyclus verkleinen.
3 -2
Markopantelic007
Oja dus Johan Cruijff is ook ver gekomen door de successen van Ajax? Nu wil ik deze twee gasten niet vergelijk met Johan Cruijff hoor, maar zeker Frenkie is voor een groot deel verantwoordelijk geweest voor het spel wat Ajax kon spelen. Zelfs oranje kon weer voetballen toen Frenkie (eindelijk) werd opgesteld. In mijn ogen was deze jongen voor ons wat Messi voor Barcelona is, en Ronaldo voor Real was.
En ook de Ligt scoorde toch regelmatig echt belangrijke goals vorig seizoen.
1 -2
VoorJohan14
Haha als je Frenkie van vorig jaar vergelijkt als een soort messi voor ons, zie je Tadic, van de Beek, Neres, Blind, Onana, Tagliafico eigenlijk als figuranten. Ik bedoel ze waren echt goed, maar sjezus je kunt ook overdrijven hoor.
2 0
WZAWZDB14
Ok, dat Cruijff gedeelte staat helemaal los van mijn reactie, maar het is idd wel zijn visie die ajax brengt waar het is, en daardoor ook grote spelers opleidt.
Ik zeg daarnaast ook niet dat Frenkie en Matthijs niet belangrijk zijn geweest, maar dat de verdienste is van ajax zelf.
Hoe verklaar je bijv. dan dat we in 2017 de EL-finale hebben gehaald? de Ligt speelde toen nog niet de bepalende rol (maakte zelfs nog met regelmaat foutjes) en Frenkie speelde niet eens.
2 0
Ar
Je hebt natuurlijk gelijk dat de opmars drie jaar geleden al begon, en misschien zelfs al in het laatste jaar onder Frank de Boer, toen we Manchester United wél versloegen.
Maar Frenkie en Mathijs waren doorslaggevende bepalende in het spel vorig seizoen (hoewel nog regelmatig foutjes makende).
Ik denk echter dat als de afstemming tussen Blind en Martinez volledig gaat lopen (met name in het overnemen van elkaars rol), de rechtsback opties (Veltman, Dest, en in mindere mate Maz) beter gaan begrijpen waar en wanneer wel of niet hoog te staan, Van de Beek straks weer fit is en naast Martinez op het middenveld komt te staan (zeker in nationale wedstrijden), dat er dan een ijzersterk elftal staat m.u.v. wellicht de laatste man positie, waarvoor drie man strijden die alle drie niet echt van nature laatste man zijn.
0 0
Gecko
Zware week. Lille en psv
Vrees het ergste met die achterhoede
1 -1
PetrusKeizer
geen ranja over t vloerkleed morsen, hoor, als je straks schokschouderend vd zenuwen naar deze potjes zit te kijken!
0 0
Ajaxxxisdebeste
Ga lekker anders negatief doen
0 -1
Gecko
Jij vindt de defensie dus top?
0 0
Labrador
Haha RBC roosendaal. Die gekke Fortes Rodriquez speelde daar. Die beweerde voor de camera van FOX dat luinge het syndroom van down had.
0 0
ram
Hij heeft er wel een beetje het hoofd voor... No offence Roelof; je bent een mooie pik.
0 0
Joseph
Naast die 2 fenomenale spelers missen we nu ook Donny. Het is enorm verzwakt, voordeel is wel dat je een geweldige aanval hebt behouden. Je zal er tegen krijgen, maar scoren is een zekerheid met dezr aanval, Lille zal dus aan de bak moeten in de aanval.
1 0
Markopantelic007
Deze MOETEN we gewoon winnen. Liefst met 3-0 of meer. Gelijk ff laten zien dat we er weer zijn! Ik woon in Frankrijk, dus ik neem aan dat ik kan kijken :)
1 0
Simpelishetmoeilijkst
Laten we hopen dat hij gelijk krijgt, en we die gozers oprollen.
0 0