Tagliafico: 'Ongelooflijk, die pass van Hakim'

BartVeenstra, 16-09-2019 om 07:30, 5936 views, De Volkskrant |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Nicolás Tagliafico is enorm trots op zijn doelpunten tegen sc Heerenveen. Vooral de 4-1, waarbij Hakim Ziyech de voorzet gaf en Tagliafico de bal in het doel volleerde, was een doelpunt om in te lijsten. 'Alle klopte, ik strekte mijn been echt uit', zegt hij tegenover de Volkskrant.

Eerder probeerde de Argentijnse linksback het ook al, maar toen ging het mis. Nu was het wel raak. 'Het is een van de mijn mooiste goals. Ongelooflijk, die pass van Hakim. Als hij naar binnen draait met zijn linkerbeen, weet je dat die pass kan komen. Dan ren ik al naar voren, het strafschopgebied in.'

Vlak voor rust was Tagliafico ook al heel belangrijk voor Ajax. Uit een goed genomen corner van Quincy Promes wist de verdediger snoeihard raak te koppen. 'Het is concentratie, de wil om zo'n duel te winnen. En sprongkracht. De timing is hartstikke belangrijk, maar je moet ook de wil hebben om die goal te maken. In Argentinië heb ik daarop veel getraind. Ondanks mijn geringe lengte bereid ik me altijd voor om te koppen.'

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Lille OSC? Zet in en krijg 7,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Luck76
Ik vond Ziyech echt heerlijk spelen! Hij strooide met prachtige passes. Pas op 3/4 van de wedstrijd zag je dat hij zelf te graag wilde scoren en daardoor ging er toen nog wel eens wat mis. Maar overall heb ik echt weer genoten van Hakim!
0 0
ram
Ehm... nee... Het was een ontzettende kutpass. De kans dat Nico er nog iets van kon maken was 1%. En het lukt hem om die 1% ervan te maken. Maar als je puur kijkt naar de keuze die Hakim maakt om die pass te geven: echt niet best.
0 -2
PetrusKeizer
ja, dat vond Nico ook. Zie interview.
0 0
FreddyAX
Geweldige pass en een nog mooiere goal,hij ramde dat ding er keihard in , moet jou aanspreken toch?
0 0
Aad82
Hahaha. Wat een zielenpoot.
0 0
ETM
Tagliafico zette zn stap terug bewust om niet buitenspel te staan, en zette in die ruimte aan te vallen, die pass werd uitstekend gegeven.
0 0
pinballmagic
Ongelooflijk die goal van jou Tagliafico
1 0
TheTruth
Nico, Martinez en Alvarez laten wel echt zien dat Argentinië perfect is om spelers vandaan te halen. Ze zijn echt de motor van team, de manier waarop ze de duels in gaan dat is wat het hele team als voorbeeld moet nemen. Als iedereen alle duels zo in gaat dan winnen ze gewoon altijd.

Het is zo een tegenstelling met de slappe hap van het team onder Frank de Boer.
1 -2
FerdiZ
Alvarez komt niet uit Argentinië he...
4 0
MK77
Wat een atleet!
0 0
TheTruth
Wat een speler hebben wij aan hem zeg. Beste linksback van Europa.
0 0
4EVERAJAX
wat een aanwinst is hij voor AJAX gebleken, dat we nog lang mogen genieten van hem. Proost.
0 0