De Jong: 'Probeer positieve bijdrage te brengen'

ThijsZwagerman, 15-09-2019 om 14:30, 3493 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Siem de Jong is logischerwijs erg blij met zijn rentree in het Ajax-shirt. De middenvelder spreekt met Voetbal International over zijn rol binnen de huidige selectie en over het samen trainen met Naci Ünüvar.

Enkele critici vonden het opmerkelijk dat De Jong zaterdagavond mocht invallen, terwijl een talent als Noa Lang negentig minuten op de bank bleef. ‘Ik denk dat de jeugd bij ons best wel veel de kans krijgt, maar natuurlijk snap ik die gedachte ook’, stelt De Jong, waarna hij vertelt dat hij de Ajax-talenten met zijn ervaring probeert te helpen. ‘Die jonge jongens moeten het in de toekomst voor ons gaan doen. Ik probeer hen op training ook zo goed mogelijk te helpen. Dat zal ook mijn rol een beetje zijn. De vader van de groep? Nou, die rol zou ik eerder aan Klaas-Jan geven, haha.’

De Jong legt uit hoe dat helpen van talenten in zijn werk gaat. ‘Op de training praat je met elkaar, zeker met de jongens die op dezelfde positie staan. Ik heb afgelopen week ook op sommige dagen met Jong Ajax meegetraind, als zij een zware training hadden. Op die manier verricht ik meer arbeid en word ik fitter. Ook daar probeer ik een positieve bijdrage te brengen, want dat komt mij uiteindelijk ook ten goede.’

'Ünüvar behendige en goede speler'

Ook stond De Jong vrijdag op het veld met de zestienjarige Ünüvar. De Jong is lovend over het toptalent. ‘Het was mooi dat hij meetrainde. Ik had hem al een keer eerder ontmoet, dus het was leuk dat hij mee mocht trainen. Hij kan op meerdere posities spelen en is een hele behendige en goede speler. Tuurlijk zal ik hem tips proberen te geven, zoals ik dat ook bij andere jongens doe. Hij zal ook zeker bij andere jongens aankloppen. Vrijdag gingen we na de training nog even samen afronden, dat is wel mooi.’

Denk jij dat Ajax dinsdagavond met 2-0 wint van Lille OSC? Zet in en krijg 6,60 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
robinho12
Echte Ajacied.

Veel respect voor deze man
0 0
Ar
Ik snap die hang naar het inpassen van jeugd wel, maar Siem de Jong is goud waard. En het is terecht dat men bij Ajax nu zegt dat gewoon de besten moeten spelen. Vorig seizoen kreeg Dani de Wit de voorkeur, een vergelijkbaar type speler maar niet beter.
Ik zou ook graag een Ekkelenkamp of Gravenbergch in plaats van zien invallen, maar vooralsnog hebben ze redelijk wat speeltijd gekregen en niet echt kunnen overtuigen. Jensen laat bijvoorbeeld in Jong Ajax op dit moment meer zien. En het is goed dat er een oudere kern in het eerste zit die dwingt tot onderlinge competitie. Dan duurt het maar misschien iets langer voordat je na je debuut op 17 jarige leeftijd definitief doorbreekt. Ik neem altijd Roy en Bergkamp als voorbeelden. Roy debuteerde als 17 jarige en had al snel vrijwel een basisplaats en selectie voor Oranje. Dennis brak pas 3/4 jaar na zijn debuut definitief door, maar werd wel de betere speler van de twee.
0 0
MH1988
In de zomer van 2011 kreeg ik een kitten, hij is inmiddels wat ouder, zijn naam is Siem, hij leeft nog steeds! Vernoemd naar een voetballer die in 2011 mij een geweldige zomer bezorgde, hij is inmiddels wat ouder, zijn naam is Siem, hij leeft nog steeds! Go Siem!
0 0
Caparzo
De Jong heeft 7 prijzen (waarvan 4 schalen en een beker) omhoog gehouden voor ons. Speelde CL, speelde ruim 260 wedstrijden in Ajax 1. Schoot ons naar de 3e ster in één van de meest magische Ajax overwinningen ooit. Deze man is een Ajax legende. Leeghoofden rekenen hem af op het feit dat hij naar pisvee ging, terwijl hij eerst zijn diensten tevergeefs aan Ajax aanbood en dat dit de enige kans in zijn leven was als prof samen met zijn broer te spelen (een begrijpelijke fam. De Jong droom). Is hij -nu de lat bij Ajax de lat godzijdank veel hoger- ligt basismateriaal? Uiteraard niet. Is hij in de groep met zijn ervaring en als breekijzer (wellicht) nog van waarde? Jazeker. Maar los van de discussie wat hij nog zou kunnen betekenen, waar ik me echt grondig aan erger is de totale negativiteit richting een Ajax Icoon. Hoop (en verwacht) dat hij nog lang aan Ajax verbonden blijft (als trainer van een jeugd 11-tal), zoals NB aangaf, goed Siem erbij te hebben.
1 -1
Oempaloempa
Ik ben het helemaal met je eens.
0 -1
Ajax412
Helemaal met je eens! Ook gewoon een fantastisch goede man en een echte legend ja!
0 0
Frankkie
er zal wel weer een stortvloed aan negatieve reacties komen, dus laat ik positief beginnen.

Siem stelt zich hier als een ware prof op, weet zijn plek en heeft is zijn hele Ajax periode nog nooit een zeikerd geweest, alleen op zo'n manier kun je altijd een meerwaarde zijn voor je team!!
0 -2
talent020
idd natuurlijk zien wij liever jongens als Lang minuten maken, maar wellicht dat hij in een soort Ooijer rol nog wat kan toevoegen
0 -2