Botman: 'Bedoeling om bij Ajax terug te keren'

ThijsZwagerman, 15-09-2019 om 13:15, 3691 views, Veronica Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-huurling Sven Botman vond het mooi om het zaterdagavond met sc Heerenveen tegen zijn eigenlijke werkgever op te nemen. De lange verdediger hoopt zich in Friesland zodanig te ontwikkelen dat hij volgend seizoen bij Ajax 1 kan aansluiten.

Botman is dit seizoen basisspeler bij sc Heerenveen en ontwikkelt zich goed. Hij hoopt komend seizoen dan ook aanspraak te maken op een plek in Ajax 1. ‘Het is wel de bedoeling om hier terug te keren. Ik heb nu een jaar om mezelf te ontwikkelen in de Eredivisie en ik hoop dat ik het zo goed ga doen dat Ajax aan het einde van het jaar zegt: “We willen je erbij hebben volgend seizoen.” Dat is mijn doel en ook Ajax’ doel, maar we moeten kijken hoe het er dan voorstaat’, aldus Botman in gesprek met Veronica Inside.

De huurling vond het mooi om zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA te spelen. ‘Het was leuk. Ik heb alle jongens weer gezien en het was een speciale wedstrijd. Ik wilde me heel graag laten zien en het liefst ook nog wat puntjes stelen, maar dat is helaas niet gelukt’, vertelt Botman, die vervolgens kort het wedstrijdbeeld beschrijft. ‘In de eerste helft hebben we goed gebruikt gemaakt van de ruimtes die er lagen, maar in de tweede helft werden we overklast. Dat is jammer.’

Na afloop van de wedstrijd sprak Botman in de catacombe kort met Ajax-trainer Erik ten Hag. ‘Dat ging meer over hoe het mij gaat. Het was een normaal praatje’, stelt Botman, die iets langer sprak met Perr Schuurs. ‘Ik heb mijn shirtje geruild met Perr. Dat is een goede vriend van me, dus hem kende ik al. Voor en na de wedstrijd hebben we even gepraat, maar tijdens de wedstrijd is het natuurlijk anders. Dan zijn we gewoon tegenstanders.’

Onlangs kwam Botman ook aan bod in de rubriek 'Verhuurd'. Lees dat artikel hier terug.

Denk jij dat Ajax met 2-1 wint van Lille OSC? Zet in en krijg 7,40 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Toeschouwer
Zoeken nog een lijnen trekker voor Arena.
0 -1
MPAjax
botman lijkt qua type op botteghin en of het aan de naam ligt weet ik niet
1 -1
Soccerskins
Hij begint in elk geval goed bij Heerenveen, desondanks denk ik niet dat hij ooit een basisspeler gaat worden bij Ajax.
2 0
Sterspeler
Achja. Het is wellicht een kromme vergelijking, maar Vertonghen werd ook eerst verhuurd aan RKC. Jan Arie moest het gaan maken en daar kwamen we plotseling achter dat die er vrij weinig van kon.

Al zou Botman een "laatbloeier zijn en pas in aanmerking komen voor een basisplaats over 3 jaar, dan is het nog prima om zo iemand erbij te hebben. Sommigen zitten aan hun top bij Ajax. Moisander destijds, Schone afgelopen jaren. Maakt ze niet minder belangrijk.
2 0