De Jong is terug: 'Het voelt speciaal'

SJvanveen, 14-09-2019 om 21:28, 13350 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Siem de Jong is blij met zijn rentree in het Ajax-shirt zaterdagavond. De middenvelder mocht kort voor tijd invallen tegen sc Heerenveen en sprak na afloop bij Ajax TV zijn blijdschap uit.

'Het voelt speciaal', bijt De Jong het spits af. De ervaren Ajacied speelde vorig jaar op huurbasis in Australië, maar is nu terug. 'Je moet er hard voor werken en de kans krijgen. Ik ben toch een tijdje weggeweest, dus om na een aantal weken in te vallen... Dan ben je blij dat dat je wordt gegund.' 

Wat voor rol voor De Jong is weggelegd, is nog ongewis. Zelf heeft hij wel een ideetje. 'In sommige wedstrijden als het moet op het laatste moment. De laatste jaren heb ik dat vaker gedaan. Ik hoop dat ik het op training kan laten zien en van waarde kan zijn.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Esthas
Ik hoop dat ik Siem de Jong en Veltman NOOIT meer in een Ajax hoef te zien.
1 -1
vasofiets
onkruid vergaat niet
1 0
Schwalbino
Je kunt iets met je ogen doen.
0 0
Barra
Ze hadden Siem aan het begin van het seizoen duidelijk moeten maken (Als dat niet al was gebeurt) dat er voor hem geen enkele kans in zit bij Ajax. Hij is in zijn beginperiode van prima waarde geweest, maar daarna toch behoorlijk afgegleden en om hem dan nu weer minuten te gunnen is mooi voor die jongen, maar imo totaal onbegrijpelijk. Hij vertegenwoordigt geen transferwaarde en is verder niet beter dan wat we hebben. Als je van tevoren duidelijk bent krijg je ook geen scheve gezichten
3 0
Amster
Siem de Jong opstellen hoe aardig die ook is, is gewoon wanbeleid. Wanbeleid van ten hag en wanbeleid van overmars, want die heeft niet goed ingekocht dan.
3 -1
ETM
Ik snap de verdeeldheid hierover heel goed. Uit Siem's interview blijkt duidelijk dat hij niet de illusie heeft dat hij nog basisspeler gaat worden. Hij spreekt nadrukkelijk over een rol als last resort, een goal forceren als extra aanvaller in de slotminuten.
Maar dat rijmt zeker niet met zn invalbeurt gisteren. Dat was dan om ritme op te doen. Een wissel omdat het hem gegund is, daar geloof ik niet in. En zou ik eerlijk gezegd ook verwerpelijk vinden, zo vroeg in het seizoen, nog vol in opbouw met zo weinig tijd om te bouwen.
Ik snap de sentimenten en ik snap zelfs die eventuele rol wel, maar mijn gevoel van bezwaar is groter. Op basis waarvan verdiend Siem nu minuten? Trainingen, misschien. Maar een Noah Lang zie ik spelen. Die heeft de toekomst. En die kan evengoed een tactische wissel zijn. -neem wel aan dat Ten Hag hierover goed met Noah communiceert. Sterker nog, dat was Lang vorig seizoen al.
In Klaas- Jan heb je al je breekijzer. En als Vd Beek terug is heb je zelfs misschien een Promes of Neres als aanvallende wissel. Ik kan er al met al dus niet goed inkomen.
8 0
Schwalbino
Zo kan het dus ook. Zonder Siem neer te zetten als een prutser maar op basis van een argumentatie en met respect!
2 -1
Shardo
Siem de Jong bedankt voor alles, waarom kopen ze hem niet af beter voor beide partijen Siem is op moet lekker met pensioen gaan.
4 -1
VoorOnzePloeg
Ja siem, bedankt voor alles, bedankt dat je voor psv hebt gespeeld terwijl je zo’n ‘echte ajacied was’.
1 -4
Caparzo
JC ging naar 010 en maakte ze kampioen.
0 0
Cisco2
Heeeyyyy, Droeftoerer
2 0
aka
Hij heeft wel gelijk
0 -2
Siemmie
Hij heeft helemaal niet gelijk. In de fase waarin Siem toen zat met zijn carrière, was het een hele logische keus om een stap terug te doen naar de Eredivisie. Ajax wilde hem niet hebben, dus ging hij naar PSV om samen met zijn broer te spelen, één van hun grootste dromen. Is dat nou zo raar?
Verder heeft hij in zijn tijd bij PSV nooit rare dingen over Ajax gezegd, alleen dat hij altijd 100% zal geven voor de club waar hij op dat moment speelt. Logisch. In alles merk je dat Siem echt een Ajacied is, ondanks zijn jaar bij PSV. Mooi toch?
0 0
goajaxgo
De Jong kostte ons de titel toen ie namens PSV een paar minuten voor de tijd de 1-1 maakte.
3 -4
Siemmie
Haha ja dat is een mooie. Ajax had het dat jaar compleet aan zichzelf te danken dat ze geen kampioen werden. Niet omdat het thuis 1-1 werd tegen PSV
0 -1
grannig mokum1
Precies D,
0 -1
Noxin
Of Ajax had gewoon moeten winnen van Roda thuis. Of Willem II thuis. Of Feyenoord uit. Of AZ uit. Of Twente uit. Of Groningen uit. Of Excelsior uit. Of PSV uit. Maar nee, laten we vooral die ene goal van Siem de schuld geven.
3 -2
Tinus
Dus had Ajax hem moeten aantrekken. Hij bood zichzelf aan voordat hij bij PSV tekende. Gevalletje eigen schuld dikke bult.
3 -3
aka
Hoe je het wend of keert hij is een overloper, als je naar een directe concurrent gaat
1 -2
Noxin
Zal jij even balen als je in de Johan Cruijff Arena zit. Je weet wel, die speler die ook naar een directe concurrent ging.
0 -1
FTS95
Ze hadden hem helemaal niet meer moeten aantrekken..
1 -1
YoorAjax
Ik ben meestal niet zo van andere spelers erg ophemelen voor Ajax, zeker die van psv niet. Ook ben ik fan geweest van siem, heeft toch mooie dingen gedaan voor ons! Echter kan ik er niet bij dat wij siem kiezen boven nieuwe talenten, o.a. Noa. Daarnaast was het echt een goede investering geweest om die malen hier heen te halen. Zeker als Danilo gehaald wordt, dan is die discussie van te vroeg vertrokken spelers toch al uit de 'spreekwoordelijke' deur..
1 -1
MichelAngelo66
Wat een zeikerds hier weer. Ik gunde het Siem de Jong wel. Prima toch om hem wat minuten te gunnen. Ja, je kan ook een jonge gozer erin sturen. Maar er is toch niks mee om een jongen die toch veel betekend heeft een steuntje in de rug te geven?
6 -4
OviMivO
Eens, alleen vind ik wel dat Marin dan niet ook nog gebracht had moeten worden.

Dit was een wedstrijd om ook weer wat nieuw talent een kans te geven, en dus ook te motiveren daarmee, Noa of Ryan ff 15min speeltijd is belangrijk voor de toekomst.

Vind dat wel een - punt aan TH, hij doet bijna altijd de zelfde wissels, weinig variatie in
1 0
KingSimba
Wat een donker leven moeten mensen hebben die hier op Siem aan het afgeven zijn zeg. Bizar. Held voor Ajax. En geen een van deze mensen werkt dagelijks met deze jongen en weet hoe hij er voor staat. Blijkbaar is de aankomende jeugd nog niet beter dan hem. Kan dat ook?
3 -3
Vertonghen
Nee dat kan niet.
Jeugd is niet minder + een berg aan potentie die Siem niet heeff.
3 -2
RJB1979
Als je ooit bij psv getekend hebt mag je oprotten.
3 -16
Noxin
Jij zou een goede zijn voor bij die kakkerlakken. Die beginnen ook te snuiven als iemand ooit bij Ajax heeft gespeeld.
0 -1
Joseph
Getekend, gefaald, verhuurd, gefaald, en dan weer bij het eerste van Ajax op het veld staan.

Overmars doet het prima, maar dit is wanbeleid.
4 -8
Gronkjaer
Welke cultuurbewaker zit er bij Ajax eigenlijk op de bank op dit moment? Ik ben oprecht verbolgen over het feit dat Siem de Jong vandaag is ingebracht. Zit je in het stadion.. krijg je dit voor je kiezen (en dan zijn er nog supporters om je heen die oprecht blij zien De Jong te zien.. het is niet Frenkie mensen).. Ten Hag, Reiziger, Poulsen, L'Ami, Witschge.. werkelijk niemand die denkt we kiezen liever Noa Lang.. welk signaal geef je hiermee af? Ja.. het waren 10 verschrikkelijke minuten en wellicht Siem we hem nooit meer terug, maar echt waar.. welke gedachte zat of zit hierachter? Ook Veltman die 45 minuten mag stuntelen en overhoop wordt gespeeld door Mitchel van Bergen.. trek die gozer eraf in de rust en zet Dest daar neer.. daarmee geef je ook een signaal af..
8 -10
Schwalbino
Wat wel helpt ipv klagen is het volgende:

"Beste Erik, ik zit vandaag in het stadion. Hou hier even rekening mee".
1 -1
Sterspeler
Ach gozer. Het is zaterdag avond en er is met 4-1 gewonnen. Het is maar waar je je druk om maakt.
3 -2
Sterspeler
Een speler die nooit speelt raak je aan de straatstenen niet kwijt denk ik dan maar. Laten we het op sentiment houden. Echter zie ik hem liever op de F side dan het veld.
1 -4
Gronkjaer
Het is een schande dat hij er vandaag in mocht. Labyad, Lang en Traore hadden erin gemoeten, maar we worden verwend met Siem de Jong.
8 -6
Tinus
Een schande nog wel.... Wat een drama maak jij van helemaal niets. Siem heeft vreselijk veel betekent voor Ajax, oa de derde ster. Wat heb jij betekent voor Ajax dat je zo weinig respect kan opbrengen voor zo’n speler na notabene een 4-1 overwinning?
3 -2
Noxin
En het ook nog over Labyad hebben. Die mag nog niet eens de schoenveters strikken van Siem.
1 0
altijdwelwat
Siem de Jong is terug ... man man man . Met alle respect voor wat hij in het verleden voor de club heeft betekend, maar zelfs in Australië wilden ze niet met hem door. Ronduit schandalig dat Ten Hag hem brengt en niet bijvoorbeeld Noa Lang , over wie hij een dag eerder nog zei dat hij dicht tegen het eerste aanzit. Hij demotiverend kan je zijn als coach ....
8 -4
Cupmetgroteoren
Ik snap er geen reet van waarom ik deze gast weer in het eerste zie opdraven. Vijf jaar lang aan de jong geërgerd, een relikwie uit het Frank de Boer tijdperk, wat een ergerlijke voetballer. Maar vanuit idiotie MOET je volgens supporters deze non-voetballer vereren en als held zien, of whatever. Schei nou toch een keer uit zeg, de jong zou nooit meer in de buurt van het eerste mogen vertoeven.
6 -9
aka
Idd
1 0
MPAjax
degelijke speler, de enige die in de champions league na vertrek suarez ajax mee liet strijden om een plaats in de knock out fase voordat hij een ernstige klap long kreeg
0 -1