Klaassen: 'Filosofie van Ajax is het belangrijkste'

BartVeenstra, 14-09-2019 om 11:55, 3664 views, Spox |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Davy Klaassen kijkt met goede gevoelens terug op zijn periode in de jeugdopleiding van Ajax. De middenvelder kwam op elfjarige leeftijd bij Ajax terecht en groeide uiteindelijk uit tot de aanvoerder van het eerste elftal. Sinds de zomer van 2018 speelt hij bij Werder Bremen.

'Voor mij persoonlijk was het een heel aangename en goede omgeving om mezelf te ontwikkelen', zegt Klaassen in een interview met het Duitse Spox. 'Het belangrijkste kenmerk van Ajax is dat de filosofie hetzelfde is door de hele club. Van jong tot oud en van coach tot coach. Je leert als jonge speler al op de Ajax-manier te voetballen. Het maakt het voor jeugdspelers makkelijker om in het eerste elftal te komen dan voor spelers die van andere clubs komen en de manier van voetballen bij Ajax niet kennen.'

Bij Ajax maakte Klaassen Bergkamp mee als assistent-trainer en over hem is de middenvelder van Werder Bremen zeer te spreken. 'Bergkamp was voor meerdere jaren mijn trainer bij Ajax. Dat was iets bijzonders. Het was ongelooflijk. Hij deed nooit mee met de partijtjes op de training, maar soms liet hij wel iets zien. Een pass, een aanname of een schot en dan dachten wij: wow, haha', lacht Klaassen. 'Hij heeft dat balgevoel voor altijd. Voor mij is Bergkamp een van de beste spelers ooit.'

Schrijf je nu nog in voor de Ajax Showtime subleague!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gi0vanni
Bergkamp was als speler geweldig en liet zelfs op oudere leeftijd ongelooflijke dingen zien. Hij was zo goed dat zelfs van Persie zwaar tegen hem opkeek.
0 0
Radikaal
Van Persie was een mooie voetballer maar kwam niet in de buurt van Bergkamp.
0 0
GvanderK
Die wereldgoal van hen (Argentinië 1998, Spanje 2014) zijn wel de twee beste goals ooit als je het mij vraagt.
0 0
Wimmel
In de UK ook nog steeds een grootheid waar met respect over geschreven en gesproken wordt.

Ik vergeet nooit de halve finale tegen Real zaragosa is 87 waar Dennis een kwartiertje voor tijd in mocht vallen. Compleet met de bal in harmonie, prachtige stijl en dat brutale in het veld.

Nog steeds een van mijn favoriete Ajacieden samen met MvB, Jonk, Rijkaard, FdB, Wes & Raffie.
0 0