Neres: 'Halve finale CL realistisch? Jazeker'

BVeenstra, 14-09-2019 om 09:40, 3509 views, AT5 |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

David Neres ziet volop kansen voor Ajax om ook dit seizoen weer ver te komen in de Champions League. In het vorige seizoen bereikten de Amsterdammers de halve finales en dat is ook dit seizoen mogelijk, zo vertelt Neres.

De Braziliaan krijgt de vraag of het realistisch is dat Ajax opnieuw de halve finales gaat halen. 'Jazeker', zegt hij in gesprek met AT5, waarna hij ingaat op de loting voor de groepsfase van het miljardenbal. Ajax treft Lille OSC, Valencia CF en Chelsea FC. 'Het is een ingewikkelde groep. Qua niveau liggen we allemaal dichtbij elkaar. Het zijn allemaal ploegen die kans maken op de volgende ronde. Wij zijn daar één van.'

In het vorige seizoen was Neres met een treffer tegen Juventus in de kwartfinales enorm belangrijk. 'Het was een fantastisch moment. Het was een mooi doelpunt op een belangrijk moment in een lastige wedstrijd. Dat doelpunt was cruciaal om te overleven, daarom was het een ongelooflijk moment. Ik maak zelden zo'n doelpunt en dan ook nog met mijn zwakke been. Dat zal ik nooit vergeten.'

Een ronde verder ging het toch nog mis voor Ajax. De Amsterdammers leken bijna in de finale te staan, totdat het in de slotseconden alsnog misging tegen Tottenham Hotspur. 'Ik vind het niet leuk om het hier over te hebben', zegt Neres met een betreurd gezicht. 'Ik probeer er niet meer aan te denken. Want het deed heel veel pijn, bij mij en de rest van het team. De droom kwam toen heel dichtbij, om de finale te halen, om de beker te winnen. Het is verleden tijd, daar moeten we het bij laten.'

Denk jij dat David Neres scoort en Ajax wint van sc Heerenveen? Zet in en krijg 2,15 keer je inzet terug!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gecko
Zal moeilijk worden. Maar vertrouwen in ons aller Ajax
Bang enigszins voor de defensie
0 0
Pressievoetbal
Ik vind dat je de lat altijd hoog moet liggen. Ajax is een team dat altijd kans maakt als het uitgaat van zijn eigen kracht. Vorig seizoen was natuurlijk geweldig. Met het vertrek van Frenkie en de ligt natuurlijk een aderlating. Maar aan de andere kant moet je nu als club wel proberen te laten zien dat je geen one season fly bent. En ik denk ook zeker dat er goede kansen liggen op de volgende ronde. En vanaf daar is alles mogelijk.
0 0
Babayaka
Ajax kan hem zelfs winnen, in tegenstelling tot vorig jaar waar spelers al dachten te goed te zijn voor ajax, en er niet meer met volle gedachten bij ajax speelde.
0 0
Terugnaardemeer
Chelsea is de favoriet in de groep. Waarmee ik overigens niet uitsluit dat Ajax groepswinnaar wordt. Maar voordat je halve finale realistisch noemt moet je minimaal favoriet in de groepsfase zijn. Dat halve finale niet uit te sluiten is, is al een prestatie op zich. Maar realistisch is het zeker niet.
0 -2
jariafca020
Want Ajax was vorig jaar favoriet in de groepsfase?
0 0
ReinBurg
Als Juventus uitspreekt voor de cup te gaan dan kunnen wij dat zeker
1 0
BrandjeXL
Ja want wij zoveel beter dan hen! Vorig jaar was DE kans om hem zelfs te winnen. Met deze selectie en opstelling is overwinteren al geweldig.
3 -1
Frank1978
Ik denk ook dat het kan. Het blijft vanaf de achtste finales toernooivoetbal en geen enkele ploeg is onverslaanbaar. Natuurlijk moeten we er ook rekening mee houden dat het uiteindelijk minder zal gaan dan vorig jaar, maar de enige juiste doelstelling voor Ajax is het toernooi willen winnen. Ik denk dat er ook nog veel rek in dit Ajax zit.
0 -1
AFCA-B93
Die uitschakeling tegen Spurs doet elke keer pijn als ik er aan denk. Wat zou een finaleplek bizar zijn geweest zeg..
0 0
Ajacied33
Ik haat die hele kut club door die dag, fucking 8 mei
2 0
Babayaka
Het kwam doordat een aantal spelers al te goed waren voor ajax, daardoor ging het mis na een 3-0 voorsprong.
0 0
ReinBurg
Laten we vooral onszelf de schuld geven. Ik vond spurs een sportieve opponent. Maar pijnlijk was t zeer zeker dat gaat nooit meer weg.
1 -1
Frank1978
En we hadden hem kunnen winnen ook, eeuwig zonde.
0 0
Ruff Rhythim
Ik weet zeker dat we een betere finalist zouden zijn geweest dan Spurs....
0 0
Frank1978
Ben ik ook van overtuigd. Liverpool zou natuurlijk een loodzware tegenstander zijn geweest, maar ook die hadden we op een goede dag kunnen pakken. Zo jammer dat wij in het tweeluik met Tottenham te kort ons topniveau haalden. En zo jammer dat het ook behoorlijk tegenzat (die 2-2 in Amsterdam en Ziyech die nog de paal raakt daarna). Het is een seizoen geweest vol onvergetelijke wedstrijden, maar het had nog veel mooier kunnen worden. Op naar nieuwe dromen maar!
0 0
BrandjeXL
Te kort ons topniveau? Je geeft in tien minuten van de 180 een finaleplaats weg. Zoals bijna altijd verliest Ajax weer van zichzelf als van een betere tegenstander. Arrogantie ten top was het weer. We wilden Spurs vernederen ipv die pot uit te spelen Dolberg die geen klote uitvoerde. Schöne die na 20 minuten al op was en die TH dus veel eerder had moeten wisselen. Onana met zijn tijdrekken. Niet verloren op kwaliteit maar eigen schuld/arrogantie.
1 0
Babayaka
En een de ligt en de jong die ajax al ontgroeit waren, hadden geen uitdaging meer na 3-0 voorsprong.
0 0
afcas
Precies, op het moment dat de spelers denken dat we er al zijn (zij het een riante voorsprong zij het een zwakke tegenstander) sluipt er gewoon gemakzucht in. Het lijkt ook niet uit te maken welke spelers en welke coach. Iedere ajax ploeg heeft dat probleem lijkt het wel...
0 0
Koningtoto
Neres de paal in Londen. Heb het een paar dagen terug voor het eerst weer durven kijken, maar wat hebben we een pech gehad en wat waren we naïef. Dood en doodzonde.
0 0
Ruff Rhythim
Goeie instelling. We zullen zien of het waarheid wordt of niet....of zelfs beter....
0 0
Schip
Als je goed kunt opbouwen, ook onder druk, wel. Maar dat moet nog blijken. In de breedte ben je veel sterker. In de diepte minder.
1 -1
AFCA1996
Als we de groepsfase overleven ben ik al meer dan tevreden.
1 -1
AsensioWillemsen
Zou mooi zijn maar daarvoor mist deze selectie de exceptionele kwaliteit van vorig jaar. Een Bosz-EL achtig jaar lijkt me realistischer
1 -1
GvanderK
Alles is mogelijk. Laten we hopen op weer zo'n seizoen.
0 -1
Aspers73
Vroeg je het een jaar geleden dan werd je opgenomen in een gesticht. Vorig seizoen hebben we bewezen dat het gewoon mogelijk is. De factor geluk was vorig jaar wel heel groot, zeker 30%. Dus ook dat moet meezitten.
1 0
Vlieske
Nee
2 -2
Cruijffthebest
Niet realistisch, we hebben teveel kwaliteit verloren en niet goed ingekocht, zeker wat betreft het middenveld.
2 -4
Frank1978
De legende waarnaar jij je vernoemt zou het compleet oneens met jou zijn.
0 0
Cruijffthebest
Echt niet, die was ook heel realistisch!
0 0
Frank1978
Maar ook iemand die een echte Ajacied was, altijd van de Ajax filosofie uitging, altijd van eigen kracht uitging en geloofde in dromen. En zeker niet iemand die op voorhand al zei ergens kansloos voor te zijn.
0 0
Ajax-Amsterdam
Martinez en Alvarez niet goed ingekocht? Volgens mij is het probleem meer dat we nog niet goed op elkaar ingespeeld zijn. Ik hoop van harte dat Alvarez zsm op de plek van Veltman komt te staan centraal. Dan gaan we echt wel weer vlammen hoor.
2 -2
trodat4030
Beiden zijn gehaald als verdedigers, Marin was dé aankoop op het middenveld.
2 0
Koningtoto
Je zal het vast met mee eens zijn, dat het Ajax spelletje eigenlijk maar door zeer weinig clubs gespeeld wordt. Dus is het ook gewoon moeilijk om te scouten. Als een speler op een andere positie beter uit de verf komt, maakt dat toch niet uit? Ik heb Marin een aantal wedstrijden zitten kijken vorig seizoen en ik zat al handenwrijvend klaar om hem bij Ajax te zien. Hij lijkt volledig door de mand te vallen door faalangst. Want voetballen kan hij, zonder enige twijfel.
0 0
ETM
Ik begrijp je. Ik keek ook uit naar Marin en vind het nogsteeds een interessante aankoop. Voor mij zeker nog niet af geschreven.
Maar ik vraag me af hoe en wanneer TH hem gaat inpassen. Ik denk namelijk niet dat hij afgeschreven is. Maar met CL en PSV voor de deur is TH wel aan een race bezig om die balans goed te krijgen. Kijken of hij tegen Heerenveen mag invallen.
0 0
Jelephi
Oké man
3 -1
***1900***
Hij heeft toch gewoon gelijk? Niets is onmogelijk, maar realistisch is het zeker niet.
0 0