De Wit: 'Bij vertrek Donny heel ander verhaal'

BartVeenstra, 14-09-2019 om 08:45, 6864 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dani de Wit heeft met zijn transfer naar AZ voor zichzelf gekozen. Afgaande op zijn woorden was de middenvelder het liefst bij Ajax gebleven, maar omdat een basisplaats in Amsterdam niet aanstaande leek, bood een transfer uitkomst.

Toch had het ook zomaar heel anders kunnen lopen, zo weet De Wit. Zijn grootste concurrent, Donny van de Beek, stond namelijk in de belangstelling van Real Madrid. 'Als Donny naar Real Madrid was gegaan, was het voor mij bij Ajax een heel ander verhaal geworden. Ik heb die ontwikkelingen bewust afgewacht', zegt De Wit, die zelf pas aan het einde van de transfermarkt naar AZ vertrok, in een interview met Het Parool.

'Voor Donny zou een transfer naar Real fantastisch zijn geweest en voor mijn positie was dat ook beter. Zo dun is dat lijntje dus', aldus De Wit, die Van de Beek uiteindelijk 'gewoon' in Amsterdam zag blijven. 'Ik heb voor mezelf gekozen. Ik nam geen genoegen meer met de rol die ik had. Ik wil dit seizoen meer spelen. Dat perspectief was er niet.'

Toch was het een moeilijke keuze voor De Wit om Ajax te verlaten. Hij speelde immers zijn hele jeugd voor de Amsterdamse club. 'Je laat toch 13 jaar Ajax achter je, van mijn 8ste tot mijn 21ste. Ik droomde ervan basisspeler te worden van Ajax. Dat is niet gelukt, maar ik heb er alles aan gedaan om te slagen. Ik hoef mezelf niets te verwijten. En ik heb uiteindelijk Ajax 1 gehaald en Champions League gespeeld in een geweldig jaar. Het niveau was vorig seizoen absurd hoog.'

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van sc Heerenveen? Zet in en krijg 8,90 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAjaxMidNineties
Kom op zeg. Veel- en veel te licht voor Ajax 1. Niet voor niets maar 2 miljoen.
2 0
Joodhannus73
Dat komt doordat Ajax net de Aldi is. Alles in de uitverkoop. Twee miljoen is natuurlijk te weinig! We zijn het Harvard onder de voetbalclubs, maar zelden tot nooit in staat de hoofdprijs te vangen. Wat denk je dat wij zouden moeten betalen voor Stengs? Daar vraagt AZ wel de hoofdprijs voor. Denk zomaar 25 miljoen. Dan moet je voor De Wit toch minimaal 5 miljoen kunnen vangen?! Anders staat dat totaal niet in verhouding. Maar grootste probleem vind ik dat De Wit juist het type speler wat je niet in de selectie hebt zitten en wél nodig hebt. Zeker als de beuk erin moet en je een voorsprong moet vasthouden. Je hebt per seizoen altijd een aantal van dat soort wedstrijden. Je komt hem drie keer tegen op het middenveld. Die kwaliteit hebben Ekkelenkamp, Eiting en Gravenberch niet. En hij is tactisch ook goed. Ajax laat hem veel te makkelijk gaan. Denkt altijd met spelers mee. Had hem nog een jaar gehouden. Waarom niet?!
2 -3
Sterspeler
2 miljoen voor Dani is gewoon een gunfactor. Laat zien dat je die hebt (want geld zat) en talenten komen sneller naar Ajax, want ze zien in dat Ajax wil meewerken aan een vertrek als je het niet red.
0 0
Joseph
Zit geen enkele waarheid in natuurlijk, als Donny was vertrokken zou en een middenvelder extra zijn aangetrokken.

Ajax mag niet terugvallen naar een niveau dat Dani de Wit een basisplaats zou kunnen krijgen.
3 0