Dest voelt zich over het hoofd gezien door de KNVB

JesseTH, 13-09-2019 om 20:45, 9791 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sergiño Dest heeft het gevoel dat de KNVB hem in het verleden over het hoofd zag. Andere talenten van zijn lichting werden hoger ingeschat qua niveau, maar volgens de back zelf viel daarover te twisten. Nu komt de Nederlandse voetbalbond wél bij hem uit, maar zijn keuze maakte hij nog niet.

Of het invloed op de keuze gaat hebben is niet bekend, maar in ieder geval voelde Dest zich in het verleden over het hoofd gezien. 'Ik heb in de jeugdteams nooit voor Nederland gespeeld. Ik heb te horen gekregen dat ik niet het grootste talent van mijn lichting was. Ik heb altijd in mezelf geloofd. Ik heb op trainingen ook gespeeld met jongens die wel de juiste jongens waren van mijn lichting. Ik wist dat ik niet voor hen onder deed. Ik ben uiteindelijk misschien wel sneller gekomen dan de jongens die vroeger wel de talenten waren.'

'De KNVB heeft me gewoon nooit opgeroepen. Dat vind ikzelf jammer, omdat ik het als ontwikkelingspunt zie', legt Dest uit. 'Ik wil mezelf ontwikkelen en die wedstrijden horen er ook bij. Toen heeft Amerika me die kans wel gegeven, daar ben ik ze dankbaar voor en daardoor heb ik me beter ontwikkeld.'

Een keuze beweert Dest oprecht nog niet gemaakt te hebben. 'Het kan zeker nog Nederland worden. Ik houd beide opties nog even open. Ik weet niet wanneer ik ga zitten. Ik maak de beslissing zelf met de mensen die me altijd hebben gesteund: mijn ouders. Voor welk land ik uiteindelijk heb gekozen, is totaal mijn beslissing.'

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van sc Heerenveen? Zet in en krijg 8,90 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
En gelijk heeft ie. Het zijn ook een stel sukkels daar bij de KNVB. Maar gelukkig heeft het Nederlands elftal daar niet veel mee te maken. Koeman heeft zijn eigen staff. En je wilt uiteindelijk toch voor je eigen land voetballen, lijkt me. Bovendien ben je dan het ultieme voorbeeld van t falende jeugdbeleid van de KNVB
0 0
ETM
Tsja Oranje zal m zeker moeten benaderen met een goed verhaal. Lijkt me wel zo handig. Maar dan is de keuze 100% aan hem. Niet makkelijk.
Mensen die zo sterk een oordeel hebben over wat hij zou moeten kiezen (zelfde met andere jongens met dubbele nationaliteit) snap ik helemaal niet.
Altijd hele discussies over. Geen idee waarom.
0 0
FSideMaluku
De trainer van Jong Oranje heeft hem benaderd... Als dat de interesse is die je toont, dan kan ik het goed begrijpen als hij voor de VS kiest. Die selecteren hem al een tijdje en die lijken hem ook meer serieus te nemen.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Altijd weer hetzelfde met die Amerikanen. Genieten hun opleiding hier, krijgen alles wat hun hartje begeert, maar dankbaarheid, ho maar. Alleen maar loyaal jegens het land van herkomst, al zijn ze tiende generatie. Dat gaat nog eens ontzettend fout.
4 -1
RusselWestbrook
Hehe
0 0
ajax1forever
Haha
0 0
Rolleman
Dit gezeik begint irritant te worden. niet specifiek dit geval van dest. maar over het algemeen . steeds dat gezeik andere kregen wel een kans en ik niet. of ik voel me niet gewaardeerd etc. Joh. laat dat in de normale mensen wereld ook wel eens gebeuren.... Gaan we toch ook niet zitten huilen in een hoekje.
2 0
RusselWestbrook
Hoe vaak komt het in 'de normale mensenwereld' voor dat journalisten jou constant vragen waar je voor kiest? Hoe vaak komt het in 'de normale mensenwereld' voor dat vervolgens de rest van het land daar een mening over heeft?
0 0
Cupmetgroteoren
Nou, inderdaad, waar hebben we het over.
0 0
ram
Koeman heeft een fout gemaakt door hem niet op te roepen. Hij had tegen Duitsland en al helemaal tegen Estland moeten spelen.

Ook Ihattaren had ik, ondanks z'n jonge leeftijd, lekker opgesteld tegen de Esten.

Bij dit soort grote talenten moet je aan de lange termijn denken en ze gewoon claimen. Uiteraard wel door aan te geven dat je veel toekomst in ze ziet bij Oranje. Dest is misschien al wel de beste back van Oranje en Ihattaren komt er ook echt wel.

Ik denkt nu dat je ze allebei verliest. Schande voor de KNVB. Iets met een ezel en een steen genaamd Ziyech.
0 -2
Stoffer
Dest had sowieso niet tegen Duitsland of Estland kunnen spelen. Als Dest voor Nederland wil spelen moet een procedure gestart worden waar wat tijd overheen gaat. Hij heeft op dit moment namelijk een Amerikaans voetbal paspoort doordat hij daar voor de jeugdteams heeft gespeeld, hij moet dan een eenmalige permanente switch aanvragen. Bij Ihattaren is het juist andersom, hij moet juist een switch aanvragen als hij voor Marokko wil uitkomen. Maar Ihattaren wil op het moment helemaal niet opgeroepen worden, dus dat is lastig opstellen lijkt me.
1 -1
ram
Ja, zal allemaal best maar de KNVB doet te weinig, in mijn ogen.
0 0
Cupmetgroteoren
Dest is nooit wen groot talent geweest, of werd in elk geval niet zo gezien. Het gebeurt wel vaker dat iemand later komt bovendrijven. Om nu na een paar goede potjes al gelijk je gram te halen is onzin. Dest moet alles nig bewijzen en kan gewoon een van rhijntje worden of een mazraoui die ver is weggezakt.
5 0
Stoffer
Dest zat wel dicht tegen oranje 15 aan, op standby lijst, voordat hij door de VS werd opgeroepen.. Maar is ook meer conurrentie in NL natuurlijk. Daarnaast was hij vroeger een vleugelaanvaller. Sinds hij naar de back is geswitched valt hij een stuk meer op.
0 -1
Cupmetgroteoren
Dest moet gewoon keihard presteren en niet zeuren. En ik vind het uitstellen van keuzes onzin. Je maakt verdomme een keus als vent en staat daarachter. Als je dan voor de VS kiest, so be it. Er wordt teveel gecalculeerd. En ik snap er overigens niets van als Dest voor de VS zou kiezen. Het is een non-voetballand dat nooit ver komt. Als je dan toch aan het calculeren bent, kies dan voor Oranje, dat gewoon een outsider is voor de wk-winst.
0 0
MPAjax
knvb is allang de knvb niet meer sinds de ex-profs en ex-clubbestuurders het hebben overgenomen, totaal niet neutraal, laat staan adequaat als het gaat om personeelszaken
1 -1
31xAjax
Je hebt een prima voorbereiding achter de rug en ook enkele wedstrijden een goede indruk achter gelaten. Maar tegen VVV en Appoel was het dramatisch en werd je aan alle kanten voorbij gelopen. Dus om nu na je kontraktverlenging direct maar af te geven om de KNVB is volledig misplaatst. zou het kunnen dat anderen wellicht beter waren op dat moment?
1 -2
trodat4030
Wat heeft zijn contract met Ajax te maken met hoe hij vind dat de KNVB met hem is omgegaan? Ajax is zijn werkgever, niet de KNVB.
0 -1
31xAjax
Ontgaat de timing je?
1 -1
trodat4030
De timing is toeval, omdat Dest moet kiezen tussen USA en NL. Die keus staat verder totaal los van Ajax. Ook als Dest voor USA kiest zal hij speler van Ajax zijn, dus ik zie het verband totaal niet.
1 -1
31xAjax
Toeval of niet, het blijft misplaatst....
1 -1
trodat4030
Ontgaat jou het verschil tussen Ajax en de KNVB?
0 -1
Radie125
Gewoon voor de USA kiezen Dest. Die hebben je vertrouwen gegeven en voor jezelf misschien commercieel veel veter dan Oranje
3 -5
NotForSale
Ik zou het wel begrijpen als Dest gevoelsmatig voor de USA kiest aangezien zij het meest vertrouwen in hem hadden
4 -2
3sterrenAjax1
ik snap dest wel. dit is een hele andere situatie dan spelers die voor alle nederlandse jeugdelftallen hebben gespeeld en dan toch voor het land van hun voorouders kiezen. hij heeft altijd voor de vs gespeeld en neigt om dat nu ook te blijven doen. zonde voor ons maar wel begrijpelijk.
0 -1
trodat4030
Dit is alleen een andere situatie voor ons fans, voor Dest is het hetzelfde als voor Ihattaren.
0 0
Soccerskins
Voor zijn carrière zou het beter zijn om voor Nederland te kiezen, al zou ik het heel goed snappen als hij voor de US blijft spelen.
1 -1
Bounce77
Nope geen tijd voor bij USA ligt de lat lager, hij heeft al een oproer voor het A elftal liggen. Tis nu of nooit meer
1 -1
Stoffer
Nee hoor, hoeft niet. Hij kan gewoon wachten en kijken wat er gebeurt qua zijn ontwikkeling en met het Nederlands elftal. Dat de lat laag ligt is niet per se positief als je als speler ambities hebt om ook daadwerkelijk wat te bereiken met het nationale team.
0 -1