Dest vreesde voor Ajax-exit: 'Toen ging de knop om'

JesseTH, 13-09-2019 om 20:30, 6981 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sergiño Dest was niet altijd even zeker van zijn toekomst in Ajax 1. De nog altijd jonge Ajacied kwam in de jeugd over van Almere City en keek op tegen de talenten die in Amsterdam actief waren. Een opmerking van zijn trainersstaf van toen echter, veranderde de zaak.

'In het eerste jaar was het wel lastig. Ik durfde mezelf nog niet echt te laten zien', erkent Dest bij Inside Ajax. 'Ik keek er altijd naar uit om voor Ajax spelen en dacht: die jongens zijn zó goed. Ik had een soort van onzekerheid. Aan het einde van het seizoen kreeg ik te horen: als je dit nu niet verbetert, dan kan het einde verhaal Ajax worden. Toen ging de knop bij me om.'

Als jonge jongen in de jeugdopleiding van een betaald voetbalclub leef je een ander leven dan dat van de gemiddelde tiener. Dest had daar in zijn geval echter totaal geen moeite mee. 'Ik vind het heel leuk om te doen, dus ik had er geen moeite mee als ik sommige dingen niet kon doen buiten het voetbal.'

In de voorbereiding op het huidige seizoen volgde de ultieme beloning voor Dest. 'Ik had maar tien dagen vrij en vroeg of ik nog een paar dagen extra kon krijgen. Toen wilde Erik ten Hag dat ik mee zou gaan op trainingskamp, dus moest ik me op de club melden. Natuurlijk is dat leuk, dus toen ben ik daarvoor gegaan. Niet dat ik een keus had, maar het is alleen maar goed.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Terugnaardemeer
Ik hoop niet dat het tekenend is voor Dest. Maar in zeer korte tijd in drie items over hem op AS veelzeggende voortekenen over zijn karakter.
0 -2
ETM
Echt geen flauw idee wat je bedoeld.
2 0
Terugnaardemeer
Los van technische vaardigheden en posities heb je volgens mij drie soorten voetballers.
- voetballers die het maximale uit hun mogelijkheden halen
- voetballers die naar hun mogelijkheden voetballen
- voetballers die het zichzelf vooral makkelijk willen maken

1) Waar de eerste eerder terug komt van vakantie wil Dest liever nog wat extra dagen.

2) De eerste heeft de drive vanuit zichzelf om zo goed mogelijk te presteren/ te zijn terwijl Dest er nadrukkelijk op gewezen moest worden dat het beter moest.

3) De eerste is blij met de kansen en ervaringen die hij krijgt. De laatste klaagt liever over de mogelijkheden die hij niet gekregen heeft waarbij de fout uiteraard bij de andere partij ligt.

De voetballer uit de eerste groep kan technisch veel minder zijn dan een voetballer uit de laatste groep. Toch kan je dan als club toch beter de eerste hebben. Het verbaast me daarom dat Dest de kenmerken van de laatste groep heeft. Waarbij elke situatie op zich niet zo veel zegt. Maar samen bij elkaar een structureel probleem lijkt te tonen.
0 -2
ETM
Ik vind dat de gegeven imformatie vooral aangeeft dat Dest van ver moest komen, maar ook gekomen is. Dus mentaal gesterkt.
Je praat hier wel over een tiener he. Ik vind dat je te veel maakt van vrij beperkte informatie. Het klaaggedeelte hoor ik ook niet echt. Hij geeft aan dat hij niet gezien werd als groot talent, en dat klopt ook. In de Ajaxjeugd is er een zeer competatief klimaat. Dan is het te begrijpen dat je als tiener veel steun voelt als de USA je dan vertrouwen geeft en visa versa.
Nu is Dest nogteeds pas 18. Zijn antwoorden zijn imo niet allemaal even wijs, maar hij is 18.
2 0
Terugnaardemeer
'Van ver komen' heb je in verschillende vormen. Met name in de onderliggende oorzaak.

Het klopt dat de informatie beperkt is. De trigger zit in dit geval in de samenvallende aanwijzingen. Zoals gezegd elk op zich geen sterke aanwijzing. Maar in combinatie wordt het wel een aandachtspunt.

Het klagen zit in de overweging Oranje af te wijzen vanwege eerder gebrek aan vertrouwen. Een simpele kwestie van waar je je in je uiting op richt. Ter vergelijk als Bergwijn Ajax zou afwijzen wegens problemen in de jeugd was hij een slappe zak van de derde soort geweest.

Als Fortuna tegen Schuurs in de transferperiode zegt dat hij terug mag komen, tonen ze dan vertrouwen in hem of juist niet? Dest en de VS ligt iets anders maar is in de basis vergelijkbaar.

En hij is idd 18. Maar je karakter vorm je niet na je 18de.
0 -2