'Nog steeds hoge verwachtingen van Gravenberch'

BartVeenstra, 13-09-2019 om 14:30, 6442 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft het volste vertrouwen in de toekomst met Ryan Gravenberch en Kik Pierie. Beide spelers zijn talentvol, maar komen in het eerste elftal van Ajax nauwelijks aan spelen toe. Tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag gaf de coach aan hoe het staat met de ontwikkeling van beide spelers.

Ten Hag legt uit dat hij een plan heeft met Gravenberch. 'Als ik een plan heb met een speler gaat het om het proces. Dat gaat met vallen en opstaan. Soms gaat het snel, soms vraagt het meer tijd. Dan heeft het te maken met een speler. Voor hem is het ook ook erg belangrijk om zijn identiteit te vinden. Als hij die gevonden heeft, heeft hij veel kwaliteiten. Ik heb nog steeds hoge verwachtingen. Zijn beste positie? Het middenveld. Een middenvelder is een speler die kan aanvallen en verdedigen.'

De oefenmeester gaat ook in op de ontwikkeling van Pierie. 'We hebben hem van Heerenveen gehaald, omdat hij als jonge speler veel Eredivisie-wedstrijden heeft gespeeld. Hij moet zich verbeteren op bepaalde facetten en in dat traject zitten we nu. Het hangt van de speler zelf af, maar hij moet ook wennen aan Ajax en aan de speelstijl. Hij is hard bezig om dat te verbeteren.'

Denk jij dat David Neres scoort en Ajax wint van sc Heerenveen? Zet in en krijg 2,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
KingVince
Vanavond Gravenberch maar eens rustig bekijken en beoordelen op zijn leeftijd en niet op zijn hype. Zelf zie ik Gravenberch niet uitgroeien tot speler van het eerst maar dat is een gevoel. Denk dat hij heel goed is maar een beetje zoals Bazoer. Veel talent en kwaliteit maar niet echt iets extras zoals Unuvar. Maar dat is slechts mijn gevoel.

Hoop natuurlijk dat hij wel een topspeler wordt voor Ajax 1
1 -1
Joseph
Gravenberch zou ik rustig brengen, is ook nodig als je ziet waar hij nu staat. Je wilt gewoon een middenveld met Gravenberch en Unuvar. Gravenberch heeft met Raiola niet gekozen voor een lang verblijf bij Ajax, moet dus niet te snel in de schijnwerpers.
0 0
Web
Gravenberch is een speler die in mijn ogen teveel op een tempo doet, maar hij is nog steeds erg jong, ontwikkelen gaat met vallen en opstaan, Dest zal ook ongetwijfeld nog een terugslag krijgen.
Dat hoort bij een proces.
0 0
Cisco2
Dest--Alvarez--Blind--Tagliafico
--- Gravenberg---Martinez
----------------vdBeek

Zou ik wel eens willen zien. Ik denk dat Gravenberg meer een verbindende speler kan zijn dan Alvarez.
2 -2
RedFeather
Zo zie ik het ook
0 0
afcas
Dan moet Martinez in verdedigend opzicht wel extreem veel doen...
0 0
Lazell
Vergeet Donny niet, doet verdedigend ontzettend veel.
0 0
Daniii
In mijn ogen ook de ideale opstelling, alleen weet ik niet als Gravenberg al klaar is voor de plek op zich te nemen, als we nu Schone hadden behouden of een gerichte aankoop hadden gedaan die er direct zou staan hadden we nu niet zoveel gepuzzel.
1 -2
aniet
Gelukkig hebben we daar Ten Hag voor, vorig seizoen een uitstekend puzzelaar gebleken
4 0