'Houd tegen H'veen geen rekening met Lille'

BartVeenstra, 13-09-2019 om 14:15, 2980 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag gaat tegen sc Heerenveen niet per se rekening houden met de duels met Lille OSC en PSV die later in de week gaan volgen. De oefenmeester kijkt wel naar de fitheid van zijn spelers, maar zal wel zijn sterkst mogelijke en fitte elftal het veld insturen.

'Nee, daar houd ik tegen sc Heerenveen geen rekening mee. De eerstvolgende wedstrijd is de belangrijkste. Ik kijk wel naar de frisheid en fitheid van de spelers die morgen (zaterdag, red.) beginnen', aldus Ten Hag tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag. De trainer sluit niet uit dat bijvoorbeeld Dusan Tadić op de bank begint. 'Hij komt met klachten terug, het is zeker een overweging.'

Ten Hag heeft veel aanvallende spelers in zijn selectie tot zijn beschikking. Zo heeft hij de beschikking over Tadić, Klaas-Jan Huntelaar, Quincy Promes, Donny van de Beek, David Neres en Hakim Ziyech. De vraag is: kunnen zij allemaal tegelijk spelen? 'Ja, waarom niet? Het is zeker een optie. Het hangt er vanaf met welke verantwoordelijkheid ze spelen. Als je met zoveel aanvallers op het veld staat, gaat het erom met welke defensieve verantwoordelijkheid ze het veld ingaan. Als je de eis erop legt en duidelijk maakt wat je van ze verwacht en welke taakdiscipline ze opbrengen, is het zeker mogelijk.'

 

De coach van Ajax vindt dat spelers vaak te snel in een vakje worden geplaatst. 'Maar ik zie dat anders. Je kunt mensen in meerdere rollen zetten. Het gaat erom dat ze complementair zijn aan elkaar', aldus Ten Hag, die als voorbeeld geeft dat een back in aanvallend opzicht een middenvelder of zelfs een aanvaller kan zijn. 'Wij willen variabel en dynamisch aanvallen. Wij werken vanuit principes en als je vanuit principes werkt kun je structuur aan je ploeg geven als je je aan die principes houdt. En dan maakt het niet uit wie je er neerzet. Maar voor de automatismen werkt het wel als je dezelfde spelers vaker laat spelen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Dit jaar telt voor mij maar één ding: kampioen worden. De wedstrijd tegen Heerenveen moet dus zeer serieus genomen worden. Spelers sparen voor Lille is simpelweg geen optie. In de CL komen er extra krachten los en zullen ook de eventuele invallers zich van hun beste kant laten zien. in de eredivisie is dit veel minder het geval. Het mag gewoon absoluut niet gebeuren dat een andere club profiteert van de directe plaatsing CL die wij bij elkaar gevoetbald hebben. Dat.mag.niet.gebeuren.
4 0
Lazell
Financieel gezien delen we echt een klap uit aan PSV idd, want dat betekent rechtstreekse plaatsing. Als ze zich dan ook niet plaatsen via de voorrondes, loop je weer 80-100 miljoen uit.
0 0
MisterAFCA
Eens. Het is echt niet de bedoeling dat die lampen met ons succes en geld aan de haal gaan. Ze zijn in paniek daar en hebben weer een paar paniekaankopen gedaan voor veel geld. Zij zullen alles op het kampioenschap zetten want als Ajax nu weer kampioen wordt weten zij ook dat het gat niet meer te dichten valt. Het is echt do or die voor doe lampen want zonder kampioenschap zullen gaan er daar lijken uit de kast vallen.
0 0
Lazell
Ik zou me kapot lachen als dat gebeurd, maar ergens is het ook klote. Dan is Feyenoord/AZ onze dichtsbijzijnde 'concurrent'.
0 0
Labrador
Zo is dat Erik. Geen gelille, focus op Heerenveen!
1 0