Slechts 833 kaarten voor Ajax-fans in Londen

FinnDekker, 11-09-2019 om 17:30, 8662 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax krijgt in de uitwedstrijd tegen Chelsea in de Champions League steun van slechts 833 supporters. Vanwege ongeregeldheden door Ajax-fans in Groot-Brittanië in het verleden is gekozen voor het verwelkomen van een minimaal aantal uitfans. 

'Eind vorige week werd Ajax in kennis gesteld dat het voornemen was geen Ajax-supporters toe te laten bij wedstrijden van Ajax in Groot-Brittannië. Afgelopen maandag was een afvaardiging van Ajax op eigen verzoek aanwezig bij een ingelast overleg in Londen over de organisatie van de betreffende wedstrijd', meldt de Amsterdamse club via de officiële kanalen

Alleen het onderste gedeelte van het uitvak wordt vrijgegeven. Een hoop fans zullen hierom teleurgesteld achterblijven zonder kaartje voor het duel op Stamford Bridge. De andere uitduels zijn in Valencia en Lille. De kaartverkoop voor deze drie duels moet nog komen.

Schrijf je nu nog in voor de Ajax Showtime subleague!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SnifferClarke
Niet roken, niet drinken, niet vloeken, geen kwetsende liederen, geen spandoeken, niet staan. Dat is voetbal kijken anno 2019 in Engeland. Ik zou lekker thuis blijven.
4 0
Babayaka
Iemand al eens naar de stand gekeken daar op dat eiland ?
Liverpool en Man City staat na 12 wedstrijden al 20 punten voor op man U 19 op tottenvlot en chelski
Crystal palace staat 3de op 12 punten.

Tot zover het hoge niveau daar. De comeptitie is daar zowaar nog saaier dan bij ons, maar wel miljarden binnen harken.
0 -4
DT10
Meen je dit nou?
0 0
Hans Kraay Jr.
Koekoek....zijn pas 4 wedstrijden gespeeld.

1. Liverpool 12pt.
2. MC 10pt.
3. Leicester 8pt.
1 0
Babayaka
Je heb helemaal gelijk, bij een artikel in vi over scholes en man u stond een andere stand.
Nu niet meer. Mijn exuses, ook naar dt10.
0 -1
Tscheu
Gevolg van het gedrag bij Spurs - Ajax. We mogen blij zijn dat er überhaupt nog 900 man mogen komen.
3 -1
niquedegraaff
Ook Geen Engelse supporters in Amsterdam dan.
2 -1
KluivertJustin
Ik vind dat Ajax in beroep moet gaan. Van de club Chelsea mogen ze allemaal in het uitvak zitten, maar alleen de stad Londen (zie burgemeester Sadiq Khan) ziet er geen heil in. Dit is be fair de slechtste burgemeester na Femke Halsema die er rond loopt in heel Europa. Wil je Links, dan krijg je dit soort taferelen. Londen is niet voor niks een shit hole geworden als het gaat met incidenten, kijk maar naar de Arsenal spelers Mesut Özil en Sead Kolasinac die werden vijftien minuten achtervolgt door een groep gang uit de stad Londen (Beelden: https://www.youtube.com/watch?v=M77iURs9pGU). En die 2 spelers konden paar weken niet vrijwillig hun boodschappen ect. doen. Ze kregen beveiliging en de club Arsenal gaf hun vrij af tegen de wedstrijd Newcastle United. Daarnaast is de stad Londen de grootste mes incidenten van alle grote steden van Europa (zelfs boven Parijs). Dit zegt toch genoeg over het beleid van de burgemeester Sadiq Khan. Hij heeft de touwtjes niet in handen van zijn eigen stad, dus wat kan Ajax er dan aan doen? Ik vind nogmaals dat Ajax met 3.400 man in het uitvak mogen zitten. Dit is te absurd voor woorden gewoon. Hou alsjeblieft voetbal en de stad Londen gescheiden. Ajax heeft gewoon keurig gedragen in het stadion van buurman Tottenham Hotspur. Oké, buiten het stadion was er een malloot die een verslaggever van de Telegraaf neersloeg in z'n gezicht (Beelden: https://www.youtube.com/watch?v=JrHeDt7jYU0). Maar echt, voor de rest was er niks aan de hand bij de aanhang van Ajax.
9 -2
Sterspeler
Laat genoeg buitenlandse aso's in je land die 0 feeling met je cultuur hebben, stel een linkse burgemeester aan, en je krijgt shitholes als Parijs en London. Berlijn en Amsterdam zullen gauw genoeg volgen.
0 0
Tinus
Ik wist dat Justin Kluivert niet het slimste jongetje van de klas was, maar jij maakt zn naam waar met deze post.
1 -1
SnifferClarke
In the age of deceit, speaking the truth is a revolutionary act, Tinus.
0 0
FSideMaluku
Chelsea doet een feijenooit. Mogen geen transfers doen, staan er de laatste tijd niet al te best voor en willen toch doorgaan. Dan probeer je de fanatieke aanhang weg te houden van die wedstrijd, zodat je kansen iets toenemen. Zij weten ook dat Ajax met een vol uitvak, lastig tot niet te verslaan is.
10 -2
DT10
Niet dus! Chelsea wou Ajax zelf meer dan de minimale 5% van se capaciteit geven.. De Londense autoriteiten besloten alleen amders.
0 0
FSideMaluku
Dat zeggen ze ook af en toe in 010. We willen wel, maar de driehoek beslist anders ivm de openbare orde en het kost teveel geld en politie inzet...
0 0
Bouke
denk dat Chelsea zich zelf wil indekken en dat hun wel een vol uitvak hebben in A'dam , de wankers ... ha ha ...
0 0
DeBaarsjes
Straks gaan de Franse autoriteiten nog moeilijk doen ook.....
8 0
Labrador
Als dat een buscombi wordt sla ik hem over.
6 0
Jelephi
UeFfA MaFfIa HuhhUhhuhhUhhUh
7 -1
Red Devil
Alle seizoenkaarten,uitkaarten Eu en NL koppelen aan DigiD dan is alles bekend de persoon.
Ajax moet als club veel harder gaan optreden tegen het tuig wat het voor anderen vergald.
3 0
Rik428
Je hoeft geen seizoen- of clubcard of een anderszins geldig toegangsbewijs te hebben om de auto, bus, trein, boot of het vliegtuig naar Londen te pakken. Als je zin hebt om te rellen dan ga je gewoon. Dat is het probleem: ze trekken een Ajax-shirtje aan en ze horen bij Ajax, terwijl niemand ze er eigenlijk bij wil hebben. Dit houd je bovendien niet tegen door een verbod op te leggen, want die lui komen echt niet voor de wedstrijd zelf, de wedstrijd is alleen maar een aanleiding.
0 0
Labrador
Stel je bent politiechef en je hoort van je Nederlandse collega's dat er 3500 Ajacieden de wedstrijd verspreid over het centrum zullen gaan bekijken. Dan ben je toch gek als je bij je standpunt blijft? Als je die 3500 in het stadion hebt zitten dan zitten ze allemaal op 1 plek en heb je veel meer controle.
3 0
Joker
een zaten die relschoppers in het stadion van tottenham?
wat krijg je nu ze gaan toch...
0 0
Cisco2
Tja dit moest er een keer van komen hè. Gezeik elke keer.
8 -1
Joodhannus73
Dan ook 833 Chelsea fans on Amsterdam... Heel simpel!
12 -1
Van Reenen
133 vind ik eigenl8jk nog teveel....!
0 0
DT10
Ik heb dus al een treinticket en hotel geboekt, maar maak door deze beslissing geen enkele kans op een wedstrijdkaartje. De Engelse autoriteiten kennen blijkbaar geen enkele schaamte, voor hun eigen ‘voetbalsupporters’, die overal in Europa voor ongeregeldheden zorgen, maar wel massaal toegelaten worden in de stadions..
4 0
Tinus
Same here. Vliegticket en hotel geboekt. Bij die 800 ga ik helaas niet komen. Klerelijers
0 0
Labrador
Vliegticket was voor mij 63.50. Ik heb een plus maar zelfs dan ben ik niet zeker. Hotel kan ik nog annuleren.
0 0
KingJames23
Hoe kom je aan zo’n goedkope vlieg ticket?
Ps. Er zijn 900 EU+ uitkaart houders dus je hebt wel een grote kans dat je er bij bent.
0 0
Labrador
Voordat de loting begint al weten waar je het goedkoopste kunt boeken..
0 0
Amsterdam Loyals
Al voldoende kaarten in omloop voor Chelsea vakken.. gewoon gaan!
1 0
Joker
Beetje betaalbaar? Ben altijd een beetje wantrouwig. Wat is een verstandige keuze volgens jouw?
0 0
Kaatje
Mooi van Ajax om zich alsnog in te zetten voor het verkrijgen van kaarten. Beter minder kaarten dan geen kaarten.
2 -1
DT10
Ja, want die 800 die nu in het uitvak zitten, zijn de supporters die zich altijd netjes gedragen...
0 -1
Red Devil
Dat domme zooitje op Zuid is hun eigen graf aan het graven want als het zo doorgaat zijn Ajaxsupporters helemaal nergens meer welkom.
Dit komt gewoon door de rellen bij Spurs uit.
5 -17
BrandjeXL
Aldus de teletekstsupporter.
1 -3
AFCA020!
Mooi gesproken! Wat een gasten heb je hier toch
1 -2
WijZijnAjax
Stakker
1 -10
ajaxdordtt
Jezus wat duurt die interland break lang.
3 -2
JordanAFCA
Je wordt toch echt strontziek van die UEFA maffia
11 -12
DT10
Londense autoriteiten.. niet de UEFA dus!
5 -3
Red Devil
Dit ligt niet aan de UEFA maar aan dat hersenloze tuig dat bij Spurs heeft lopen rellen en autoriteiten in Loden hebben hier toe besloten.
8 -7
ajaxdordtt
Krijgt nog duimpjes ook. En dit soort mensen hebben stemrecht..
6 -9
AFCAMM
Echt hè? Dat de Englsen besluiten om Ajacieden te weren, omdat een deel van de Ajacieden zich niet kon gedragen, is de schuld van de UEFA. Calimero had ons nog zo gewaarschuwd...
7 -2
Cello
Jammer alleen dat dit niets met de Uefa te maken heeft en juist alles met de Britten, die geen zin hebben in ongeregeldheden (zeg maar gerust kleine oorlogjes) tussen supportersgroepen. Ook daar, zo neem ik aan, zal je iets hebben als de Gemeentelijke drie-hoek; burgemeester-OM-Politie. Die gaan over de handhaving van openbare orde èn die zien het niet zitten en nemen dus een beslissing over wel of niet toelaten van supporters. Ik denk dat Halsema en OM-Politie in Amsterdam ook niet ver weg meer zijn om een dergelijke beslissing te nemen. Oók hier moet veelal de binnenstad het ontgelden als supportersgroepen met elkaar op de vuist gaan en van alles slopen wat ze maar kunnen slopen. Nog los van dat ze anderen, die niets met voetbal te maklen hebben, in gevaar brengen....
1 0
ram
Spiegel kapot?
3 -2
Cello
Tsjah. Verrast zijn kan je nauwelijks natuurlijk. Er is genoeg ongein voorgevallen vorig seizoen tegen de Spurs. Natuurlijk krijg je daar als supporters nu de rekening voor gepresenteerd.
Ik denk, dat die stap voor uit-supporters, die straks naar Amsterdam willen komen om hun team aan te moedigen, ook niet heel ver weg meer is. Oók in Amsterdam moet vaak de binnenstad het regelmatig ontgelden vóór een wedstrijd.

En begrijp me goed, het is klote voor de grote groep welwillenden, die zich vrijwel geheel normaal en netjes gedragen. Die moeten het nu ontgelden voor die groep die altijd op zoek gaat naar 'die extra uitdaging', 'die extra wedstrijd' rondom een duel van Ajax.

En opmerkingen zoals ik hier onder lees:
-We gaan dat pleuris Stamford Bridge afbreken.
-Nou laten we dat kut Londen dan maar een keer goed slopen.

Dit soort opmerkingen, maar meer nog natuurlijk de daad bij het woord voegen hebben ons bij deze maatregelen gebracht. Zo zinloos, zo ondoordacht ook.

Tevens complimenten aan Ajax. Dat toch nog heeft weten te bewerkstelligen dat 833 supporters op voorhand een jaartje kunnen kopen. Want de Engelse overheid had zelfs dat al uitgesloten en wilden 0 supporters van Ajax daar hebben.

En het vervelende van het hele verhaal is: we leren er he-le-maal niets van!.
Want die groep, die het verpest voor vele anderen, die gaan gewoon weer van voor af aan op dezelfde voet verder met rotzooi trappen en hun aparte oorlogje buiten het stadion uitvechten. H-o-e D-o-m B-e-n J-e D-a-n???. Oh ja...maar wel klagen als we straks overal als paria worden behandeld.
8 -1
Kuningast
Hetzelfde doen met die engelsen hiero. Wat een klotestreek is dit zeg!
4 -3
Cello
Ik vind het geen klote streek. Het is iets, waarvan je allang kon zien aankomen, dat dat ging gebeuren. Tuurlijk, de goeden lijden onder de kwaden. Maar dat is overal zo, niet alleen bij voetbal.

En ik zie de Nederlandse overheid, in het byzonder Burgemeester Halsema, ook nog wel tot een dergelijke beslissing komen. Als er weer een klein oorlogje wordt uitgevochten in de binnenstad (vaak op De Wallen) en er metro-stellen vernield worden bijvoorbeeld.

Het is natuurlijk wel eens een keer klaar met dergelijke onzin. En jammergenoeg, ik zei het al, moeten de goeden dan lijden onder de kwaden.
4 -1
Amsterdam Loyals
Noem de voorbeelden op dan? Spurs uit? Laat me niet lachen. Kansloze politiek joh. Massaal naar Londen.. Wij zijn Ajax!
2 -5
Cello
Ik hoef geen specifieke voorbeelden te geven, want het is vrijwel bij iedere uitwedstrijd wel raak!. Vaak buiten stadion en af en toe zelfs in het stadion. En nu zijn het de autoriteiten in London die de beslissing hebben genomen en niet de Uefa. Maar ik zou zeggen, ga vooral zo door, ga vooral massaal naar London om troep te maken, rotzooi te schoppen, helemaal zonder kaartje. Hoe lang zal het dan duren, voordat de Uefa dan ingrijpt en Ajax uitsluit van Europees voetbal???.

En ga niet roepen dat dat wel niet zo snel zal gebeuren, want ik kan me nog herinneren dat Engelse clubs jarenlang waren uitgesloten van Europees voetbal in jaren 80 en dat sinds dient diverse clubs ook uitgesloten zijn geweest!.
Zelfs ons aller Ajax is ooit een jaar uitgesloten geweest, mede omdat er vrijwel altijd rotzooi was rondom de wedstrijden, maar in het byzonder om dat één van de helden van de hooligans het in zijn hoofd haalde een staaf te gooien naar (ik dacht) de keeper van de tegenpartij....

Hoe lang zal je dan wel niet lachen????. Op het moment dat we op een dag uitgesloten worden??.
2 -2
DaHool
@Cello, jij moet wel een ambtenaar zijn...pffff!
0 -1
Labrador
Waarom is AEK niet uitgesloten voor de schandaligen rellen waarbij de Griekse politie als een stel dolle stieren in een vol uitvak om zich heen sloeg terwijl het de Grieken waren die op dat moment vrij spel kregen?
3 0
insectenverdelg
Geheel mee eens. Alleen nogmaals is dit geen straf van de Uefa. In hon dat mede door t pleiten van de Uefa er juist wel supporters bij zijn nu. Het is londen / UK die geen Ajax supporters meer wilde. Norton verschillende sitauties. Waarbij ook in vind dat je AEK had mogen schorsen daarvoor. Noet zo zeer vanwege de rol van de idiote supporters, maar vanwege het absurde optreden van de autoriteiten tov die idiote supporters die vrij spel kregen...
1 0
insectenverdelg
Google maar ff op spurs Ajax rellen en je krijgt de filmpjes zo voor je. En vergeet niet dat Glasgow waar Celtic speelt ook in groot britanie ligt.
1 0
Labrador
Even voor ieders duidelijkheid: Er zijn 900 eu+ kaart houders.
0 0
Stibba020
Dan moet Amsterdam maar hetzelfde doen..
9 0
ChrisMokum
We gaan dat pleuris Stamford Bridge afbreken.
13 -10
Oeroeboeroe
ja doen man, binnen een week van 833 naar 0
1 -2
insectenverdelg
iets zegt me dat jij niet tussen de 833 fans zal zitten...
1 -3
grensjager
Belachelijke opmerking! Zoek er verder geen woorden aan vuil te maken
0 -4
ram
Mafkees.
2 -4
NelsonAFCA
Chel$ea begint bang te worden van ons aller Ajax.

Dan krijgen zij ook 833 kaarten in de JC Arena.
14 0
greinsje
Zo werkt het dus niet, de JC arena is groter dan hun stadion. Je moet x aantal % van je cap beschikbaar stellen.

Als je ze echt wil pakken dan speel je het thuis duel in het stadion van Heracles op kunstgras. Maar goed, dan naai je jezelf ook :D
2 -3
DeBaarsjes
Ik weet niet hoe het bij ons gaat maar misschien kan de burgemeester ook weigeren om alle plaatsen in het uitvak aan Chelsea te geven. Ik kan me nog 2013 herinneren waar PSG verplicht was om ruim 2000 (capaciteit uitvak) te geven aan Ajax maar de burgemeester van Parijs stak daar een stokje voor. UEFA kon niks meer doen.
0 0
AFCA020!
Je moet minstens 5 procent afstaan idd. Bij ons houdt dat in dat je dus minsten 2600 nog wat af moet staan.

Is je uitvak groter dan die 5% (zoals bij Chelsea het geval) biedt je dus meer aan dan het minimum vereiste.

Is je uitvak kleiner dan 5% moet je dus ergens ruimte maken (vaak naast of onder het bestaande uitvak)
0 0
afcas
Chelsea heeft echter maar 2% nu afgestaan bij 833 plaatsen. Dus dat is ver onder die 5%. Als ajax hetzelfde percentage aanbiedt zul je op ff meer dan 1000 plekken uitkomen...
0 0
Ajax meister
In de CL mag je volgens mij niet eensch op kutgras spelen.
0 -1
Bobbaasje
UEFA Maffia!
8 -1
ram
Zoals heel vaak snap jij er weer niks van...
2 -2
DeBaarsjes
Krijgen we zeker ook bandjes net als in Parijs
0 0
Labrador
Ik zat er net aan te denken. Toen mochten er ook maar 800 mee. Wat een praktijken toen
0 0
markk
Jammer maar begrijpelijk, achterlijke F-Side tokkies. Laten wij dan ook slechts 833 kaarten voor Chelsea fans uitgeven. Die Engelsen weten zich ook niet te gedragen in Amsterdam. Hoe meer Ajax zielen in de JC Arena hoe beter.
8 -1
AFCA020!
Ten eerste spaat je opmerking nergens op...

Ten tweede helpt deze sanctie niks aangezien juist de F-Side over EU+ beschikt, dus zou je nig steeds het potentiële kleine clubje kunnen hebben die op ongeregeldheden uit is.

Daarnaast: er zijn al vele Ajacieden die vrijgenomen hebben en die hotel en vlucht geregeld hebben. Dus gaan doen we toch wel. Dan kan je beter mensen het stadion in laten dan los in je stad laten dolen
4 0
MrPink
Niet te geloven.
0 0
Restored
lekker slim, iedereen vliegtickets e.d. al geboekt en die mogen nu niet het stadion in, gaat iedereen natuurlijk naar het centrum en dan loopt het daar weer uit de klauwen
4 0
BrandjeXL
In Engeland zijn altijd losse kaarten te koop. Staan zat verkopers rond het stadion. Zo ben ik destijds naar City-Ajax geweest. Probleem is dat je nu Ajacieden tussen de thuis supporters krijgt
3 0
Rhythim
Ah...dus bij deze extra plekken erbij voor nog meer Ajacieden in de JCA als zij komen?
2 0
Murtagh
Nou laten we dat kut Londen dan maar een keer goed slopen
6 -9
RedFeather
Je hoort er niet bij.
4 0
chloorbestendig
Mag je uit je kooi dan?
1 -1
Adios
Precies, dan kan volgend jaar helemaal niemand meer naar een uitwedstrijd! Droeftoeter...
3 -1
DeBaarsjes
Kanonnen man.. sowieso al na 1e verkoopdag uitverkocht. Balen voor vrienden van me die al vervoer en verblijf hebben gefixt
0 0
Nicoonzeredder
Tokkies kunnen zich ook nooit gedragen
4 0
Radie125
Voor Valencia uit al kaarten gekocht in een Spaans vak dat dan weer wel.
0 0
Raimond1998ajax
Hoe heb je ze gekocht?
0 0
Radie125
via Valencia.com er zijn nog kaarten in diverse vakken prijzen van 65 tot 160 pietermannen
0 0
Radie125
Valenciafc.com
1 0
AFCAHOOLIGAN
ik ook welk vak zit je?
0 0
Radie125
In vak 753 op lange zijde ergens boven in met 3 man.
1 0
Raimond1998ajax
Via hun site?
0 0
AFCAHOOLIGAN
Jammer dat de meeste weer moeten lijden onder een paar doorgesnoven gekkies!
3 0
Labrador
De ironie is groot met zo'n naam :)
7 0
AFCAHOOLIGAN
ik wilde het er nog bijzetten maar je was me voor. deze account heb ik al sinds m'n 12de toen vond ik het allemaal best wel stoer. ben nu wat ouder en wijzer geworden. een en nieuwe account aanmaken kan niet.
1 -1
Nicoonzeredder
Deze account
1 -1
chloorbestendig
Heb je al 2 jaar hetzelfde e-mail adres dan?
1 -2
Labrador
Slaat he le maal nergens op. Hoe gaan ze dit überhaupt managen ? Duizenden hebben hun ticket al geboekt. Met of zonder kaart, er zullen heel veel Ajacieden in de stad zijn.
2 -1
Ferd
Tja, reizen boeken zonder dat je kaarten hebt is altijd een risico
1 0
Ajax34
Dat klopt maar als je het niet doet mag je de hoofdprijs betalen voor je vliegticket als je dan uiteindelijk een kaartje krijgt.
0 0
Radie125
Was het zo een zooitje tegen Spurs??
0 0
pieke
Engelse agenten zijn toen mishandeld Politiepaarden zijn mishandeld. Er is gevochten met de Tottenham fans, er is een Nederlandse journalist in zijn gezicht geslagen, andere journalisten zijn bedreigd. Logisch dus van het geringe aantal kaarten.
2 0
Ajax34
Helaas wel ja.
1 0
kampioen0809
Ja, best wel hoor. Was niet heel veel over te lezen, maar is genoeg gebeurt.
3 0
Radie125
ok dus dan hebben we het aan ons zelf te danken. Ik was niet in Londen.
1 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Wat is er dan gebeurd volgens jou? Ik heb nergens wat gelezen.
0 0
AFCA020!
Viel allemaal wel me (als je het afzet tegen hoeveel mensen er waren)

Voor de wedstrijd was er een kleine groep (van beide kanten die afgesproken hadden) die op die grote weg naar het stadion van alles en nog wat naar mekaar slingerde. En na de wedstrijd heb ik niks gezien, maar heb wel sirenes en wat glaswerk gehoord. Dus zal ongetwijfeld ook wat geweest zijn. Maar voor zover ik weet was voor de wedstrijd op weg naar het stadion “het heftigst”.
Staat volgens mij ook gewoon op YouTube hoor, kan je zelf oordelen hoe ernstig het was
1 0
DeBaarsjes
Denk over meerdere wedstrijden in o.a. GB. 2012 Manchester, 2013 of 2015 dacht ik tegen Celtic bijv..
1 0