Dest maakt opnieuw minuten voor de USA

BartVeenstra, 11-09-2019 om 07:50, 6383 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sergiño Dest zal met een goed gevoel terugkijken op de interlandperiode bij de Verenigde Staten. De verdediger van Ajax werd voor het eerst geselecteerd voor het A-elftal van de USA en mocht in beide duels in de basis beginnen. Zo ook in het oefenduel met Uruguay dat in de nacht van dinsdag op woensdag werd gespeeld.

Dest begon het duel als linksback en werd na zeventig minuten vervangen door Daniel Lovitz. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Uruguay was vlak na rust op voorsprong gekomen dankzij een goal van Brian Rodriguez. Zo'n tien minuten voor tijd maakte Jordan Morris namens de Amerikanen de gelijkmaker.

Voor rust was Dest dichtbij zijn eerste interlanddoelpunt. De Ajacied probeerde het met een schot van afstand, maar Uruguay-keeper Fernando Muslera wist redding te brengen. Het duel met Uruguay betrof een oefenduel en om die reden heeft Dest nog altijd de keuze om uiteindelijk Oranje-international te worden. In oktober spelen zowel de Verenigde Staten als Nederland kwalificatiewedstrijden en die zijn wel bindend voor de toekomst.

Schrijf je nu nog in voor de Ajax Showtime subleague!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxbrl
Ben bang dat hij voor de VS kiest..
2 0
BrandjeXL
Kan mii toch niet aan de indruk onttrekken dat "we" verrassend mild zijn als Dest voor team USA zou gaan spelen. Zeker als je het vergelijkt wanneer een Marokkaan hetzelfde doet.
1 -1
vincent_DV
Voor Ajax zelf zou het in principe helemaal niet zo ongunstig kunnen zijn als hi voor Amerika kiest. Wekt toch net wat meer interesse vanuit Amerika en laat Ajax nou net bezig zijn voet aan de grond te krijgen in Amerika.

Verder vind ik dat iedereen lekker zelf moet weten waar het voor voetbalt, als Dest om welke reden dan ook liever voor USA speelt dan is dat zijn goed recht en steun ik hem daarin. Misschien voelt ie daar meer waardering? Heeft hij meer binding met dat land? Ik vind alleen wel dat je vanaf je 18e(Daarvoor ben je daar misschien helemaal niet mee bezig en nog onvolwassen) het wel moet weten en dan ook niet meer voor je tweede keus moet uitkomen in jeugdinterlands, want dat doe je dan enkel nog voor jezelf.
1 -1
Stoffer
Dest zal toch ook z'n bedenkingen hebben nadat ze van de week met 3-0 klop kregen van Mexico, terwijl Nederland van Duitsland won. Hij zal ook gemerkt hebben dat het niveau bij Ajax gewoon hoger ligt dan bij het Amerikaanse nationale team. Lijkt me iemand die ambities heeft, en dan ga je met dat team weinig bereiken.
1 0
S.Ajacied
Koeman en zijn vrienden moeten snel zijn. Echter denk ik dat Dest zijn keuze al heeft gemaakt. #USA
0 -1
Joseph
Dest speelt met 2 vingers in de neus de concurrentie weg in het Nederlands elftal, als hij zo door blijft gaan..
1 0
Robbie en de Kock
KNVB doorpakken nu!
En geen slap gedoe met Erwin van de Looi die binnenkort een gesprek gaat hebben .
Koeman moet hem nu een garantie op de volgende selectie geven. Iedereen ziet toch dat dit onze rechtsback voor de toekomst gaat zijn.
Ik gruwel van dat slappe ondoortastende geklungel in Zeist.
Bedenk eens hoe sterk we geweest waren met Zyiech in de gelederen.
2 0
Fluitje
Ik zou het heel logisch vinden als hij voor team USA kiest, aangezien hij alle jeugdelftallen heeft doorlopen. Echt een andere discussie dan als iemand wel in alle Nederlandse jeugdelftallen heeft gespeeld. Laat de Knvb beoordelen wat zij hem kunnen bieden en in gesprek gaan. Vervolgens is de keuze aan hem en juich ik deze ongeacht de uitslag toe.
1 -3
Joseph
Die jongen heeft dan misschien wat wedstrijden gespeeld voor de jeugd van USA, maar is in Nederland geboren, heeft hier gewoond en is door Nederland opgeleid.

Behalve een papiertje, heeft deze jongen niks met Amerika te maken.
1 -1
afcas
Door Nederland opgeleid? Op welk vlak? Scholen zijn al zo veramerikaanst als wat en qua voetbal is hij opgeleid door ajax op basis van zijn eigen talent. Heeft weinig met Nederland te maken en het is ook niet iets waarvoor hij iemand hoeft te bedanken.
0 0
Stone020island
Scholen veramerikaanst?!?! Leg is uit hahahha.
0 0
RusselWestbrook
Behalve dan dat zijn vader een Amerikaan is en dat Dest gewoon belasting moet betalen in de VS over alle inkomsten die de Nederlandse regering nog niet belast heeft. (side note: dit heeft mensen die nog nooit in de VS geweest zijn hun huis gekost, maar dat is voer voor een andere discussie).
0 0
Joseph
Zijn vader is de reden dat hij dat papiertje heeft ja, dat belasting verhaal lijkt me geen warm Amerikaans bad, eerder dus nog een reden om voor Nederland te kiezen.
0 0
Suarez16_
Even een vraag: wat belast Nederland dan bijvoorbeeld niet en Amerika wel? Volgens mij hebben wij 1 van de grootste belastingsstelsels voor de werkende Nederlander.
0 0
RusselWestbrook
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/06/18/fiscaal-verdrag-drijft-amerikanen-in-nederland-tot-wanhoop-a3964042
0 0
BrandjeXL
Het zoveelste bewijs dat Nederland het schoothondje is van Amerika.
0 0
Murtagh
ga toch weg met je jeugd elftallen nederland geboren en getogen hoort in oranje
1 -2
FreddyAX
Het lijkt me dat de KNVB hem nu toch snel moet benaderen, het is een absoluut talentvolle speler op een positie waar Nederland weinig mogelijkheden heeft.
Op dit moment is hij nog geen volwaardige basisspeler bij Ajax maar dat gaat snel komen,deze ervaringen zullen een positieve bijdrage hebben aan zijn ontwikkeling.
1 0
mgtow
Die zien we nooit meer terug. Geen idee wat de rechtsvorm van de KNVB is maar het zou zo in het rijtje met bekende falende overheidsorganisaties passen.
1 -3
Ajaxxxisdebeste
Geboren en getogen in NL waarom zou die in godsnaam voor USA willen uitkomen als die door KNVB gezien wordt als toekomstige back. Die speelt straks gewoon voor NL dit waren leuke meegenomen ervaringen meer niet.
3 -1
mvdk
Ziyech is geboren en getogen in Nederland. Het is maar net wat voor gevoel een mens bij een land heeft en soms ligt dat lastig. Misschien voelt Dest zich wel Nederlands EN Amerikaans.
0 0
Frankkie
Omdat hij de kans groter acht bij team USA meer speelminuten te krijgen dan bij het Nederlands Elftal.
Nu roepen wij als Nederlands keihard dat Dest voor de toekomst is, maar over een maand trappen wij Nederlanders hem net zo hard weer onder het gras, en is zijn kans in het Nederlands Elftal wel gekeken, en wordt Tete weer opgeroepen, of Veldman, of Dumfries of....of....of......
0 -1
Stamhoofd
Veldman.. Dat mensen dit nog steeds fout schrijven
3 0
Rhythim
Hij staat toch in het veld man? :P
0 0
diamanti
Het is toch niet heel raar dat je binding voelt met
het land waar je vader vandaan komt? En het land wat het wel in je ziet zitten.
2 0
Rhythim
Ik zie de knvb dit wel weer verkloten...
2 -2
mvdk
Sowieso is de USA er al eerder bij. De KNVB is eigenlijk al te laat (vertel iets nieuws).
0 0