Jeugdinterlands: Marokko O23 loopt Afrika Cup mis

JesseTH, 10-09-2019 om 21:40, 2367 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het was dinsdag niet alleen tijd voor de A-interlands, maar ook voor de jeugdinterlands waarbij Ajacieden aanwezig waren. Zo kwam Jong Oranje in actie, maar ook het Onder 19 elftal van de KNVB speelde. Verder moest Marokko Onder 23 op jacht naar een ticket voor de Afrika Cup Onder 23 en speelde Denemarken Onder 21 een EK-kwalificatieduel.

Nederland O19 - Portugal O19 (4-0)

Voor het Nederland O19 van Ajacieden Daan Reiziger, Enric Llansana, Quinten Timber, Jurriën Timber en Ryan Gravenberch stond er een oefenduel met Portugal op het programma. Op papier is een ontmoeting met de Portugezen steevast een lastige kluif, maar dat bleek dinsdag anders. Bayern München-speler Joshua Zirkzee stal de show met een hattrick, terwijl sc Heerenveen-aanvaller Arjen van der Heide de vierde maakt tijdens een 4-0 overwinning.

Mali O23 - Marokko O23 (1-0)

Marokko O23 bracht het er dinsdag minder goed van af. De ploeg van Noussair Mazraoui, die zelf te geblesseerd was om in actie te komen, moest een resultaat boeken tegen Mali om aanspraak te maken op een plek op de Afrika Cup voor spelers onder de 23 jaar in 2019. Ook een olympisch ticket voor de Olympische Spelen van 2020 stond op het spel. Zonder de Ajacied verliep het voor de Marokkaanse ploeg echter bijzonder negatief. Het verloor met 1-0, waardoor de hoop op beide toernooien vervlogen is.

Denemarken O21 - Roemenië O21 (2-1)

Het Denemarken O21 van Victor Jensen begon dinsdagavond aan de EK-kwalificatiereeks. In eigen huis nam de ploeg het op tegen Roemenië. De wedstrijd verliep positief voor de Denen, getuige ook de 2-1 overwinning die het wist te boeken. Voor Jensen was er minder goed nieuws, want hij begon en eindigde op de bank.

Schrijf je nu nog in voor de Ajax Showtime subleague!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Starkoo
Gelukkig!
0 0