Gesprekken over Jong-teams in Eerste Divisie aanstaande

BartVeenstra, 09-09-2019 om 07:10, 27601 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Marc Boele, directeur van de Coöperatie Eerste Divisie, heeft in gesprek met De Telegraaf laten weten dat men tijdens de najaarsvergadering betaald voetbal gaat spreken over de toekomst van de Jong-teams in de Eerste Divisie. Op dit moment komen de Jong-teams van Ajax, PSV, FC Utrecht en AZ uit in de Keuken Kampioen Divisie.

Boele legt uit wie er op dit moment vooral voordeel halen uit het feit dat er Jong-teams in de Keuken Kampioen Divisie spelen. 'Nu is de situatie zo dat de topclubs er beter van worden, de talenten zelf en het Nederlands voetbal in zijn totaliteit. Iedereen wordt er beter van, maar worden de clubs in de Eerste Divisie er ook beter van? Tot nu toe niet.'

Volgens Boele zijn er oplossingen mogelijk. 'Als de clubs er ook in zouden meedelen, bijvoorbeeld door een rechtvaardigere mediageldenverdeling, gaat het niveau omhoog. En dat is weer goed voor de ontwikkeling van de talenten van de topclubs, als die in onze competitie ervaring op gaan doen.'

Er zouden clubs in de Eerste Divisie kunnen zijn die liever hebben dat de Jong-teams niet meer meedoen in de competitie. Boele heeft ook zo zijn voorkeur. 'Als ik kijk naar de grote sportieve waarde die het heeft voor ontwikkeling van talent bij de topclubs, dan ben ik er persoonlijk een voorstander van dat de Jong-teams in de Eerste Divisie blijven spelen. Maar ik snap dat de overige clubs ook naar andere dingen kijken.'

Dat Boele die voorkeur heeft zou kunnen omdat uit de huidige Oranje-selectie liefst veertien van de 23 spelers speeltijd hebben opgedaan in de Keuken Kampioen Divisie. 'Het is bijzonder dat Frenkie de Jong nog maar drie seizoenen geleden Talent van het Seizoen was in de Eerste Divisie en nu bij FC Barcelona speelt en basisspeler is bij het Nederlands elftal. Dat is wel iets om trots op te zijn', aldus Boele, die blij is dat door strengere regelgeving Jong-teams uitsluitend met jeugdige talenten en vaker in een vaste samenstelling spelen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
Als de bvo's in de eerste divisie beter zouden scouten dan zouden ze ook meer kunnen ontvangen bij eventuele transfers. Wat de KNVB nu wil is al geregeld in de transfersom (5% is voor clubs waar speler eerder heeft gespeeld).
Svp geen geld verdelen wat nog verdient moet worden.
0 0
DrFootball
Veel clubs vallen en staan bij de gemeentelijke (financiële) ondersteuning aan de clubs. Als de gemeentes dat nu eens collectief niet meer zouden doen, dan krijg je alleen nog te maken met verantwoord gefinancierde clubs. Ook prefereert eigen belang. Zo is bijvoorbeeld al heel lang bekend dat de clubs in Limburg beter kunnen fuseren om 1 gezonde club te vormen die kan overleven. Dat verdommen ze allemaal en daarom moet de Top 3/4 nu gaan betalen 'in het belang van het Nederlandse voetbal'. Pfff
2 0
Ferd
Meer media exposure dankzij de jong teams dus de rest can de clubs hebben er sowieso voordeel van
1 0
JanTa
Wat mij betreft mag de KNVB weer een belofteteam competitie gaan opstarten en dan ben je meteen af van dat gezeik over competitievervalsing. De supporters die dan nog zullen kijken naar de KKD krijgen een uitnodiging om de wedstrijden in de studio van FOX sport te gaan volgen.
0 -3
SnifferClarke
Interessant artikel vandaag in het AD over hoeveel spelers van het huidige Oranje in de KKD hebben gespeeld. Maar NAC - Jong Utrecht en zeker Jong Utrecht - NAC: wie zit daar nu op te wachten?
0 0
FCMax
Zit je dan wel te wachten op Oss - NAC?
0 0
SnifferClarke
De KKD is 1 brok ellende, maar dat het tweede elftal van Utrecht mee mag doen, valt niet uit te leggen. Wie is daar bij gebaat? De spelers van Jong Utrecht misschien, nou, dat gaat het Nederlands voetbal beter maken.
0 0
CocaCooper
Oftewel ze willen meer geld zien! En dat kunnen ze ook vragen, omdat er nu weer nieuwe onderhandelingen zijn. Iedereen wil wat geld van Ajax succes meepakken zo lijkt het...
2 0
Victor
dat niet alleen 010 heeft de boot gemist en probeert nu uit alle macht er voor te zorgen dat hun talenten niet in de 2de divisie moeten starten en dit is een van die ideeën waar nu weer iemand mee komt
1 0
Ajax412
Als ze de jong teams dan ook gewoon uit gaan zenden kijken er tenminste mensen naar de KKD. Nu zit ik dat schakelprogramma 10 minuten te kijken en heb ik er geen zin meer in. Wil je geld verdienen, dan zullen er mensen moeten kijken. Ongeveer alle Helmond Sport supporters zitten al in het stadion, veel Ajaccieden kunnen niet zomaar naar De Toekomst.
5 0
Redrum
Als je als volwassen profvoetballers niet kan winnen van de jonkies van Ajax of Psv, dan moet je gewoon eens goed bij jezelf te rade gaan waarom je zo slecht bent. Wat je vooral niet moet gaan doen is lopen janken over het feit dat ze mee doen. Dat is een beetje het probleem van veel clubs in Nederland. Ze zoeken de oorzaak van hun dramatische spel nooit bij zichzelf, maar wijzen alleen maar naar anderen. En ja, dan ga je dus nooit beter worden.
11 0
ajaxxcied4life
Precies
0 0
mgtow
Eisen, eisen, eisen. Die kutclubs mogen blij zijn dat ze dankzij Ajax nog bestaan.
2 -4
altijdwelwat
Hoeveel afvallers van Ajax , PSV , AZ en Feyenoord spelen er wel niet in de eerste divisie ? Hoezo hebben die clubs daar geen baat bij ?
7 0
ajaxxcied4life
Scherp! Daar hoor je deze clubs niet over. Neem Almere City, die mogen niet klagen wat betreft afvallers die zij kunnen oppikken bij Ajax.
7 0
Lazell
Maar ze hebben zelf geen kans hun eigen Frenkies te krijgen. Die willen allemaal naar Ajax. Alleen Ajax, PSV en utrecht wordt sterker van dit systeem, we zouden een systeem moeten hebben waarin iedereen iets wint. Anders blijft de kloof groeien. Wij klagen daar internationaal ook, beetje hypocriet.
1 -2
Ajax27
Systeem? In Amerika heb je een ander systeem met hoe ze talenten verdelen, dat is eerlijk. Maja dat zal hier nooit meer gebeuren, dus daar hoef je niet over na te denken. Enige wat je kan doen zijn verplichte doorverkoop percentages. De club die opleidt krijgt per jaar dat de speler is opgeleid x-procent wanneer deze door verkocht wordt. Zoals bij Frenkie Willem II en RKC er royaal van hebben geprofiteerd. Dan staat het opleiden echt weer bij iedereen centraal. Want uiteindelijk gaat het om keiharde centen welke bepalen of en welke spelers je kunt kopen om je team naar een hoger niveau te tillen.
0 0
Babayaka
Leuk voorbeeld frenkie de jong maar rikc heeft toch geprofiteerd en die speelde eerste divisie.

Zal mij benieuwen hoelang het duurt voor ze een communistisch model willen in de eerste divisie.
Ofwel van elke transfer uit de eredivisie moet een bedrag verdeeld worden over alle profclubs, want naar deze onzin zijn ze naar toe aan het werken. Het niveau is nooit anders geweest in nederland. Het is altijd ajax psv en soms feijenoord geweest. De rest moet eens stoppen met janken en excuses bedenken.
3 -1
trodat4030
Clubs eerste divisie: Het is oneerlijk en we zijn ontevreden!
Ajax: Hier is wat geld.
Clubs eerste divisie: Het is heel eerlijk en we zijn heel erg tevreden (tot onze schatkist leeg is).
8 0
ajaxxcied4life
Hahahaha, daar lijkt het inderdaad wel naar toe te gaan dat communistische model. Dat de hele Eerste Divisie meer waard wordt door de Jong teams en er daarom meer mensen naar kijken dient kennelijk ten behoeve te komen van alle clubs die in principe geen bestaansrecht hebben en waar qua toeschouwersaantallen minder mensen komen dan SV Venray.
5 -2
apeldoorner
dus totale nederlanda voetbal wordt er beter van zeggen ze. punt
5 0